Tilburg Koebergstraat 76

Van: Raymond Thepass
  • € 513.000 van € 513.000
  • 241 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 5,10% € 270.000 van € 270.000
Investeer in schijf 1B: 5,35% € 108.000 van € 108.000
Investeer in schijf 2: 6,40% € 81.000 van € 81.000
Investeer in schijf 3: 7,15% € 54.000 van € 54.000

Dit project heeft een looptijd van 3 jaar.

  • Rentevergoeding schijf 1A  5,10% 
  • Rentevergoeding schijf 1B  5,35%
  • Rentevergoeding schijf 2    6,40%
  • Rentevergoeding schijf 3    7,15%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 95% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 95% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigen middelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. Aanvrager is privé persoon.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van  3.435,00 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Download Fotopresentatie Koebergstraat 76 Tilburg

Informatie project eigenaar*

Even voorstellen
Mijn naam is Raymond Thepass, 45 lentes jong en vol van energie!

Ik kom uit een warm nest waar ik waarde aan hecht. Na het hebben van een fijne jeugd ben ik op mijn 17e gaan studeren in Vlissingen en heb daar de Maritiem Officier en Energietechnologie opleidingen gevolgd. Na het afstuderen was ik 25 lentes en stond ik op een kruispunt; verder gaan als energietechnoloog of alsnog een ander pad bewandelen. Ik heb gekozen voor de petrochemische wereld, ik ben iemand die continue uitdaging nodig heeft en op dat moment wilde ik de chemie in waar ik tot de dag van vandaag met veel plezier werk. Ik heb zowel engineer als managerial rollen vervuld, op dit moment houd ik positie als engineer. In de afgelopen 20 jaar heb ik zeer veel mogen leren over het bedrijfsleven maar ook als persoon. Persoonlijke ontwikkeling vind ik een belangrijk aspect in het leven, elke dag is weer een dag om te leren en om te groeien.

Mijn vriendin heeft enige jaren geleden de voedselbank beheerd op het Eiland Tholen. Ik heb daar zaken gehoord en gezien waardoor ik een passie voor kansarme jongeren heb ontwikkeld. Doorgaans kan ik van nature zeer goed overweg met kinderen, op een of andere manier trek ik dat aan. Als ik een kind zie dat niet lacht, breek ik van binnen. Een kind die niet lacht of geniet van zijn of haar jeugd, dat doet iets met mij, dat maakt een bepaald gevoel los dat ik moeilijk kan beschrijven vanachter een toetsenbord. Onze Vajèn 8 lentes jong, neemt vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis, elk kindje mag mee eten, drinken en gek doen wat ze willen. De kids vertellen mij dat ik zo lief ben voor hen, maar ook duidelijkheid verschaf. De kids voelen zich thuis, - er worden hier geen vooroordelen gemaakt; we luisteren aandachtig naar elkaar en denken in oplossingen in plaats van beren op de weg.

Om in de toekomst meer tijd te kunnen maken hiervoor betekent dat voor mij dat er een passief inkomen moet ontstaan. Vastgoed is voor mij het middel om naar mijn doel toe te groeien.

Vastgoed ervaring
Afgelopen jaar zag ik een podcast van een vastgoedfinancier en een vastgoedbeleggingsexpert. Na het zien van de podcast was ik geïnspireerd door beide mannen, zij hebben mij het middel vastgoed aangereikt. Daarop heb ik een cursus vastgoed gevolgd en veel informatie vergaard en tot mij genomen. Parallel hieraan heb ik contacten opgedaan in de makelaars wereld en ben ik simpelweg informatie gaan halen en heel veel geluisterd en vooral ‘doen’. Waar ik tegenaan liep was het netwerk, hoe kom je aan een netwerk? Uiteindelijk ben ik tegen een beleggingsmakelaar aan gelopen. Nadat ik een pand had gevonden had hij een rendement technisch beter pand voor mij. Ware het niet dat het pand van een van de deelnemers van de podcast is, een pand kopen van de persoon die jou geïnspireerd heeft om het vastgoed in te gaan: hoe mooi is dat? Voor mij zeer uitdagend en fantastisch! Dit pand wordt mijn eerste pand op weg naar een opbouwend passief inkomen wat mij helpt naar mijn passie om kansarme jongeren te ondersteunen in hun persoonlijke groei en wensen.

Tijdens de bezichtiging heb ik kennis gemaakt met 4 van de 5 huurders, allen nette mensen met een goed inkomen die allen ruim op tijd de huur betalen. Het pand is 6 maanden geleden volledig gerenoveerd en het laatste kozijn is in juni geplaatst. De beheerder heeft mij zeer goed ondersteund, van een simpele vraag tot de brandveiligheid van het pand. Door het grote netwerk van de beheerder is de kans op leegstand minimaal, zij hebben het nog niet meegemaakt dat er in Tilburg een kamer niet wordt verhuurd. Uiteraard speelt de arbeidsmarkt hier ook een grote rol, de kamerverhuur aan arbeidsmigranten is explosief te noemen. De huurprijzen zijn mede door deze instroom verhoogd en leveren daarom een positieve bijdrage aan het rendement. Ik reken altijd met de volgende formule; risico = consequentie * kans, de kans is zeer gering op leegstand waardoor het risico zeer laag is.

Zodra ik op weg ben met mijn eerste pand wil ik een basisopleiding vastgoeddeskundige volgen zodat ik nog meer kennis en kunde vergaar om een zo goed als mogelijke verhuurder te zijn en uiteraard mijn persoonlijke groei te stimuleren.

Object
Mijn aanvraag via SamenInGeld betreft de financiering van de woning gelegen aan de Koebergstraat 76 te Tilburg. De woning ligt op 10 min. fietsafstand van het centrum van Tilburg waarbij de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op slechts 5 minuten rijden ligt. Daarnaast zijn er op loopafstand meerdere busstations. Tilburg is naar mijn mening een van de verhuursteden van Nederland wat ten allen tijde druk bezet wordt, ook vanwege de universiteit en werkgelegenheid. De vraag is altijd hoog in en rondom Tilburg wat het als investeerder aantrekkelijk maakt. Ik ben voornemens de beheerder aan te houden zodat zij de screening voor mij uitvoeren. Momenteel zijn de huurcontracten 12 maanden en daarom vind ik het prettig om als beginnende investeerder te kunnen leren van ervaren mensen. De woning heeft 5 kamers waarvan 1 studio.

Doel aanvraag
Het doel van deze aanvraag is om, naast mijn eigen inleg, samen met u deze woning te financieren. De huurinkomsten zoals deze op dit moment zijn zorgen voor een goed rendement waardoor de maandelijkse lasten goed te dragen zijn. Als eventuele back up heb ik hiernaast nog inkomen uit vast dienstverband.

Waarom investeren
Deze woning is 6 maanden geleden volledig verbouwd. Alles is nieuw tot aan de kozijnen aan toe. Ik wil graag goed en gedegen starten en wil dat mijn huurders een leefomgeving aangeboden krijgen zoals ik dat zelf ook had tijdens mijn periode als student. Ik ben van mening dat deze woning door een professionele belegger is verbouwd, in een goede omgeving ligt en de huurinkomsten maken naar mijn gevoel dat het een veilige belegging is. Daarnaast is de rente aantrekkelijk voor de investeerder kortom om een win-win voor iedereen.

Hartelijk dank voor uw tijd, hopelijk heeft u een beeld gevormd over wie ik ben en waar ik voor sta en waar ik naar toe wil groeien.

*Bovenstaande informatie is door project eigenaar zelf aangeleverd.

Zekerheden

Koebergstraat 76 5012 GS Tilburg
Kadastrale gegevens: Gemeente Tilburg, sectie T 
 nummer 933

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 22-06-2021 

Door Envalue Real Estate (&Value B.V.)

Markwaarde vrije verkoop

 
€ 540.000,00

Marktwaarde verhuurde staat 
€ 540.000,00

WOZ waarde 

€   266.000,00  peildatum 01-01-2020

Totale Financieringsbehoefte  

€   513.000,00

Schijf 1A    

€   270.000,00

Schijf 1B  

€   108.000,00

Schijf 2

€     81.000,00

 Schijf 3

€     54.000,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 3 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3 : op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1974

Gebruiks oppervlakte:


138 m wonen

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid

Goed

Verkoopbaarheid                                

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

De kamers zijn allemaal voorzien van eigen toilet en douchecel.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

De woning is redelijk tot goed bereikbaar met veel voorzieningen in de buurt en op fietsafstand van het centrum van Tilburg. Daarnaast is de dichtsbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op slechts 5 min. rijden.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

45

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep

Ingenieur

BKR toets

Geen bijzonderheden