Utrecht Oudegracht 261

Van: Heleen
  • € 105.947 van € 105.947
  • 70 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1:4,95% € 36.924 van € 36.924
Investeer in schijf 2:5,70% € 69.023 van € 113.076
  • Dit project heeft een looptijd tot 24 januari 2024!
  • Rentevergoeding schijf 1 4,95% 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,70%

Financiering schijf 1 is tot 60% en schijf 2 is tot 74% van de marktwaarde in verhuurde staat.

LET OP!  Deze financiering is een aanvulling op de reeds lopende hypotheek. De inschrijving hiervoor is bij de eerste financieringsronde op 24 januari 2019 bij de notaris opgenomen in de hypotheek. Dit betekent dat de lening, op het moment dat deze gefund is, wordt uitbetaald aan de aanvrager. Vanaf dat moment is het project rentedragend!

Aanvulling van SamenInGeld 12-08-2019:
De projectaanvrager heeft aangegeven dat het project hoe dan ook doorgaat, met het eindbedrag wat binnen is gehaald, na de resterende looptijd van 14 dagen.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Mijn naam is Heleen Georgana en ik ben 56 jaar, moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 12 tot 30 jaar en woonachtig in Westbroek op een boerderij. Op de voormalige deel van de boerderij heb ik een prachtige ruimte ingericht om te verhuren voor diners, bruiloften, vergaderingen en workshops. Samen met mijn twee dochters hebben wij hier een uniek concept gecreëerd, waar we onze opgedane ervaringen kunnen combineren en een bijzondere locatie hebben gerealiseerd. Op de deel van onze boerderij kunnen sinds begin 2019 groepen terecht tot 100 personen en de ruimte is volledig ingericht met eigen keuken, koelingen, een bar en alle meubilair, serviesgoed en glaswerk.
De ruimte kan, exclusief catering, worden gehuurd eventueel met gebruik van ons eigen cateringbedrijf of andere ingehuurde koks.
Tevens is er een volledig gemeubileerd appartement gevestigd boven de deel, dat vanaf 1 september j.l. verhuurd is. De huurprijs hiervoor is eur 650,- per maand. 
Daarnaast ben ik inmiddels ook al 10 jaar eigenaresse van een goedlopend kinderdagverblijf, gevestigd op de basisschool in het landelijke Westbroek.(www.bubamara.nl)

De aanvraag voor de extra financiering op het rijksmonument Oudegracht 261 te Utrecht is bedoeld om het pand aan de buitenzijde geheel te renoveren. Het houtwerk van de kozijnen dient vervangen te worden en het gehele pand, behalve de werf (gemeente Utrecht), moet worden geschilderd. De gehele achterzijde van het pand moet opnieuw worden gestuct en geschilderd. Het pand zal daardoor deze zomer in de steigers staan. Het is de bedoeling om deze renovatie voor de winter 2019 af te hebben. Het naastgelegen pand zal tegelijkertijd aan de achterzijde gerenoveerd worden, waardoor we gezamenlijk de steigers kunnen opbouwen.
Sinds 1 april 2019 zit er een nieuwe huurder in het horeca gedeelte op de begane grond en de kelder. Er is een huurcontract afgesloten voor 5 jaar + 5 jaar verlenging. Deze huurder heeft het horecagedeelte compleet verbouwd en opnieuw ingericht en kosten nog moeite zijn gespaard. Hij heeft een uniek concept wat nog niet in Utrecht bestaat. Ik heb er alle vertrouwen in dat zijn zaak een succes zal worden.
De eerste en tweede verdieping zijn voor langere tijd verhuurd. Op de eerste verdieping is de keuken gemoderniseerd en zijn de appartementen gerenoveerd. Er is inmiddels een tweede appartement gerealiseerd waardoor er € 500,- per maand meer huur binnen komt.
Op de tweede verdieping zullen de keuken en de badkamer op korte termijn moeten worden aangepast. Dit is gepland in de periodes dat de huurders voor zaken in het buitenland zijn (in overleg).
Een gedeelte van het te financieren bedrag zal worden aangewend om de buitenruimte onder de hooiberg op de boerderij geschikt te maken voor groepen van rond de 40 personen. Daardoor zullen we zowel in de zomer als in de winter de mogelijkheid hebben om zowel de binnen als buitenruimte te kunnen exploiteren.

Het maandbedrag dat ik nu betaal is € 2.715,- en wat ik zal gaan betalen na de verkregen financiering is € 3.524,-. Dit wordt grotendeels gecompenseerd door de extra huurinkomsten uit het appartement wat op de eerste verdieping erbij is gekomen. Daarnaast is aangegeven door de makelaar dat het pand direct in waarde zal stijgen door de geplande renovatie. Het is van belang dat het pand gerenoveerd wordt door deze investering en zo de waarde te behouden. Het pand is een investering voor de toekomst van mijn kinderen.

Bijzonderheden

Publiekrechtelijke beperkingen:  Besluit op basis van Monumentenwet 1988, betrokken bestuursorgaan: De Staat (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen).

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd

Zekerheden

Oudegracht 261 3511 NM Utrecht
Kadastrale gegevens: Gemeente Utrecht, sectie C, nummer 6566,  groot 126 vierkante meter

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 21-11-2018 door dhr. R. Reijers van Kantoor: Van de Weerd Taxaties B.V. In overleg met Wouter Toes, als taxateur horecabedrijven verbonden aan Van de Weerd Taxaties B.V.

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   1.085.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   1.045.000,00

WOZ waarde  

€     1.052.000,00  01-01-2018

Al ingeschreven

Reeds gefinancierd

Deze financieringsaanvraag

Totale behoefte  

€      800.000,00

€      621.326,00 

€      150.000,00

€      771.326,00

Schijf 1        

€        36.924,00

Schijf 2

€      113.076,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd tot 24 januari 2024.

 

De rentevast periode is tot 24 januari 2024. 
Methodiek aflossen schijf 2: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1905

Gebruiks oppervlakte:    

309 m²  wonen en bedrijf

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Redelijk

Staat van onderhoud buitenzijde  

Redelijk

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed 

Opmerkingen in taxatierapport

Positief over verhuurbaarheid. 

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Het getaxeerde betreft een Rijksmonumentaal tussenpand gelegen in het centrum van Utrecht, aan de Oudegracht. Zowel links als rechts van het pand bevinden zich bedrijfsruimten met bovenwoningen. Aan de voorzijde van het pand bevindt zich de Oudegracht (straat) en werf, alsmede water (Oudegracht). Aan de achterzijde bevindt zich voornamelijk woningen. Op eigen terrein zijn geen parkeerplaatsen aanwezig. In de directe omgeving zijn er, tegen betaling, wel diverse parkeermogelijkheden. 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

55

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden.