Zaandam Magda Janssensstraat 48

Van: Kas Kleinnijenhuis
  • € 420.000 van € 420.000
  • 202 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 5,20% € 210.000 van € 210.000
Investeer in schijf 1B: 5,45% € 84.000 van € 84.000
Investeer in schijf 2: 6,50% € 63.000 van € 63.000
Investeer in schijf 3: 7,25% € 63.000 van € 63.000

Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

  • Rentevergoeding schijf 1A  5,20% 
  • Rentevergoeding schijf 1B  5,45%
  • Rentevergoeding schijf 2    6,50%
  • Rentevergoeding schijf 3    7,25%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 100%van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigen middelen aan overwaarde en geld in eigendom hebben. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. Aanvrager is een privé personen.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 3.500 per maand.   

Download Lees hier de financiele analyse van dit project.

Download Fotopresentatie Magda Janssensstraat 48 Zaandam

Informatie project aanvrager*

Ik ben afgestudeerd als bedrijfseconoom, maar ben al vrij snel in het vastgoed gegaan. In eerste instantie werkte ik samen met grote Randstedelijke beleggers waarvoor ik (vaak) off-market projecten aankocht. Hier heb ik enorm veel ervaring op kunnen doen, en een goed netwerk opgebouwd. Vervolgens ben ik naast mijn vastgoed-carrière een marketingkantoor gestart en kon ik, vanwege het succes, de winsten herinvesteren in vastgoed om zo een portefeuille op te bouwen – en dat is goed gelukt!

Met mijn beleggingsportefeuille breid ik jaarlijks de cashflow uit, waardoor de aankoop van nieuwe beleggingsobjecten in toenemende mate groeit. Er is voldoende ruimte voor het aangaan van nieuwe leningen met een hogere jaarlijkse aflossingsbehoefte.

In de afgelopen twee jaar zijn er twee andere projecten succesvol gefund via het platvorm SamenInGeld. Het Laatste project dateert van augustus 2020,  dat was de J.A. Zandlevenstraat 7 te Zaandam. Deze is momenteel goed verhuurd en renderend.    

Mijn kernkwaliteiten zijn dat ik strategisch en op lange termijn probeer te denken. Ik werk erg structureel en kom daardoor nauwelijks voor verassingen te staan. Mijn neiging geobsedeerd te raken door dingen die ik leuk vind, resulteert in een enorme passie en gedrevenheid voor het vak.

Mijn marketing kantoor, Telesto Media B.V., is een marketingkantoor dat performance-based online marketing doet voor MKB’ers. Dat gebeurt voornamelijk op Facebook, Google en via e-mail. Vanwege ons performance-based model hebben we een wachtlijst aan klanten en kan er, mits campagnes goed lopen, snel worden opgeschaald. We werken veel met data aggregators en verkopen we veel online informatieproducten. Dit is erg uiteenlopend, van afslank- en dieet programma’s tot en met DIY-houtbewerking. Verder doen we veel promoties voor bedrijven door middel van giveaways of extreme kortingen om zo naamsbekendheid te bevorderen. 

Historie bedrijf en beleggingsportefeuille 
Telesto Media is gestart eind 2017, toen heette het nog Woody’s Trading BV vanwege eerdere activiteiten, daarna in 2018 werd het concept een succes en begonnen de cijfers er zeer goed uit te zien. Dat succes zette zich door en eind 2018 werd de eerste miljoen omzet behaald. Vervolgens in 2019 breidde we flink uit, werd er meer personeel aangenomen en werd de omzet vervijfvoudigd. Dat was tevens het jaar dat het overgrote deel van de winsten geherinvesteerd werden in onroerend goed.

Kas Kleinnijenhuis is gestart in het vastgoed in 2016 (samenwerking met grote beleggers in Amsterdam), toen zelf begonnen met beleggen in box lll eind 2017. Inmiddels is er een portefeuille van afgerond €3,5 mln aanwezig met een financiering van € 2.3 mln, zodat er momenteel een overwaarde in de portefeuille zit van bijna € 1,2 mln. 

Eind 2017 is als eerste pand Apolloplantsoen verkregen. In juni 2019 kwam daar de Monnickenstraat bij. In juli 2019 de Zandlevenstraat. In september 2019 de Barbara van Meerstenstraat. In november 2019 de Esther de Boer van Rijkstraat en in december 2019 de Magda Janssenstraat. In 2020 zijn nog 2 panden gekocht, namelijk de Leliestraat 65 en Ruitenveen 8. Al deze objecten worden momenteel volledig verhuurd waarbij de meeste objecten worden verhuurd als co-living woningen aan expats.

Met name het bovengenoemde laatste punt (woning delen met meerdere; het zogenaamde co-living) is een trend waar Kas Kleinnijenhuis op inspeelt. Bij co-living wordt een woning gedeeld door drie of meer personen. Er is een duidelijke behoefte aan flexibele woonoplossingen onder jongeren. Daarnaast is co-living een instrument voor de vastgoedeigenaar om de huurstromen te maximeren. De vraag naar woonruimte in de omgeving van Amsterdam blijft de komende jaren groot. Jongeren hechte minder waarde aan bezit en zijn meer bereid om duurzame consumptiegoederen en een woning te delen en hechten meer waarde aan flexibiliteit.

