Schiedamseweg 218 D te Rotterdam

Van: David Law
  • € 77.950 van € 77.950
  • 89 investeerders
  • succesvol!
investeer hier in schijf 1: 4,8% € 57.750 van € 57.750
Investeer hier in schijf 2: 5,5 % € 20.200 van € 20.200
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,8%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,5%.

Download Lees hier de financieel analyse van dit project

Informatie over aanvrager

Even voorstellen

Dit project wordt aan u voorgesteld door David Law en Zhou Fang. 

De laatste jaren investeren we met eigen middelen steeds meer voor de verhuur aan particulieren. De woningen die in de afgelopen periode zijn aangekocht, worden gerenoveerd en vervolgens verhuurd aan particulieren. Door de woningen niet te verkopen, maar te verhuren, wordt er een waardevaste portefeuille opgebouwd van verhuurd vastgoed. 

Object  

Goed onderhouden driekamer appartement op de derde verdieping aan de Schiedamseweg 218 D in de wijk Bospolder te Rotterdam. Het appartement beschikt over een zonnig balkon aan de achterzijde (gelegen op het zuidwesten). Het is gelegen aan de gezellige winkelstraat Schiedamseweg op loopafstand van station Marconiplein en het historisch Delfshaven. Diverse openbaar vervoer voorzieningen, zoals de tramhalte, zijn voor de deur en de wekelijkse markt op het Grote Visserijplein is op 2 minuten loopafstand. In nog geen 5 minuten reisafstand zit u op de snelweg A20.

Aanvraag

Wij hebben de woning reeds aangekocht uit eigen middelen. Op 28 augustus 2017 volgt het transport. Nu willen wij geld vrijmaken om een andere woning aan te kopen. Wij willen graag 80% financieren van de waarde in verhuurde staat. Het plan is om deze woning gemeubileerd voor zeer lange tijd aan te houden voor verhuur. De basis van de verhuur is kamerverhuur. Leegstand kennen wij niet. Soms dagelijks, maar zeker wekelijks, worden wij gebeld of we een kamer, studio of appartement hebben. Voor extra zekerheid betalen nieuwe huurders twee maanden borg. Na 28 augustus 2017 kunnen wij hypotheek vestigen op dit onderpand.

Voor het project wordt een hypotheek van € 84.000,- gevraagd. De inkomsten uit verhuur zijn nu hoger dan de uitgaven voor de financiering via crowdfunding. Doordat de huur geleidelijk zal stijgen, vanwege de jaarlijkse huurverhoging, zullen de inkomsten alleen maar verder toenemen.

Het appartement is zeer recent getaxeerd en vertegenwoordigd een bepaalde waarde. Wij gaan het hypotheekrecht geven als zekerheid/onderpand. De totale som van de gevraagde financiering is € 84.000.-, het onderpand vertegenwoordigt een waarde van  € 105.000,-  in verhuurde staat. 

Crowdfunding via SamenInGeld.
Wij kiezen voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat dit in onze ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een mooie rente in een tijd, waarin er door banken niet of nauwelijks rente over spaargeld wordt gegeven. Wij als beleggers kunnen mede hierdoor cash vrijmaken om verder te investeren in een andere woning.

Informatie over onderpand

Zekerheden

  Schiedamseweg 218 D

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 20 juni 2017 door De heer E.R. Gerssen. Kantoor: Huis en Wonen te Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   105.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   105.000,00

WOZ waarde  

€     86.000,00

Totale Financieringsbehoefte 

 

€     84.000,00

 

Schijf 1        

€     57.750,00

Schijf  2

€     26.250,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar.

 

Bouwjaar

1951

Gebruiks oppervlakte   m²     

60

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed 

Opmerkingen in taxatierapport

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Het is gelegen aan de gezellige winkelstraat Schiedamseweg op loopafstand van station Marconiplein en het historisch Delfshaven. Diverse openbaar vervoer voorzieningen, zoals de tramhalte, is voor de deur en de wekelijkse markt op het Grote Visserijplein is op 2 minuten loopafstand. In nog geen 5 minuten reisafstand zit u op de snelweg A20.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

41 en 29

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemers

BKR toets   

Geen bijzonderheden