Vlaardingen Spoorsingel 70 en 71

Van: Jaap
  • € 225.000 van € 225.000
  • 117 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,65% € 112.500 van € 112.500
investeer in schijf 1B: 5,00% € 45.000 van € 45.000
Investeer in schijf 2: 5,50% € 33.750 van € 33.750
Investeer in schijf 3: 6,15% € 33.750 van € 33.750
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A 4,65% 
  • Rentevergoeding schijf 1B 5,00% 
  • Rentevergoeding schijf 2    5,50%
  • Rentevergoeding schijf 3    6,15%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is van 85% tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat.

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:
Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project overwaarde heeft in meerdere panden. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit daarom voor SamenInGeld passend.

Voor dit pand wordt een erfpacht betaald van € 22,00 per jaar. Dit is verwerkt in de taxatiewaarde.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvrager*                     

Even voorstellen

Mijn naam is Jaap Nellen. Ben een relatief jonge vastgoed investeerder die momenteel zes investerings objecten (allen woningen) bezit in de regio Rotterdam. Inmiddels ook geen onbekende op dit platform. De woningen worden allen of verhuurd, of worden momenteel klaar gemaakt voor de verhuur. Voor een aantal woningen, waaronder deze, wordt nu de financiering afgerond via crowdfunding. Daarnaast bezit ik een fijn appartement waar ik zelf met veel plezier woon.

Als zoon van een ondernemer in de bouw industrie is ondernemen en vastgoed er met de paplepel ingegoten. Deze achtergrond komt ook van pas als er praktische zaken geregeld moeten worden: ik weet de weg goed te vinden en spreek de taal van de vastgoed industrie. Hierdoor creëer ik zowel bij de aankoop als bij de verbouw toegevoegde waarde. Dit verlaagt het risico van de investering. 

Mijn professionele achtergrond is Digital Marketing Management. Heb de afgelopen tien jaar gewerkt bij Nederlands grootste internationale biermerk (die met het groene flesje), en bij één van de grootste chocolade fabrikanten ter wereld (die van de chocolade verassings eieren voor kinderen). Ben daarvoor naar Luxemburg verhuisd om daar de digitale marketing afdeling op te zetten en een team te leiden. Het project management, crowdsourcen van content, het omgaan met collega's en leveranciers op alle niveaus heeft erg geholpen om ook in het vastgoed projecten succesvol af te ronden. Belangrijke beslissing worden genomen op basis van concrete data, gevoed door een gezonde dosis ondernemerschap en creativiteit. Dit leidt tot solide investeringen.

Ik focus me op panden die ook in geval van economische tegenslagen uitstekend verhuurbaar zijn.

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de aankoop van het historische pand aan de Spoorsingel 70 & 71 te Vlaardingen. Kadastraal is het 1 object, en het heeft twee separate woningen en dus ook twee huisnummers. Dit heeft als voordeel dat de gemeentelijke lasten lager zijn, er geen VVE is en onderhoud dus in eigen beheer uitgevoerd kan worden. Ook is de taxatie waarde relatief laag ten opzichte van het verhuur rendement. De woningen zullen alle twee in de vrije sector verhuurd worden. Doordat er een verbouwing uitgevoerd wordt waarbij de twee woningen verduurzaamd worden om zo een goed als mogelijk energie label te krijgen. Daarvoor zijn er dan voldoende huurpunten.

 Aanvraag

Het bevind zich op een uitstekende locatie in Vlaardingen, op loopafstand van het historische standcentrum en het binnenkort te openen metrostation Vlaardingen Centrum.

Het nu al erg leuke centrum van Vlaardingen zal in de komende jaren nog aantrekkelijker gemaakt worden. Op Vastgoed Journaal valt te lezen: ‘’De gemeente Vlaardingen gaat in 2018/2019 €2,6 miljoen in de binnenstad investeren. Voor de langere termijn is een bedrag van €12 miljoen euro geraamd.’’

Vlaardingen is de plaats die al jaren in de top staat als het gaat om rendement op vastgoed. De grote druk op de woningmarkt voor zowel starters als arbeidsmigranten (veelal werkzaam in de havens en landbouw), het historische karakter van Vlaardingen, en de sterk verbeterde bereikbaarheid verlaagt het risico flink.

Waarde verhogende verbeteringen:

· Spoorsingel 70 – benedenwoning met tuin:

o Plaatsing nieuwe CV ketel

o Plaatsing nieuwe (open) keuken

o Creatie extra slaapkamers (tussenkamer en slaapkamer op de plek van de keuken)

o Isolerende maatregelen om op een duurzaam A label uit te komen.

o Kleine verbeteringen in de badkamer (oa plaatsen wastafel, douchewand)

o Volledig schilderen

o Nieuwe vloer in alle slaapkamers

· Spoorsingel 71 – dubbele bovenwoning met dakterras:

o Volledig schilderen

o Bij de slaapkamer trekken van de berging

o Nieuwe vloer in alle slaapkamers

De verbeteringen en verduurzaming worden uit eigen middelen. Dit zorgt direct vanaf dag 1 voor een waardestijging, en dus voor een verdere daling van het risico van de investeerder. Afgezien van de verbeteringen zijn de prijsontwikkeling in deze wijk en prijsklasse uitstekend te noemen. Al met al een prima en zeer goed verhuurbaar object, met een laag risico profiel.

Globale indeling:

Spoorsingel 70: Benedenwoning met tuin, drie slaapkamers, woonkamer met open keuken:

Bij binnenkomst komt u binnen in de hal, die toegang verschaft tot de woonkamer en de badkamer.

De woonkamer zal uitgerust worden met een stijvolle open keuken met inbouw apparatuur. Aan de voorkant kijkt men uit op de groene spoordijk, waar de te openen Metro binnenkort zal rijden. Via deze woonkamer heeft u toegang tot slaapkamer 2 en 3. Slaapkamer 2 is een tussenkamer en geeft toegang tot slaapkamer 1. Zowel slaapkamer 1 als 3 hebben toegang tot de heerlijke tuin.

Spoorsingel 71: dubbele bovenwoning met grote woonkamer met open keuken, dakterras en drie slaapkamers.

De toegangsdeur bevindt zich op de begane grond, waar men de trapopgang naar de 1e verdieping aantreft. Het halletje verschaft toegang tot een ruim toilet en de doorzon woonkamer met open keuken en toegang tot het zeer riante en zonnige dakterras. Vanuit de woonkamer is een trap naar de 2e verdieping, waar een halletje met CV opstelling toegang geeft tot slaapkamers 1, 2 & 3, en een badkamer met toilet. De huidige berging zal bij slaapkamer 1 getrokken worden.

Aanvraag

Het pand is zeer goed rendabel obv de verwachte verhuurinkomsten. Er is ook voor dit pand een principeakkoord met een verhuur makelaar om vanaf dag 1 na oplevering te verhuren tegen een aantrekkelijk bedrag, voor een periode van twee jaar. Leegstand wordt de komende jaren niet of slechts gering verwacht, maar kan wel gedragen worden mocht het onverhoopt anders lopen dan verwacht. De inkomsten uit verhuur zijn nu al fors hoger dan de uitgaven voor de financiering via crowdfunding. Doordat de huur jaarlijks verder zal toenemen, zullen de inkomsten verder stijgen.

Crowdfunding via SamenInGeld.

Ik kies voor crowdfunding via SamenInGeld omdat dit in mijn ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een hele mooie rente in deze tijd en ik als belegger kan financiele middelen vrijmaken om verder te investeren in mijn volgende project.

Laten wij samen het maximale uit het SamenInGeld concept halen en aan de slag gaan!

 

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd.

Vlaardingen, sectie M, nummer 663

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 27 maart 2019  door dhr M.M. Makor van Kantoor Makor makelaars te Barendrecht

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   225.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   266.000,00

WOZ waarde  

€    218.000,00 per 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€   225.000,00 

Schijf 1A   

Schijf 1B    

€   122.500,00

€     45.000,00

Schijf 2

Schijf 3

€     33.750,00

€     33.750,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar. 
Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1912

Gebruiks oppervlakte:    

152 m²  wonen + 122m²  buitenruimte 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

voldoende

Beoordeling Object

voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde 

voldoende

benedenwoning na verhuurperiode intern matige staat van onderhoud ten aanzien van wandafwerking

Courantheid

3 tot 6 maanden

Verhuurbaarheid       

zeer goed

Verkoopbaarheid                                  

goed

Opmerkingen in taxatierapport

Royale woning met diverse gebruiksmogelijkheden gelegen op gewilde locatie en gewilde prijsklasse, met tuin en dakterras

 

                         

Benedenwoning met entree/hal, badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, verblijfsruimte en tuin.
Bovenwoning met eigen trapopgang op de begane grond met op1e verdieping overloop, toilet, woonkamer met toegang tot
dakterras en open keuken voorzien van inbouwkeuken.2 e verdieping met overloop, bergruimte, 3 slaapkamers en luxebadkamer met inloopdouche, 2e toilet en wastafel met meubel

Stand en ligging 

 

gelegen in voltooide woonwijk met goede bereikbaarheid ennabij voorzieningen en openbaar vervoer. Openbare parkeergelegenheid voor de deur.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

De huidige lokale marktomstandigheden zijn uitstekend te noemen. 

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

35

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Digital Marketing

BKR toets   

Geen bijzonderheden

 

Zie hier meer foto's van dit project: https://1drv.ms/f/s!AoVl5QYcaUL8gb5c9lvYTq3DcstDxA