Tilburg Veestraat 45

Van: Nick van Summeren
  • € 590.000 van € 590.000
  • 200 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 5,20% € 302.500 van € 302.500
Investeer in schijf 1B: 5,45% € 121.000 van € 121.000
Investeer in schijf 2: 6,50% € 90.750 van € 90.750
Investeer in schijf 3: 7,25% € 75.750 van € 75.750

Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

  • Rentevergoeding schijf 1A  5,20% 
  • Rentevergoeding schijf 1B  5,45%
  • Rentevergoeding schijf 2    6,50%
  • Rentevergoeding schijf 3    7,25%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 98% van de marktwaarde in onverhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 98% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvragers van dit project voldoende eigen middelen aan overwaarde en geld in eigendom hebben. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. Aanvrager is privé persoon.

Aanvullende voorwaarden bij de offerte:
De volledige lening wordt ingeschreven voor een bedrag van: € 590.000
Voor de verbouwing word een bedrag in een bouwdepot gezet. Dit bedraagt: € 115.000
De geldlening, welke verstrekt wordt door SamenInGeld, bedraagt: € 475.000
Uit het bouwdepot kan door middel van officiële nota’s aangaande de verbouwing, geld worden opgevraagd.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 3.700 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Download Fotopresentatie Veestraat 45 Tilburg

Download Plattegronden Veestraat 45 Tilburg

Download Fotopresentatie nieuwe situatie eerder project

Informatie project eigenaar*

Even voorstellen

Ik ben Nick, woonachtig in Tilburg en sinds een paar jaar investeerder in vastgoed. Ik heb de afgelopen jaren een mooie portefeuille opgebouwd in Tilburg, bestaande uit kamerverhuurpanden, studio complexen en eengezinswoningen. De meeste van deze panden zijn bij een bank gefinancierd waar eigen inleg vereist is. De gemiddelde LTV is ongeveer 75%. Vanwege de waardestijgingen is er veel overwaarde en zal dit in de praktijk nog wat lager liggen. Ik hecht veel waarde aan goed huurder- en verhuurderschap. Vandaar dat ik samen werk met een gerenommeerde beheerder die voor zowel de huurder als verhuurder bijna alles regelt. Zo is op het moment dat een huurder bijvoorbeeld zijn huurovereenkomst op wil zeggen, een schade wil melden of over iets anders contact wil opnemen altijd een vast aanspreekpunt bereikbaar die er spoedig mee aan de slag gaat. 

Object

Vanwege de aanschaf van nieuwe objecten, waaronder ook Akkerstraat 9 en 11 welke naastgelegen panden zijn van het SIG project Akkerstraat 7, die met eigen inleg gefinancierd zijn en de zeer fijne samenwerking met SamenInGeld (SIG) dat geresulteerd heeft in 2 mooie opgeleverde projecten, Zandrivierstraat 25 en Akkerstraat 7, ga ik graag nogmaals bij dit transformatieproject de samenwerking aan met SIG. Op dit moment rust er een hypotheek op het pand die niet in verhouding staat met de marktwaarde. Vandaar dat ik graag middels een herfinanciering kapitaal vrij wil maken voor nieuwe projecten.

Deze woning is de afgelopen jaren in gebruik geweest als 3 semi studio’s. Op het pand rust namelijk een kamervergunning van 5 personen. De huurovereenkomst met de huurmaatschappij loopt echter binnenkort af, waardoor in overleg is besloten het pand op te knappen en te optimaliseren. Hierna zal het wederom door dezelfde partij worden gehuurd. Vanwege de afwezigheid van schuine kanten/daken is er bijna geen m2 verlies op de verdiepingen en door het grote oppervlak en het feit dat er een vergunning voor 5 personen op rust is een transformatie naar 5 studio’s een mooie optimalisatie van het pand. Het achterstallig onderhoud zal uiteraard tijdens de verbouwing worden aangepakt. 

De twee studio’s op de begane grond zijn respectievelijk 25 en en 35 m2 groot. Deze worden beide voorzien van een hoogwaardige keuken voorzien van een keramische kookplaat, een rvs afzuigkap, een vaatwasser, een koel/vries combi en een oven. Tevens zullen hier twee nieuwe badkamers gerealiseerd worden. De studio’s op de eerste verdieping zijn beide 15 m2 groot. Zij worden voorzien van een kitchenette met een spoelbak en 2 kookpitten, een afzuigkap en een koel/vries combi. Tevens wordt er 1 nieuwe badkamer geplaatst en zal de bestaande badkamer gerenoveerd worden. De bovenste verdieping is een semi appartement van 35m2. Elke badkamer zal voorzien zijn van een toilet, een eigen regendouche en badkamermeubel met spiegel. De tuin is voor iedereen toegankelijk middels een achterom, hier is genoeg ruimte op eigen terrein voor het stallen van fietsen en containers. De verbouwing zal worden uitgevoerd door een bekende aannemer die reeds voorgaande projecten zeer goed heeft opgeleverd. De kwaliteit van afwerking is erg hoog. Zie het bijgeleverde fotoverslag van de oplevering van de Zandrivierstraat 25. Zie tevens de plattegronden voor een indicatie van de oude en nieuwe situatie.

Zoals op veel plekken in Nederland worden er in Tilburg geen kamervergunningen meer afgegeven. Dit betekent dat alleen de panden waar reeds een vergunning op rust deze ook mogen behouden, ook als van eigenaar wordt gewisseld. Vandaar dat kamerverhuurpanden zeer schaars zijn en daarmee ook hoog in waarde vertegenwoordigd zijn. Tevens is het vanaf 1 januari 2022 moeilijker geworden om bestaande eengezinswoningen te verhuren, wat reeds verhuurde vergunde (kamer)panden nog meer waarde geeft. 

Bedankt voor uw interesse en hopelijk heeft u een goed beeld kunnen vormen van dit project.

*Bovenstaande informatie is door project eigenaar zelf aangeleverd.

 

 

Zekerheden

Veestraat 45 5021 PM Tilburg
Kadastrale gegevens: Gemeente Tilburg, sectie R,
 nummer 2864

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 27-12-2021 

Door Envalue Real Estate te Utrecht

Markwaarde verhuurde staat

€ 610.000 na verbouwing

Marktwaarde vrije verkoop

€ 605.000 na verbouwing

WOZ waarde 

€ 219.000 peildatum 01-01-2020

Totale Financieringsbehoefte  

€ 590.000

Schijf 1A    

€ 302.500

Schijf 1B  

€ 121.000

Schijf 2

€   90.750

Schijf 3

€   75.750

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1905

Gebruiks oppervlakte:

147 m

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid

0-3 maanden

Verkoopbaarheid                        

0-3 maanden

Opmerkingen in taxatierapport


Geen bijzonderheden

Omgeving            

Stand en ligging                                      

 

Woning gelegen in woonwijk Oerle en goed bereikbaar. Parkeren kan op openbare weg. 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

21

Woonsituatie

Inwonend

Beroep

Zelfstandige

BKR toets

Geen bijzonderheden