Reeuwijk Verlengde Breevaart 3

Van: Kredirect
  • € 200.000 van € 200.000
  • 116 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,65% € 125.000 van € 125.000
Investeer in schijf 1B: 5,00% € 50.000 van € 50.000
Investeer in schijf 2: 5,50% € 25.000 van € 25.000
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A 4,65%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B 5,00%. 
  • Rentevergoeding schijf 2    5,50%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70% en schijf 2 is 70 tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat na realisatie.

LET OP! Aanvullingen van SamenInGeld op dit project:
Aflossing in schijf 2 zal in 5 jaar plaatsvinden!
Wij hebben in de financiele analyse het onderhoudsbudget verlaagd naar 10% voor de komende 5 jaar, dit omdat het nieuwbouw betreft.

SamenInGeld werkt bij nieuwbouw met een bouwdepot waarbij betalingstermijnen direct aan de aannemer worden betaald op vertoon van factuur.

Voor dit pand wordt een erfpacht betaald van € 1.049,00 per jaar. Dit is verwerkt in de taxatiewaarde.

Aanvrager koopt dit object binnen een BV die de BTW kan verrekenen.
Project aanvrager tekent in privé mee.

Aanvulling vanuit SamenInGeld 06-05-2019 Het gaat om een woning die van steen is met een afwerking van hout.

 

Download Lees hier de brochure Parq Green

Download Lees hier de financiële analyse.

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Lex van Hoepen. Ik ben 50 jaar oud en heb een dochter van alweer 12. Wij wonen met veel plezier in Utrecht in een fijn huis aan de rand van het centrum. Ik heb de HEAO bedrijfseconomie en de studie economie afgerond in Groningen. Daarna startte ik mijn loopbaan in de financiële dienstverlening bij FBTO en Achmea waar ik verschillende functies bekleedde en via Leeuwarden in 1999 in Utrecht terecht kwam. In 2000 werd ik zelfstandig ondernemer. Ik richtte mijn eigen beleggingsfonds op en sinds 2003 het financieel adviesbedrijf Hypotheken Midden Nederland, dat de laatste jaren een structurele mooie groei laat zien en waar we met 15 mensen in werkzaam zijn. Hiernaast heb ik een 2e bedrijf onder de naam Kredirect BV, wat zich richt op het beleggen in vastgoed en al eerder een aantal projecten via SamenInGeld succesvol afrondde.

Vastgoed ervaring

In 2011 ben ik gestart in het vastgoed. Ik heb zelfstandig een drietal projecten gedaan waarin woonhuizen werden omgebouwd tot kleine studio’s of appartementen. Hiervan zijn nog 5 units in mijn bezit en allemaal gefinancierd via SamenInGeld. In 2015 kocht ik 6 appartementen in het Ancien Cadastre aan de Begijnhofstraat in Roermond. Dit breidde ik in 2017 en begin 2019 verder uit met verschillende objecten in het centrum. Naast dat Roermond een mooie en historische stad is, is het zeer aantrekkelijk om er kleinere appartementen te verhuren. De Het Designer Outlet dat in Roermond is gevestigd, is de grootste Outlet van Europa en biedt met > 200 winkels en > 25 restaurants aan duizenden vooral jongeren werkgelegenheid. Uiteraard zoeken zij daar dan ook passende woonruimte bij.

In totaal bezit ik een mooie portefeuille vastgoed met 27 appartementen, een langjarig verhuurde winkel, een langjarig verhuurd café en 3 parkeerplaatsen. Er heeft zich nog nooit enige leegstand voorgedaan. Het beheer van het vastgoed is uitbesteedt aan een tweetal gespecialiseerde organisaties waar ik zeer tevreden over ben.

Het project

Het project dat ik nu koop is een luxe recreatiewoning van het type Bentwoud 6 c kv op het mooie en nu al succesvolle park Parqgreen. Het ligt aan de Reeuwijkse plassen en midden in het groene hart van Nederland en heeft daarmee alle grote steden, de stranden en veel bezienswaardigheden voor internationale toeristen onder handbereik. Het park wordt in verschillende fases gebouwd en zal in het voorjaar van 2020 geheel worden opgeleverd. Het bevat dan 283 woningen die allemaal aan het water zijn gelegen. Op het luxe park zijn alle voorzieningen aanwezig om heerlijk te recreëren en langdurig te verblijven, zoals een zwembad een ruim opgezette supermarkt, grand café, restaurant en ijssalon. In de verre omgeving bestaat er geen concurrentie van andere vergelijkbare vakantieparken.

Landal Greenparks

Ik heb besloten om de woning in verhuur te gaan brengen via Landal Greenparks. Landal Greenparks verzorgt onder de naam ‘Landal De Reeuwijkse Plassen’ de verhuur, marketing en de administratie van Parqgreen. De organisatie is toonaangevend in het management, beheer en de verhuur van bungalowparken en voldoet daarin aan de hoogste kwaliteitseisen en certificering. Het bedrijf beschikt over 85 parken met in totaal ca. 13.700 vakantiewoningen en 1450 kampeerplaatsen. De helft van deze vakantiewoningen is particulier bezit. In Nederland is Landal marktleider. Met 54 parken en een naamsbekendheid van 93% bedient Landal jaarlijks 2,4 miljoen gasten.

Landal Greenparks is uiterst succesvol in de verhuur op Parkgreen met vanaf 2016 een bezettingsgraad van > 90%

Kindereiland

De aangekochte recreatiewoning is nummer 246 en bevindt zich op het kindereiland. Het kindereiland is specifiek gericht op kleinere kinderen. Denk daarbij aan extra speelvoorzieningen, een aangepaste en aanvullende inrichting in de woningen, maar vooral aan de veiligheid. Het kindereiland is omringd door een omheining van 1,20 meter dat ervoor zorgt dat kinderen nooit alleen het water in kunnen komen. Dit geeft ouders op het eiland een veilig en ontspannen gevoel.

Mijn overtuiging is dat alle ouders van kleine kinderen de voorkeur geven aan een veiligere omgeving en daarom zullen kiezen voor het kindereiland, zelfs als dat duurder is dan een vergelijkbaar andere woning. Dit zal leiden tot een maximaal mogelijke bezettingsgraad en daarmee een mooi rendement op de woning.

Afronding

Mijn conclusie is dat dit project voor alle betrokkenen een mooie kans is.
Mag ik weer op uw bijdrage rekenen?

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd

Zekerheden

Verlengde Breevaart 3, huisnr. 246 2811 LR Reeuwijk. Kadastraal bekend als gemeente Reeuwijk, sectie K, complex  991, appartementindex 270

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 19-03-2019 door Mevr S. Kipping van Leveltaxaties te Reeuwijk                                                              

 

Marktwaarde vrije verkoop 

€   250.000,00

Marktwaarde in verh. staat  exclusief BTW na realisatie.

Idem maar dan inclusief BTW na realisatie

€   250.000,00

 €  302.500,00

WOZ waarde  

i.v.m. nieuwbouw geen opgave

Totale Financieringsbehoefte  

€    200.000,00 

Schijf 1A       

€    125.000,00

Schijf 1B

€       50.000,00

Schijf 2

€       25.000,00

Looptijd: 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar.
Methodiek aflossen schijf 2: op annuïteitenbasis aflossen in 5 jaar.

Bouwjaar onderpand

2019

Gebruiks oppervlakte:    

85 m²  wonen, overig inpandige ruimte 7 m² , 15 m² buitenruimte

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Prima

Beoordeling Object

Luxe afwerking/ nieuwbouw

Staat van onderhoud binnenzijde  

Uitstekende kwaliteit / nieuwbouw

Staat van onderhoud buitenzijde  

Uitstekende kwaliteit / nieuwbouw

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Goed; via Landal Greenparks

Verkoopbaarheid                                      

3 - 6 maanden

Opmerkingen in taxatierapport

Erfpacht canon € 1.049,00. Canon is voor 50 jaar gefixeerd met een index van 0,5% per jaar. Eerstkomende herzieningsdatum canon 3 september 2065. Eerstkomende indexering 3 september  2019.

Sterkte: ligging, moderne bouw, ruime recreatiewoningen
Zwakte: geen zwakke punten waargenomen

Omgeving            

Stand en ligging          

Gelegen op een recreatiepark met centraal voorzieningengebouw, zwembad, haven, recreatiegebied en uitvalswegen in de directe omgeving. Eigen parkeerplaats bij de woning.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvragers

 

Leeftijd

50

Woonsituatie  

Eigen woning

Beroep

Ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden