Rotterdam Mijnsherenlaan 49 B

Van: Aroen
  • € 123.750 van € 123.750
  • 33 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,30% € 82.500 van € 82.500
Investeer in schijf 1B: 4,55% € 33.000 van € 33.000
Investeer in schijf 2: 6,00% € 8.250 van € 8.250
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A  4,30%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B  4,55%.
  • Rentevergoeding schijf 2     6,00%.

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70% en schijf 2 is 70 tot 75% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 75% financiering van dit project mogelijk is. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. 

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.250,00 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse!

Informatie aanvragers*

Even voorstellen

Wij zijn drie vastgoedbeleggers, Aroen en Susanna Thakoeri en Kathryn Castle. We hebben elkaar 2 jaar terug leren kennen op een event voor financiële onafhankelijkheid. Ons gezamenlijk doel met vastgoed is dan ook ‘buy and hold’ en bedoeld voor de lange termijn.

Aroen en ik, Susanna, zijn in 2017 begonnen met investeren in onroerend goed. Door het opbouwen van goede relaties hebben we een vastgoedportefeuille kunnen realiseren waar we inmiddels voldoende inkomen uit krijgen om aan onze financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Alle panden bevinden zich op strategische locaties, worden beheerd door een derde partij, zijn onder marktwaarde aangekocht en hebben allen een overwaarde.

In het dagelijks leven werkt Aroen al geruime tijd in de de financiële sector en ik, Susanna, werk in de marketing. Daarnaast helpen we andere startende investeerders via ons bedrijf Stathe Vastgoed met het bereiken van financiële onafhankelijkheid d.m.v. vastgoed. We doen dit door het aanbieden van coachingstrajecten, consults en workshops.

In het dagelijks leven werkt Kathryn Castle als freelance business consultant en heeft een succesvol eigen bedrijf opgezet. Voor haar werk woont ze momenteel in het buitenland. Na begin 2019 een eerste object te hebben aangekocht voor de verhuur in Rotterdam, ging ze op zoek naar een tweede. Hieruit ontstond een samenwerking waarbij we dit appartement gezamenlijk hebben aangekocht.

Investeren in Rotterdam.

De Rotterdamse woningmarkt maakt een inhaalslag en trekt daardoor fors aan. De investeringen in Rotterdam-Zuid, vooral rond de Kop van Zuid en Katendrecht, hebben geleid tot een andere woningmarktdynamiek, met positieve uitstralingseffecten naar nabijgelegen buurten.

In Rotterdam is vastgoed relatief goedkoop, in verhouding tot de sterke economie en aantrekkelijke (binnen)stad, en zeker in verhouding tot woonlocaties zoals de andere grote steden.

Ondanks dat de Rotterdamse woningmarkt flink in prijs is gestegen, biedt Rotterdam nog steeds op een aantal plekken een relatief betaalbaar woningaanbod. Er is een positieve ontwikkeling te zien op de woningmarkt van Rotterdam, waarbij de investeringen in de stad zich terugbetalen. Alle indicatoren wijzen erop dat deze trend zich doorzet en de Rotterdamse woningmarkt zich aansluit bij de ontwikkeling in de andere grote steden.

Hiernaast zien wij jaarlijks een enorme instroom van young professionals en internationale studenten in Rotterdam. Ook recente rapportages van HousingsAnywhere en Kamernet laten zien dat de vraag naar woonruimte onder deze groep erg groot is. Wij richten ons daarom op huisvesting voor deze doelgroep op loopafstand van openbaar vervoer. We werken onder andere samen met een netwerk van tussenpersonen die bemiddelen in woonruimte voor deze doelgroep. Hierdoor hebben wij vrijwel geen leegstand. En is een woning meteen verhuurd nadat we klaar zijn met eventuele renovatiewerkzaamheden.

