's Gravenmoer Molendijk 22 A

Van: Pieter
 • € 200.000 van € 200.000
 • 87 investeerders
 • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 5,45% € 120.000 van € 120.000
Investeer in schijf 1B: 5,70% € 48.000 van € 48.000
Investeer in schijf 2: 6,75% € 32.000 van € 32.000

Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

 • Rentevergoeding schijf 1A  5,45% 
 • Rentevergoeding schijf 1B  5,70%
 • Rentevergoeding schijf 2     6,75%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70% en schijf 2 is 70 tot 84% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 84% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigen middelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. Aanvrager is prive persoon.

Aanvullende voorwaarden bij deze offerte:
De volledige lening wordt ingeschreven voor een bedrag van: € 200.000,00
Voor de verbouwing wordt een bedrag in een bouwdepot gezet. Dit bedraagt: € 100.000,00
De geldlening, welke verstrekt wordt door SamenInGeld, bedraagt: € 100.000,00
Uit het bouwdepot kan door middel van officiële nota’s aangaande de verbouwing, geld worden opgevraagd.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.455,00 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Twee broers Marco (47) en Pieter Rombouts (43), beiden woonachtig in midden Nederland en enthousiaste vastgoedbeleggers. In het dagelijks leven zijn zij allebei actief in de vastgoedmarkt. Marco is beëdigd Rentmeester en heeft een eigen Rentmeesterskantoor: OAG Makelaars & Rentmeesters en heeft daarnaast jarenlang een verhuur- en beheerkantoor van woonruimten gehad. Vanuit zijn expertise heeft hij daarom ruime ervaring opgedaan met het doen van vastgoed transacties en het beheer ervan in de breedste zin van het woord. 

Pieter is als ad interim werkzaam op het gebied van vastgoed, finance en projectbeheersing. In zijn ervaring als vastgoedcontroller bij diverse woningcorporaties was hij onder andere verantwoordelijk voor de voorbereiding, beheersing en uitvoering van woningbouwprojecten.  

Vastgoed ervaring
Marco en Pieter zijn in 2018 gestart met het samen beleggen in vastgoed en hebben hun eerste appartement, met eigen middelen, gekocht op een faillissementsveiling. Na een complete renovatie is dit object verhuurd aan goede huurders met een prima cashflow.  Vervolgens hebben ze in 2019 hun volgende appartement gekocht, eveneens geheel gerenoveerd en gesplitst in 2 woonruimtes, geheel ingericht en beiden begin 2020 gemeubileerd verhuurd aan expats met een goed rendement.

In totaal bezitten zij op dit moment  3 appartementen, 4 garageboxen en een commerciële ruimte waar o.a. een winkel in zit. Alle objecten hebben, net als het eigen woonhuis, een ruime overwaarde. Het merendeel van de investeringen hebben ze onder de marktwaarde weten in te kopen. Zo is het rendement hoger en kunnen ze ook in economisch mindere tijden een stoot hebben. Omdat ze in de toekomst graag hun beleggingsportefeuille willen uitbreiden, hebben ze ervoor gekozen om over te gaan tot het aantrekken van externe financiering.

Marco en Pieter hebben in het verleden altijd verbouwingsklussen zelf aangepakt. Hierdoor hebben ze ook veel praktische kennis gekregen van bouwen en verbouwen. 

In het verleden hebben zij diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van vastgoed, zodat ze goed beslagen ten ijs komen. Aangezien Marco “Rentmeester” is en zijn eigen verhuur- en beheerkantoor heeft gehad, was een het logische stap naar het zelf verhuren van eigen vastgoed. Pieter heeft daarnaast in zijn werk veel te maken gehad met het ontwikkelen en in de markt zetten van woningbouwprojecten in combinatie met het aantrekken van vastgoedfinanciering. Marco en Pieter vormen samen een erg goed team, waarbij ze andere interesses en kwaliteiten hebben die elkaar perfect aanvullen.

Waarom investeren lokaal investeren veel kansen biedt
Na uitvoerig onderzoek in het veld en online op sites, zoals die van het CBS, hebben we er voor gekozen om naast de appartementen die we hebben in de randstad (Rotterdam en Schiedam), ook lokaal te gaan investeren. We merken dat de vraag in kleine woonkernen erg groot is en het aanbod beperkt. Omdat we in Brabant geboren en getogen zijn, kennen we de markt goed en zien we vele voordelen die we graag willen benutten.  

Lokaal investeren is zo aantrekkelijk omdat:

 • De behoefte aan woningen fors groeit[1]: De behoefte aan woningen in Brabant groeit hard. De hogere bevolkingsgroei speelt hierbij uiteraard een rol. Samen met de vergrijzing en de individualisering leidt dit tot een sterke groei van het aantal huishoudens (en dus woningen). Verwacht wordt dat er in Brabant anno 2050 iets meer dan 1.260.000 woningen nodig zijn om in de woningbehoefte te kunnen voorzien, ruim 20.000 woningen meer dan de ramingen uit 2014. Dat betekent een toename van een kleine 160.000 woningen ten opzichte van de 1.104.000 die er aan het begin van 2017 in onze provincie staan. Het is daarom dat banken die beleggingen financieren een beleid hebben om alleen objecten in regio’s te financieren met toekomstige potentie ( dus geen krimpgebieden). Onderhavig object bevindt zich in één van deze regio’s met zogenoemde groeipotentie.  
 • Kennis van lokale markt: Aangezien wij beide in Noord-Brabant woonachtig zijn, hebben we daar ook ons netwerk en hebben we kennis van de lokale markt. We weten welke plaatsen interessant en welke niet.
 • In dorpen wordt nauwelijks bijgebouwd: De schaarse toevoegingen van nieuwbouw vinden nauwelijks plaats in de kleine dorpen waardoor woningzoekenden hun geliefde woonomgeving noodgedwongen moeten verlaten en naar de grotere steden moeten. Hierdoor ontstaat een grotere vraag naar woningen op lokaal niveau.
 • De huurmarkt groeit: De gemeente Brabant spreekt van duizenden tekorten aan huurwoningen in de vrije sector.
 • Prettige woonomgeving & urbanisatie: De dorpen hebben een aanzuigende werking op mensen die graag de stad willen verlaten. Vooral gunstig gelegen dorpen die nabij steden als Tilburg, Breda en Den Bosch liggen, zijn met name interessant vanwege hun goede bereikbaarheid naar de grote stad.  De leefbaarheid is daar uitstekend en mensen vinden daar de rust die ze in de grotere steden missen.

Object
De aanvraag bij SamenInGeld is voor de financiering van de aankoop en verbouwing van de woning gelegen aan de Molendijk 22A te ’s Gravenmoer (gemeente Dongen). Molendijk 22A beschikt in totaal over ca. 125m2  woonoppervlak, 300 m3 inhoud, 310 m2 perceel waarvan ruim 175m2 tuin en last but not least; voldoende parkeren op eigen perceel (!).

Dit object is gelegen  in het dorp ‘s Gravenmoer. Dit dorp ligt vlakbij de snelweg A59 en A27 waardoor steden als  Breda (15 min), Tilburg (10 min) en Den Bosch (15 min) prima te bereiken zijn. Het is goed gelegen in het centrum van ’s Gravenmoer ten opzichte van voorzieningen zoals: 1 loopminuut naar de tegenover gelegen Coöp supermarkt, 1 loopminuut park- en speelplaatsen voor kinderen; 1 loopminuut naar een basisschool; 3 loopminuten busstation Hoofdstraat; 5 autominuten oprit A59 en 10 autominuten oprit A27.

Aanvraag

In de aanvraag is een verbouwingsbudget opgenomen waarmee Molendijk 22A compleet gerenoveerd zal worden. Hierbij zullen de volgende zaken worden aangepakt:

 • Vernieuwing en isolatie van dak;
 • Renovatie badkamer, toilet en keuken;
 • Nieuwe verwarming- en warmwatervoorziening;
 • Nieuwe electrabedrading, inclusief de montage van een nieuwe groepenkast;
 • Nieuw stucwerk wanden en nieuwe vloeren;
 • Enkele beglazing vervangen voor geïsoleerde beglazing;
 • Opnieuw schilderen kozijnen, wanden en plafonds.

Dit zijn werkzaamheden waarmee in de vorige appartementen ervaring is opgedaan en die niet alleen fors waardeverhogend zijn maar ook de technische staat enorm verbeteren en zo zal zorgen voor  comfort, lagere energielasten en lagere onderhoudslasten voor de komende periode. De ervaring leert dat hiermee ook de verhuurbaarheid/courantheid van de appartementen ten goede komt. In de bijgesloten foto reportage geven we u graag een indruk van de verbouwingen die we tot op heden gerealiseerd hebben, en wat we nu ook weer gaan uitvoeren.

Na verbouwing zal de woning verhuurd gaan worden voor een totale jaarhuur van  € 18.000,- , derhalve een maandhuur van € 1.500,- per woning op basis van eigen ervaringscijfers en door erkend register taxateur bevestigd middels taxatierapport. Dit levert een direct rendement van ruim  8% (bruto) en 7% (netto) op. Deze instapklare woning is ideaal voor gezinnen, herstarters (scheiding) of expats. Kortom een prima en zeer goed verhuurbaar object, met een laag risico profiel en weinig onderhoud in de toekomst. 

Waarom SamenInGeld?
Wij kennen SamenInGeld via diverse mede vastgoed investeerders, die allen succesvolle projecten via SamenInGeld gedaan hebben en hier zeer tevreden over zijn. Ook onze vastgoed mentor heeft ons SamenInGeld aanbevolen. SamenInGeld stelt ons in staat snel onze portefeuille verder op te bouwen. Uiteraard delen we als dank voor het door u in ons gestelde vertrouwen graag een deel van de winst middels de maandelijkse betalingen. Uit ervaring met andere projecten welke zijn gefinancierd met SamenInGeld heeft dit als voordeel dat de snelle afhandeling van financiering ons in staat stelt om adequaat te kunnen handelen en dat beleggingsbanken niet zijn ingesteld op een snelle afhandelingen bij het uitkeren van depotgelden.

We hopen dat u hiermee voldoende informatie heeft over dit project en dat u er net zo enthousiast over bent als wij dat zijn. We kijken uit naar een prettige en succesvolle samenwerking!

Marco & Pieter Rombouts

[1] https://bevolkingsprognose.brabant.nl/hoofdstuk/prognoses-vergeleken

*Informatie is door project eigenaren zelf aangeleverd.

Zekerheden

Molendijk 22 A 5109 RN 's Gravenmoer
Kadastrale gegevens: Gemeente 's Gravenmoer, sectie B,
 nummer 3462

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 01-07-2020 door Jacobus Recourt Taxaties B.V. te Helmond

 

Marktwaarde vr. verkoop voor verbouwing

Marktwaarde vr. verkoop na verbouwing 

€ 100.000,00

€ 295.000,00

Marktwaarde verhuurd voor verbouwing

Markwaarde verhuurd na verbouwing

€ 100.000,00

€ 240.000,00

WOZ waarde

Voor deze locatie is (nog) geen WOZ-waarde beschikbaar.

Totale Financieringsbehoefte  

€ 200.000,00

Schijf 1A

Schijf 1B      

€ 120.000,00

€   48.000,00

Schijf 2

€   32.000,00

Schijf 3 

n.v.t

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

Renovatiejaar

1920

2020/2021

Gebruiksoppervlakte:    

97 mwonen 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

0-3 maanden

Verhuurbaarheid

1-2 maanden

Verkoopbaarheid                                 

1-2 maanden

Opmerkingen in taxatierapport

De woning is, gezien de locatie en gebruiksmogelijkheden, geschikt om voor langere tijd te verhuren.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

 

Het object is gelegen in de dorpskern van 's Gravenmoer en op goede stand.

Algemene beoordeling locatie en  courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

47, 44

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep

Vastgoed consultant, Rentmeester

BKR toets

Geen bijzonderheden 

De projectaanvrager geeft nog een aantal voorbeelden van renovaties die eerder zijn gerealiseerd. Zie hieronder de foto's.