Rotterdam Zuidhoek 284 B

Van: David
  • € 150.000 van € 150.000
  • 68 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,10% € 81.000 van € 81.000
Investeer in schijf 1B: 4,35% € 32.400 van € 32.400
Investeer in schijf 2: 5,80% € 24.300 van € 24.300
Investeer in schijf 3: 6,55% € 12.300 van € 12.300
  • Dit project heeft een looptijd van 3 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A  4,10%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B  4,35%.
  • Rentevergoeding schijf 2     5,80%.
  • Rentevergoeding schijf 3     6,55%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 93% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuiteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:

Wij zijn van mening dat een 93% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigenmiddelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. 

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.000,- per maand.

Download Lees hier de financiële analyse!

Informatie aanvragers*

Even voorstellen     

Als gemotiveerd vastgoedondernemer heb ik in een kort tijdsbestek mijn vastgoedportefeuille succesvol laten groeien. Mijn naam is David Law, 43 jaar oud en ik woon al een behoorlijke tijd in Rotterdam. Sinds 2003 ben ik een ondernemer die internationaal zaken deed, met name in China. Na verloop van tijd wilde ik wat anders en ik wil dichter bij huis blijven.

In 2015 heb ik verschillende cursussen in vastgoed en over mindset succesvol afgerond. Eenmaal geïnspireerd geraakt door deze cursussen ben ik op zoek gegaan naar investeringsmogelijkheden in vastgoed in Rotterdam. Binnen 3 jaar heb ik een heel aantal beleggingspanden kunnen kopen. Ik heb al veel ervaring opgedaan met Samen In Geld(SIG). Gaandeweg heb ik inzichten en ervaringen van A tot Z met name in het vinden van partners en het vinden van goede deals, het renovatie proces, de verschillende verhuurmarkten en eventuele financieringen. Door gericht te gaan netwerken heb ik goede relaties binnen de vastgoedwereld opgebouwd. Mede hierdoor heb ik mijn vastgoedportefeuille binnen drie jaar effectief en doelgericht kunnen opbouwen. Tegenwoordig ben ik ook vastgoedmentor en deel ik mijn kennis en ervaringen aan startende en gevorderden vastgoed investeerders. Veel van de initiatiefnemers van verschillende SIG projecten heb ik kunnen inspireren om via Samen In Geld hun vastgoedportefeuilles uit te breiden. 

Op dit moment ben ik eigenaar als mede-eigenaar van een heel aantal verhuurde panden in Rotterdam, Schiedam en Gouda. Het opknappen, onderhoud, verhuur en beheer van deze panden besteed ik uit aan derden. Zo kan ik mij richten op zaken die ik belangrijk vind, zoals mijn familie, sociale leven, gezondheid en de groei van mijn vastgoedportefeuille. 

Mijn visie is gebaseerd op een strategie van “Buy and Hold” (kopen en vasthouden) en het opbouwen van een goede relatie met de investeerders. Dit biedt op de lange termijn de meeste zekerheid en stabiliteit. Sinds 2018 heb ik voldoende inkomen uit mijn vastgoedportefeuille om aan al mijn financiële verplichtingen te kunnen voldoen. 

De doelstelling is om volgend jaar in vastgoed te beleggen dat wordt gefinancierd door Domivest, met eigen geld (huurinkomsten) en via SameninGeld. Door deze combinatie van financiering bereik ik mijn missie om meer panden per jaar aan te kopen.  

Dit project wordt aan u voorgesteld door mij en Barry Lai. Barry Lai is mijn partner die vanaf het begin in mij geloofd heeft om samen te investeren in vastgoed. Samen hebben we de woningen die in de afgelopen periode zijn aangekocht een flinke overwaarde en non-stop verhuurd aan (internationale) studenten, expats en professionals. Door de woningen niet te verkopen, maar te verhuren, wordt er een waardevaste portefeuille opgebouwd van verhuurd vastgoed. Wij verkopen niets, want we gaan voor cashflow.

Waarom investeren in Rotterdam?

Rotterdam is booming! De stijging van de WOZ-waarde was ten opzichte van een jaar geleden 16 procent in Rotterdam. Jonge mensen en expats zoeken hun toekomst steeds meer in internationale steden, waarvan Rotterdam een rijke traditie heeft op het gebied van architectuur en is dus dé stad waar dit leeft én wordt beleefd. 

Object

Appartement aan de Zuidhoek 284B is een beneden en souterrain woning in de wijk Charlois, Rotterdam. Het pand beschikt over een moderne open keuken, een nette badkamer en een ruime woonkamer. Het pand is prima gelegen en dichtbij het bus- en metrostation Zuidplein. De woningen zijn reeds verhuurd aan werkenden. De huuropbrengst is €18.180,-. De huurders worden gescreend op basis van inkomen.

Aanvraag

Wij hebben de woning reeds aangekocht. Nu willen wij geld vrijmaken om een andere woning aan te kopen. Het plan is om deze woning voor zeer lange tijd aan te houden voor verhuur. Voor het project wordt een hypotheek van € 150.000,- gevraagd. Naast dat het pand voldoende huurinkomsten zal generen ten einde de maandelijkse lasten te kunnen voldoen zullen de cashflow uit andere vastgoed de financieringskosten prima dekken. Doordat de huur geleidelijk zal stijgen, vanwege de jaarlijkse huurverhoging, zullen de inkomsten alleen maar verder toenemen. Het appartement is zeer recent getaxeerd en vertegenwoordigd een bepaalde waarde. Wij gaan het hypotheekrecht geven als zekerheid/onderpand. De totale som van de gevraagde financiering is € 150.000.-, het onderpand vertegenwoordigt een waarde van € 162.000,-  in verhuurde staat. De marktwaarde vrij van huur is € 177.000,-.

Crowdfunding via SamenInGeld.

Wij kiezen voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat dit in onze ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een mooie rente in een tijd, waarin er door banken nauwelijks rente over spaargeld wordt gegeven. Wij als beleggers kunnen mede hierdoor cash vrijmaken om verder te investeren in een andere woning.

*Informatie is door de projecteigenaren zelf aangeleverd.

Informatie over het object

Zekerheden

Zuidhoek 284 B 3082 PV Rotterdam
Kadastrale gegegvens: gemeente Charlois sectie B, nr. 7151, index 1.

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 15-07-2019 door O. van der Elst van Van der Elst Makelaardij te Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   177.000,00

Marktwaarde in verh. staat

€   162.000,00

WOZ waarde  

€   127.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€   150.000,00

Schijf 1 A

Schijf 1 B      

€     81.000,00

€     32.400,00

Schijf 2

€     24.300,00

Schijf 3 

€     12.300,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 3 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1931

Gebruiks oppervlakte:    

90 m²

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Voldoende

Beoordeling Object

Kwaliteit van de woning is voldoende.

Staat van onderhoud binnenzijde                                                    

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

0-3 maanden

Verhuurbaarheid       

Krapte op de huidige woningmarkt. De vraag is groter dan het aanbod. 

Verkoopbaarheid                                                                        

De huidige marktomstandigheden voor een vergelijkbare woning zijn momenteel goed te noemen.

Opmerkingen in taxatierapport


Volle eigendom

Omgeving            

Stand en ligging                                      

De woning is centraal gelegen in de wijk Oud- Charlois op een goede stand.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Voldoende

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

 

43 en 51 jaar

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep                                                                   

Vastgoed beleggers

BKR toets

Geen bijzonderheden