 Object

Het object dat we aankopen ligt op een steenworp afstand van metrostation Maashaven. Dit levendige en multiculturele stuk van Rotterdam Zuid ligt verrassend dichtbij het centrum en ontwikkelt zich in hoog tempo. Zo bevindt zich de bekende Afrikaandermarkt op loopafstand en met de vele voorzieningen is het niet gek dat veel creatieve jongeren zich aangetrokken voelen tot dit woongebied.

Het object betreft een 4-kamer appartement van 75m2 aan de Mijnsherenlaan in Rotterdam. De woning bevind zich in goede staat, en zullen we waar nodig moderniseren.

We zullen verder een aantal energiebesparende maatregelen te treffen om zo de energielabel en het woongemak te verhogen. Zoals het plaatsen van een hoogrendementsketel en het raam van de balkondeur voorzien van dubbelglas.

Het object zal gemeubileerd verhuurd worden aan een groep huurders, een mix van studenten en young professionals. De bewoners delen alle gemeenschappelijk voorzieningen. Tevens is er een ruime berging aanwezig voor extra opbergruimte.

 De verwachte huuropbrengst zal minimaal € 1.500,- bedragen.

 Aanvraag

Naar onze mening is crowdfunding een ideale manier om zelfstandig de juiste mix van eigen vermogen en vreemd vermogen te bepalen. Hierdoor ontstaat een maatwerkfinanciering die per project anders is. Dit in tegenstelling tot banken die alles standaardiseren en waar maatwerk pas mogelijk is bij grotere leningen.

We vragen een financiering aan voor 75% van de marktwaarde in verhuurde staat. Het resterende bedrag voor de aankoop en verhuur klaar maken van het appartement worden aangevuld met eigen middelen.

Waarom sameningeld?

Beleggen via SameninGeld biedt zowel kansen voor de investeerders als voor de geldnemers op het platform. Voor de investeerders levert het op:

 -   Een mooi rendement op het ingelegde vermogen.

-    Recht van hypotheek.

-    Inzichtelijk in welk project het geld wordt geïnvesteerd.

 Voor de geldnemer biedt het de mogelijk om:

 -    Uitbreiding van vastgoedportefeuille.

-    Meer en betere mogelijkheden om in spelen op kansen die zich voordoen in de markt.

-    Zelfstandig de juiste mix van eigen vermogen en vreemd vermogen te bepalen.

Hierdoor ontstaat een maatwerkfinanciering die per project anders is.

We hopen dat u hiermee voldoende informatie heeft over dit project en waarderen het enorm dat u mee wilt helpen dit project tot een succes te maken!

*Informatie is door de projecteigenaren zelf aangeleverd.

Zekerheden

Mijnsherenlaan 49 B 3081 GC Rotterdam.
Kadastrale gegevens: Gemeente Charlois, sectie G, nummer 4154 , Appartementsindex 2.

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd.  16-09- 2019 door M.M. Makor van kantoor: Makor makelaars B.V.

 

Marktwaarde onverhuurde staat

Marktwaarde verhuurde staat

€ 165.000,00

€ 165.000,00 

WOZ waarde  

€  78.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€  123.750,00

Schijf 1 A   

€    82.500,00

Schijf 1 B

€    33.000,00

Schijf 2  

€     8.250,00

Looptijd: 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar.
Methodiek aflossen schijf 2: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1938

Gebruiks oppervlakte:    

73 m2  wonen

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

0-3 maanden

Verhuurbaarheid      

Krapte op de huidige woningmarkt. De vraag is groter dan het aanbod.

Verkoopbaarheid                                      

0-3 maanden

Opmerkingen in taxatierapport

Keurig onderhouden bovenwoning met 3
slaapkamers gelegen in gewilde woonwijk en
prijsklasse.

VvE bedraagt € 110,- per maand

Omgeving            

Stand en ligging                                  

In voltooide woonwijk met goede bereikbaarheid,
nabij voorzieningen en openbaar vervoer.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

 

36, 31 en 31

Woonsituatie   

Huur woning, Eigen woning

Beroep  

Administratief medewerker, Marketing medewerker, Business consultant

BKR toets   

Geen bijzonderheden