Van Lennepstraat 48, 50 en 54 te Rotterdam

Van: Chang

De hypotheek zal gevestigd worden voor het hele aangevraagde bedrag van €211.250,-.

De lening start met het nu opgehaalde bedrag. Het ontberekende bedrag zal op een later moment (na de verbouwing) mogelijk nog worden open gezet.

  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 5,00%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,75%.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie over de aanvragers*

Even voorstellen

Onze namen zijn Chin Hua Chang en L.O. Law. We hebben een jarenlange ervaring in de horeca en samen hadden wij meerdere restaurants. De panden die we huurden, kochten wij later ook. Vandaar dat deze daarna ook goed verhuurd zijn aan de nieuwe exploitant voor meer dan 18 jaar met de bovenliggende woningen. Sinds 2006 zit ik naast administratie werkzaamheden ook in vastgoed, dat bevalt mij zeer goed. Mijn doel is om samen met mijn man een vermogen op te bouwen voor mijn kinderen en kleinkinderen, zodat ze het goed krijgen in de toekomst. 

Object  

De aanvraag bij SamenInGeld voor het pand aan de Van Lennepstraat 54, 50 & 48 is een goede aanvulling voor ons. Deze panden die wij in beheer hebben zijn inmiddels hypotheekvrij. Daarom is deze uitbreiding ook goed mogelijk. Het plan is om deze woning voor zeer lange tijd aan te houden voor verhuur en dit over te dragen naar de kinderen en vervolgens kunnen zij het weer overdragen aan de kleinkinderen. De huurders zijn al lange tijd huurders van het pand. Onlangs hebben ze de zolder die ze niet gebruikten vrij gegeven. Wij willen de zolder opknappen en ombouwen met vergunningen tot 2 studios om deze daarna te gaan verhuren. De daaruit te realiseren hogere huuropbrengst is in deze aanvraag niet meegenomen maar is extra. De huurders accepteren ons aanbod voor 2 jaar geen huurverhoging en hun appartementen worden ook grondig aangepakt. Nieuwe panden hebben wij al op het oog om deze ook te gaan verhuren. Wij doen eigen beheer en mijn man kan bovendien ook goed klussen.

Aanvraag

Voor het pand is een hypotheek van € 211.250,- nodig. Het pand is goed rendabel. Leegstand kennen wij niet. Wij willen slechts 65% financiering aanvragen van de winkel en woningen van een marktwaarde in verhuurde staat van € 325.000,-. Het bouwdepot van € 25.000,- gaan wij gebruiken voor renovatie en de studio’s. De inkomsten uit verhuur zijn nu al hoger dan de uitgaven voor de financiering via crowdfunding. Doordat de huur jaarlijks verder zal toenemen door het verhuren van de nieuwe studio’s en vanwege de jaarlijkse huurverhoging, zullen de inkomsten alleen maar verder toenemen.

Crowdfunding via SamenInGeld.

Wij kiezen voor crowdfunding via SamenInGeld omdat dit in onze ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een hele mooie rente in deze tijd en wij als beleggers kan gewoon cash vrijmaken om verder te investeren in deze en een andere woning.

Laten wij samen het maximale uit het SamenInGeld concept halen en aan de slag gaan! Investeer je mee? 

*de informatie is door de aanvragers zelf aangeleverd.

Zekerheden

 Van Lennepstraat 48, 50 en 54

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 02-05-2018 door Rob Swart Makelaar en Taxateur Bedrijfshuisvesting B.V., taxateur A.H. Mulder, te Zoetermeer

 

Marktwaarde vrije verkoop

€ 325.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€ 325.000,00

WOZ waarde (gezamelijk) per 01-01-2017

€ 335.000,00

Totale Financieringsbehoefte 

 

€ 211.250,00

 

Schijf 1        

€ 195.000,00

Schijf 2

€   16.250,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

De rentevast periode is 5 jaar.

 

Bouwjaar

1921

Gebruiks oppervlakte m²

Nr. 48: 118m²; Nr. 50: 118m²; Nr.54: 157 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Matig

Staat van onderhoud binnenzijde  

Redelijk tot goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Redelijk tot goed

Courantheid

Redelijk tot goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

Pand is volledig verhuurd. Er is geen VVE.

Omgeving                                                   

 

Stand en ligging

Voldoende, het pand ligt midden in de wijk Spangen, op loopafstand van Sparta Stadion en tramstation P.D. Hooftplein, in de nabijheid van winkels, scholen, horeca en diverse openbare voorzieningen.

 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Voldoende

Informatie over aanvragers

 

Leeftijd 

72 en 65

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Gepensioneerd

BKR toets   

Geen bijzonderheden

S.W.O.T. analyse uit taxatierapport:

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld