Rotterdam Van Oestendestraat 31A

Van: Laurus
  • € 85.000 van € 85.000
  • 64 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,70% € 50.000 van € 50.000
Investeer in schijf 1B: 4,95% € 20.000 van € 20.000
Investeer in schijf 2: 6,25% € 15.000 van € 15.000
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A  4,70%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B  4,95%.
  • Rentevergoeding schijf 2     6,25%.

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70% en schijf 2 is 70 tot 85% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 85% financiering van dit project mogelijk is, doordat de aanvragers van dit project voldoende eigen middelen aan overwaarde en geld in eigendom hebben. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend.

De geldlening, welke verstrekt wordt door SamenInGeld, bedraagt € 79.500,-. De volledige lening wordt ingeschreven voor een bedrag van € 85.000,-. Het verschil van € 5.500,- wordt in een bouwdepot gezet. Hieruit kan door middel van officiële nota’s aangaande de verbouwing, geld worden opgevraagd.

Download Lees hier de financiële analyse!

*Informatie project aanvragers

Even voorstellen

Wij, Laurus Koole en Boleslaw Samborski, zijn twee beleggers in divers onroerend goed, zowel in binnen als in buitenland. In 2005 is de basis gelegd van de huidige portefeuille. Wat in eerste instantie begon met eenvoudige woningen is uitgebreid met kantoorpanden, bedrijfspanden en ontwikkelingsprojecten. Naast deze onroerend goed portefeuille zijn wij beiden bemiddelaar in de verhuur van onroerend goed, zodat ons beroep naadloos aansluit bij onze hobby “beleggen in vastgoed”.

De basis van al onze investeringen is de volgende;

Een goede huur die rendement brengt voor de verhuurder, maar altijd in verhouding staat met het woongenot en/of gebruiksgenot. Door vast te houden aan deze basis hebben we een tevreden stabiele groep huurders die zelf reclame maakt, we hoeven daarom nauwelijks te adverteren met huurwoningen.

Nu 14 jaar later zijn de panden, waar we toen mee gestart zijn, nog steeds in de verhuur. Naast deze panden is, door vast te houden aan de basis (nml. een goede verhouding tussen de gevraagde huur en het woongenot en/of gebruiksgenot), de portefeuille geleidelijk uitgebreid. Ook tijdens de crisis ging de verhuur gewoon door en hebben we de portefeuille weten te optimaliseren en vergroten, vergroting betekent immers spreiding van de risico’s.

Object

Onlangs hebben we de van Oestendestraat 31 A te Rotterdam bijgekocht. Op dit moment zijn we het appartement aan het verbouwen voor kamerverhuur. Er worden 3 gelijke kamers gecreëerd, waardoor we een goed rendement kunnen behalen.

Het appartement wordt voorzien van een nieuwe verwarmingsinstallatie, badkamer wordt gerenoveerd, keuken wordt vervangen, alles wordt opnieuw geschilderd en er wordt een nieuwe laminaatvloer gelegd. Kortom, het wordt een plaatje van een woning.

Waarvoor is de lening nodig

Deze lening wordt aangewend voor de financiering van toekomstig aan te kopen onroerend goed. 

Op dit moment is wordt het appartement gefinancierd met eigen geld. Op zich is financiering met eigen geld natuurlijk een zeer gezonde basis, maar ter uitbreiding van de portefeuille hebben we liquide middelen nodig. Uitbreiding van de portefeuille is onze wens om zodoende het risico te spreiden, gebruik te maken van de stijgende markt, te voldoen aan de vraag van onze onze cliënten/huurders, efficiëntievoordelen door schaalvergroting te benutten en ter vergroting van het totale rendement.

Markt

De huizenmarkt van Rotterdam is redelijk zwaar geraakt door de financiële crisis zoals te zien is in de sterk dalende huizenprijs per vierkante meter na het uitbreken van de crisis in 2008-2009. Vanaf 2014 nemen de huizenprijzen weer toe en in 2016 wordt zelfs van 'Amsterdamse toestanden' gesproken in sommige Rotterdamse wijken waar de huizenprijzen lijken te exploderen. Vooral de gebieden Stadscentrum, Hillegersberg-Schiebroek en Kralingen-Crooswijk kennen hoge huizenprijzen per m². De Rotterdamse gemeenteraad wil deze trend versterken door, met name ook in deze wijken, tot 2030 meer (middel)dure huizen te bouwen en minder goedkope woningen. In Rotterdam-Zuid, met name Charlois en Feijenoord maar ook in IJsselmonde, Pernis en Hoogvliet, zijn de huizenprijzen per m² duidelijk lager. Veel van deze gebieden scoren ook minder goed qua woonbeleving, veiligheid en sociale factoren zoals schooluitval.

*Informatie is door projecteigenaren zelf aangeleverd.

Zekerheden

Van Oestendestraat 31 A te Rotterdam.
Kadastrale gegevens: Gemeente Charlois, sectie E, nummer 4491, appartementindex 74

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 04-10-2019 door L. van der Velde RT van kantoor: Ooms Taxaties B.V. Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop 

€   138.000,00

Marktwaarde vrije verkoop na verbouwing

Marktwaarde verhuurde staat na verbouwing

€   145.000,00

€   100.000,00

WOZ waarde  

€   80.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€   85.000,00

Schijf 1 A

Schijf 1 B      

€    50.000,00

€    20.000,00

Schijf 2

€    15.000,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1950

Gebruiks oppervlakte:    

57 m²  wonen

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Voldoende

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Matig

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Uitstekend

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

Bijdrage VvE € 96,89,- per maand. 

Omgeving            

Stand en ligging                                  

In betaalbaar en gewild segment van de markt. Goede bereikbaarheid.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvragers

 

Leeftijd

  41 en 51

Woonsituatie   

Eigen woningen

Beroep  

Ondernemers

BKR toets   

Geen bijzonderheden