Rotterdam Zweedsestraat 87 B

Van: Musa
  • € 209.700 van € 209.700
  • 61 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,70% € 116.500 van € 116.500
Investeer in schijf 1B: 4,95% € 46.600 van € 46.600
Investeer in schijf 2: 6,25% € 34.950 van € 34.950
Investeer in schijf 3: 7,00% € 11.650 van € 11.650

Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

  • Rentevergoeding schijf 1A   4,70% 
  • Rentevergoeding schijf 1B   4,95%
  • Rentevergoeding schijf 2      6,25%
  • Rentevergoeding schijf 3      7,00%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 90% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 90% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigenmiddelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. 

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.500,-per maand.

Download Lees hier de financiële analyse!

Informatie project aanvrager*

Even voorstellen 
Mijn naam is Musa, 40 jaar oud, ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben een Rotterdam liefhebber en woon er zelf ook met mijn partner, mijn hond en mijn zoontje van 4 maanden jong. Naast mijn huidige bedrijf, heb ik vorig jaar besloten om in vastgoed te investeren. Na mijn studie bedrijfskundige informatica heb ik bij diverse IT-bedrijven gewerkt als IT-consultant. In 2009 heb ik MijnAutoOnderdelen.nl opgericht. MijnAutoOnderdelen.nl bestaat ondertussen al 11 jaar en heeft meer dan 15000 bezoekers per dag. Daarmee is MijnAutoonderdelen.nl de grootste Auto-onderdelen webshop van Nederland en België.  

Naast het runnen van mijn bedrijf ben ik erin geslaagd om 2 beleggingsobjecten succesvol op te leveren. Hierna heb ik mijn derde object gekocht en gefinancierd met eigenmiddelen, dus zonder financiering. Hierdoor heb ik een mooie deal kunnen sluiten met de verkoper. Bij de vorige projecten heb ik met 2 verschillende aannemers gewerkt, deze aannemers zijn ondertussen bekend met mijn verwachtingen voor het verhuur klaar maken van een woning. Ook hebben ze veel ervaring met andere Vastgoedinvesteerders. Het opknappen, onderhoud, verhuur en beheer van deze panden besteed ik uit aan derden. Zo kan ik mij richten op zaken die ik belangrijk vind om te doen en zaken waar ik goed in ben, zoals het vinden van juiste beleggingsobjecten en beleggen. 

Waarom investeren in Rotterdam 
Persoonlijk ken ik Rotterdam erg goed. Daarnaast komen steeds meer leuke (internationale) huurders in Rotterdam wonen. Rotterdam heeft jarenlang achtergelopen op prijsniveau en populariteit ten opzichte van de andere grote steden. Dat is nu geheel anders maar de aankoopprijzen in Rotterdam liggen nog relatief laag, terwijl de voordelen van de stad en de opkomende populariteit merkbaar zijn. Er is vrijwel geen leegstandsrisico en het ontbreekt niet aan geschikte huurders.  Cijfers van het CBS wijzen uit dat het te kort aan huisvesting aanhoudt en het inwonersaantal van de populaire steden stijgt en naar verwachting ook door blijft stijgen. Investeren in vastgoed in een van de populaire steden is daarom zeer interessant.   

Object   
Appartement aan de Zweedsestraat 87 B, Rotterdam. Het pand betreft 3 onzelfstandige studio's waarvan 2 studio's op de 1e verdieping en een studio op de 3e verdieping. 

Studio 1 met woonkamer, badkamer met douchegelegenheid, toilet en wasbak, keuken met keukenblok afzuigkap en laminaat vloerafwerking, gedeelde wasmachinehok.
Studio 2 met woonkamer, toilet en wasbak, badkamer met, verblijfsruimte en keuken met keukenblok afzuigkap en laminaat vloerafwerking, gedeelde wasmachinehok.
Studio 3 met entree met toilet, kast met cv. Eigen wasmachinehok, keuken met keukenblok met afzuigkap, badkamer met douchegelegenheid en wastafel. Kamer heeft laminaat vloerafwerking. 

Aanvraag 
De woning is reeds aangekocht met eigen middelen. Nu wil ik geld vrijmaken om een andere woning aan te kopen. Het plan is om deze woning voor zeer lange tijd aan te houden voor verhuur.
Voor het project wordt een hypotheek van € 209.700, - gevraagd. Naast dat het pand voldoende huurinkomsten zal generen ten einde de maandelijkse lasten te kunnen voldoen, zullen de cashflow uit andere vastgoed de financieringskosten prima dekken. Doordat de huur geleidelijk zal stijgen, vanwege de jaarlijkse huurverhoging, zullen de inkomsten alleen maar verder toenemen. 

Crowdfunding via SamenInGeld. 
Ik kies voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat dit in mijn ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een mooie rente in een tijd, waarin er door banken nauwelijks rente over spaargeld wordt gegeven. Wij als beleggers kunnen mede hierdoor cash vrijmaken om verder te investeren in een andere woning. 

Huurders
Ik screen de kandidaat-huurders altijd op financiële gegevens zoals een inkomen uit arbeid of een studiebeurs en meestal vraag ik ook om een garantsteller. Tevens dient de kandidaat een verhuurdersverklaring af te geven van de vorige verhuurder, als die er is. Tijdens een intakegesprek beoordeel ik de kandidaten en kies de meest geschikte kandidaat uit. Huidige objecten zijn volledig verhuurd aan (internationale) studenten, expats en professionals.

*Informatie is door project aanvrager zelf aangeleverd. 

 

Zekerheden

Zweedsestraat 87 B 3028 TN Rotterdam
Kadastrale gegevens: Gemeente Rotterdam, sectie AA,
nummer 2521, index 5 

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 19-03-2020 door Makor Makelaars  B.V. 

 

Marktwaarde vrije verkoop 

€ 235.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€ 233.000,00

WOZ waarde  

€ 114.000,00 peildatum 01-01-2019

Totale Financieringsbehoefte  

€ 209.700,00

Schijf 1A

Schijf 1B      

€ 116.500,00

€   46.600,00

Schijf 2

€   34.950,00

Schijf 3 

€   11.650,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1939

Gebruiks oppervlakte:    

90 mwonen

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Marktomstandigheden zijn uitstekend te noemen waarbij veel vraag is naar soorgelijke appartementen bij afnemend aanbod wat de marktwaarde ten goede komt.

Verkoopbaarheid                                      

0-3 maanden

Opmerkingen in taxatierapport

VvE bedraagt € 45,00 per maand

Omgeving            

Stand en ligging                                      

 

Object is gelegen in een voltooide woonwijk met goede bereikbaarheid van openbaar vervoer en nabij overige voorzieningen.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

40

Woonsituatie   

Huur

Beroep 

Zelfstandige

BKR toets

Geen bijzonderheden