Tilburg Eilenbergstraat 168

Van: Nick van Summeren
  • € 527.250 van € 527.250
  • 210 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 5,20% € 277.500 van € 277.500
Investeer in schijf 1B: 5,45% € 111.000 van € 111.000
Investeer in schijf 2: 6,50% € 83.250 van € 83.250
Investeer in schijf 3: 7,25% € 55.500 van € 55.500

Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

  • Rentevergoeding schijf 1A  5,20% 
  • Rentevergoeding schijf 1B  5,45%
  • Rentevergoeding schijf 2    6,50%
  • Rentevergoeding schijf 3    7,25%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 95% van de marktwaarde in onverhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 95% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigen middelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. Aanvrager is privé persoon.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 4.000,00  per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Download Fotopresentatie Eilenbergstraat 168 Tilburg

Informatie project eigenaar*

Even voorstellen
Ik ben Nick, woonachtig in Tilburg en sinds een paar jaar investeerder in vastgoed. Ik heb de afgelopen jaren een mooie portefeuille opgebouwd in Tilburg, bestaande uit kamerverhuurpanden, studio complexen en eengezinswoningen. De meeste van deze panden zijn bij een bank gefinancierd waar eigen inleg vereist is. De gemiddelde LTV is ongeveer 70%. Vanwege de waardestijgingen is er veel overwaarde en zal dit in de praktijk nog wat lager liggen. Ik hecht veel waarde aan goed huurder- en verhuurderschap. Vandaar dat ik samen werk met een gerenommeerde beheerder die voor zowel de huurder als verhuurder bijna alles regelt. Zo is op het moment dat een huurder bijvoorbeeld zijn huurovereenkomst op wilt zeggen, een schade wilt melden of over iets anders contact wil opnemen altijd een vast aanspreekpunt bereikbaar die er spoedig mee aan de slag gaat.

Object
Vanwege de aanschaf van nieuwe objecten die met eigen inleg gefinancierd zijn en de zeer fijne samenwerking met Samen in Geld die geresulteerd heeft in 2 mooie opgeleverde projecten (Zandrivierstraat 25 en Akkerstraat 7) ga ik graag nogmaals de samenwerking aan met SIG. Op dit moment rust er een lage hypotheek op het pand die niet in verhouding staat met de marktwaarde. Vandaar dat ik graag middels een herfinanciering kapitaal vrij wil maken voor nieuwe projecten.

Deze woning is de afgelopen jaren in gebruik geweest door een uitzendbureau. Op het pand rust namelijk een kamervergunning van 7 personen, wat in Tilburg redelijk bijzonder is aangezien het merendeel van de kamerpanden slechts een vergunning voor 5 personen heeft. Hier is namelijk een extra omgevingsvergunning voor nodig en deze worden niet meer afgegeven. Vanwege geen schuine kanten/daken is er bijna geen m2 verlies op de verdiepingen. Vanwege het grote oppervlak en het feit dat er een vergunning voor 7 personen op rust was een transformatie naar 6 studio’s, waarvan 1 grote vergund geschikt is voor 2 personen een mooie optimalisatie van het pand. De woning verkeert in zeer goede staat vanwege de recente verbouwing.

De 4 studio’s op de eerste en tweede verdieping zijn ongeveer 20m2 groot. De voorste studio op de begane grond is 15m2 groot en de studio aan de achterzijde is 30m2 groot. Deze is een stuk langer uitgebouwd dan op de bouwtekening is geschetst. Elke studio is voorzien van een hoogwaardige keuken voorzien van een een keramische kookplaat met 4 pitten, een rvs afzuigkap, een vaatwasser, een koel/vries combi en een oven. Daarnaast wordt elke studio voorzien van een badkamer compleet met een eigen regendouche en wasmeubel met spiegel. Elke studio heeft daarnaast ook een eigen wc. De verbouwing is uitgevoerd door een bekende aannemer die reeds voorgaande projecten goed opgeleverd had. De kwaliteit van afwerking is erg hoog.

Zoals op veel plekken in Nederland worden er in Tilburg geen kamervergunningen meer afgegeven. Dit betekent dat alleen de panden waar reeds een vergunning op rust deze ook mogen behouden, ook als van eigenaar wordt gewisseld. Vandaar dat kamerverhuurpanden zeer schaars zijn en daarmee ook hoog in waarde vertegenwoordigd zijn. Tevens wordt het vanaf 1 januari 2022 moeilijker om bestaande eengezinswoningen te verhuren, wat reeds verhuurde vergunde (kamer)panden nog meer waarde geeft. 

Op sommige foto’s zijn nog geen deuren en rookmelders etc. te zien, deze zijn uiteraard geplaatst alsmede wat ander kleine afwerkingen alvorens de studio’s zijn verhuurd.

Bedankt voor uw interesse en hopelijk heeft u een goed beeld kunnen vormen van dit project.

*Bovenstaande informatie is door project eigenaar zelf aangeleverd.

 

Zekerheden

Eilenbergstraat 168 5011 EB Tilburg
Kadastrale gegevens: Gemeente Tilburg, sectie S,
 nummers 1241 en 5555

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 1-11-2021 

 Door Envalue Real Estate (&Value B.V.)

Marktwaarde vr. verkoop  

€ 555.000,00

Marktwaarde verhuurd 

€ 560.000,00

WOZ waarde

Voor deze locatie is (nog) geen WOZ-waarde beschikbaar.

Totale Financieringsbehoefte  

€ 527.250,00

Schijf 1A

€ 277.500,00

Schijf 1B      

€ 111.000,00

Schijf 2

€   83.250,00

Schijf 3 

€   55.500,00

Looptijd 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar.
Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1971

Gebruiksoppervlakte:    

 97 m2  wonen 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid

Goed

Verkoopbaarheid                                 

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

VvE is niet van toepassing.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

 

De omgeving van het object wordt als zeer sterk stedelijk geclassificeerd. De algehele bereikheid is goed en dagelijkse voorzieningen zijn op loopafstand te bereiken.

Algemene beoordeling locatie en  courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

21

Woonsituatie   

Inwonend

Beroep

Zelfstandige ondernemer

BKR toets

Geen bijzonderheden