Object
Het onderpand gelegen in de buurt “Westerwatering” van Zaandam is een zeer courant onderpand. Wegens de relatief jonge leeftijd van de woning zijn alle grote gebreken van aan de woning uitgesloten (tevens gecontroleerd alvorens aankoop). Het pand is goed onderhouden en ziet er netjes uit. De indeling van de woning is als volgt;

Op de begane grond is er een toilet, twee slaapkamers, een meterkast woonkamer en keuken.
Op 1-hoog zijn er 3 slaapkamers en een badkamer.
Op 2-hoog zijn er tevens 2 slaapkamers.
Alle ramen hebben dubbel glas. Tevens is er een nieuwe badkamer geplaatst 2 jaar geleden en is de schuifpui vervangen.

De verhuurbaarheid van de woning is zeer goed vanwege de afstand naar Amsterdam centraal en het woningtekort wat momenteel heerst in deze streek. De verwachtingen zijn dan ook dat de enorme vraag zal aanhouden wat zal resulteren in een waardestijging in dit woongebied. Hetgeen ook de afgelopen maanden al gebleken is.

Visie portefeuille
Voor de vastgoedportefeuille is de visie om verder uit te breiden en een duurzame portefeuille op te bouwen. Er vanuit gaande dat in de huidige markt goed aangekocht en gefinancierd kan worden dankzij de nog steeds lage hypotheekrentes en de grote overwaarde op de huidige portefeuille, verwacht ik dat met 5 jaar de groei zal zijn doorgezet en de portefeuillewaarde verdubbeld is. Dit lijkt goed haalbaar gegeven het feit dat ook de cashflow geherinvesteerd zal worden in onroerend goed.

Marktinformatie
Er bestaat nog steeds een enorme krapte op de woningmarkt en er is te weinig bijgebouwd in de afgelopen jaren, met name naar starterswoningen is enorm veel vraag. Hierdoor vertrekken veel mensen uit Amsterdam naar de omliggende gemeenten (zoals Zaandam en Koog a/d Zaan). Tevens de enorme stijging van vluchtelingen dat in Nederland onderdak zoekt, en huisvesting nodig zullen hebben, zal zorgen voor een verdere druk op de woningmarkt. Deze vraag zal in de komende jaren, vermoedelijk, zorgen voor een verdere stijging van de o.g. prijzen binnen de regio. Hierop kan goed ingespeeld worden doordat overwaardes ter beschikking zullen komen (huidige portefeuille zal verder in waarde stijgen), welke dan weer gebruikt kunnen worden om nieuw vastgoed aan te kopen.

Een aantal landelijke trends in de woningmarkt zijn:

-           Woningprijzen blijven stijgen

-           Het enorme woningtekort blijft in stand omdat de bouwproductie achter blijft bij de marktvraag. Dit ondanks alle plannen van de overheden en de onzekere impact van het stikstof besluit op de bouwprojecten.

-           Inkomens zijn niet navenant meegestegen in de laatste jaren waarmee de betaalbaarheid van de woningen is verslechterd.

-           Met name de lange rente blijft (vooralsnog) historisch laag, waardoor er een opwaarts effect blijft op de prijsvorming.

-           Woonbehoefte verandert door demografische en sociale ontwikkelingen: trek naar de stad, kleiner wonen, meer hoogbouw en van eigen naar gedeelde voorzieningen.

-           Woningen delen met meerdere jonge professionals.

 *Bovenstaande informatie is door projectaanvrager zelf aanleverd.

Zekerheden

Magda Janssensstraat 48 1507 SP Zaandam
Kadastrale gegevens: Gemeente Zaandam, sectie P,  nummer 2780

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 17-08-2021

Door JRS Bedrijfsmakelaars 

Markwaarde vrij verkoop

€ 420.000

Markwaarde verhuurde staat

€ 420.000

WOZ waarde 

€ 382.000 Peildatum 1-1-2021

Totale Financieringsbehoefte  

€ 420.000

Schijf 1A    

€ 210.000

Schijf 1B  

€   84.000

Schijf 2

€   63.000

 Schijf 3

€   63.000

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1989

Gebruiks oppervlakte:

115 m wonen 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde 

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid

Goed

Verkoopbaarheid             

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

Canon € 0,45 per jaar afgekocht tot 01-04-2038

Omgeving            

Stand en ligging                                      

 

Het project is gelegen in de woonwijk Westerwatering een buurt die einde jaren '90 werd gebouwd. In de directe nabijheid zijn de alledaagse voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer en scholen.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

29

Woonsituatie

Huur woning

Beroep

Zelfstandige

BKR toets

Geen bijzonderheden