Rotterdam Mijnsherenlaan 201 D

Van: David
  • € 190.000 van € 190.000
  • 58 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,60% € 95.000 van € 95.000
Investeer in schijf 1B: 4,85% € 38.000 van € 38.000
Investeer in schijf 2: 6,15% € 28.500 van € 28.500
Investeer in schijf 3: 6,90% € 28.500 van € 28.500
  • Dit project heeft een looptijd van 3 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A  4,60% 
  • Rentevergoeding schijf 1B  4,85%
  • Rentevergoeding schijf 2    6,15%
  • Rentevergoeding schijf 3    6,90%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70% , schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigenmiddelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. 

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.895,00 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project!

Informatie project eigenaar*

Even voorstellen

Als gemotiveerd vastgoedondernemer heb ik in kort tijdsbestek mijn vastgoedportefeuille succesvol laten groeien. Mijn naam is David Law, 43 jaar oud en ik woon altijd al in Rotterdam. Sinds 2003 ben ik een ondernemer die internationaal zaken deed, met name in China. Na een succesvolle periode wil ik wat anders en ik wil dichter bij huis blijven.

In 2015 heb ik verschillende cursussen in vastgoed en over mindset succesvol afgerond. Eenmaal geïnspireerd geraakt door deze cursussen ben ik op zoek gegaan naar investeringsmogelijkheden in vastgoed in Rotterdam. Ik heb al veel ervaring opgedaan met SamenInGeld. Gaandeweg heb ik inzichten en ervaring van A tot Z met name het vinden van partners en het vinden van goede deals, renovatie proces, verschillende verhuurmarkten en financieringen. Door gericht te gaan netwerken heb ik goede relaties binnen de vastgoedwereld opgebouwd. Mede hierdoor heb ik mijn vastgoedportefeuille binnen drie jaar effectief en doelgericht kunnen opbouwen. Tegenwoordig ben ik ook vastgoedmentor en deel ik mijn kennis en ervaringen aan startende en gevorderden vastgoed investeerders. Veel van de initiatiefnemers van verschillende SIG projecten heb ik kunnen inspireren om via Samen In Geld hun vastgoedportefeuilles uit te breiden. 

Op dit moment ben ik eigenaar als mede-eigenaar van meerdere panden in Rotterdam, Schiedam en Gouda. Het opknappen, onderhoud, verhuur en beheer van deze panden besteed ik uit aan derden. Zo kan ik mij richten op zaken die ik belangrijk vind, zoals mijn familie, sociale leven, gezondheid, de groei van mijn vastgoedportefeuille. 

Mijn visie is gebaseerd op een strategie van “Buy and Hold” (kopen en vasthouden) en het opbouwen van een goede relatie met investeerders. Dit biedt op de lange termijn de meeste zekerheid en stabiliteit. Sinds 2018 heb ik voldoende inkomen uit mijn vastgoedportefeuille om aan al mijn financiële verplichtingen te kunnen voldoen. 

De doelstelling is om volgend jaar in vastgoed te beleggen dat wordt gefinancierd door Domivest, met eigen geld (huurinkomsten) en via Sameningeld. Door deze combinatie van financiering bereik ik mijn missie om meer panden per jaar aan te kopen.  

Dit project wordt aan u voorgesteld door mij en Barry Lai. Barry Lai is mijn partner die vanaf het begin in mijn geloofd heeft om samen te investeren in vastgoed. Samen hebben we de woningen die in de afgelopen periode zijn aangekocht een flinke overwaarde en non-stop verhuurd aan (internationale) studenten, expats en professionals. Door de woningen niet te verkopen, maar te verhuren, wordt er een waardevaste portefeuille opgebouwd van verhuurd vastgoed. Wij verkopen niets, want we gaan voor cashflow.

Waarom investeren in Rotterdam?

Rotterdam is booming! De stijging van de WOZ-waarde was ten opzichte van een jaar geleden 16 procent in Rotterdam.
Jonge mensen en expats zoeken hun toekomst steeds meer in internationale steden, waarvan Rotterdam een rijke traditie heeft op het gebied van architectuur en is dus dé stad waar dit leeft én wordt beleefd. 

Object  

Appartement aan de Mijnsherenlaan 201 D in de wijk Charlois, Rotterdam. Het pand betreft 3 onzelfstandige studio's waar 2 studio's op de 2e verdieping en een studio op 4e verdieping.
Studio 1 met woonkamer, badkamer met douchegelegenheid, verblijfsruimte en keukenblok en laminaat vloerafwerking.
Studio 2 met woonkamer, keukenblok, moderne badkamer met douchegelegenheid, witgoedaansluiting, wastafel en balkon vanuit woonkamer en keuken bereikbaar. Kamer met laminaat vloerafwerking.
Studio 3 met entree met modern toilet, kast met cv. opstelling, woonkamer met schouw, keukenblok met afzuigkap, badkamer met douchegelegenheid en wastafel. Deur vanuit keuken naar balkon. Kamer heeft laminaat vloerafwerking.

Aanvraag

Wij hebben de woning reeds aangekocht. Nu willen wij geld vrijmaken om een andere woning aan te kopen. Het plan is om deze woning voor zeer lange tijd aan te houden voor verhuur.
Voor het project wordt een hypotheek van € 190.000,- gevraagd. Naast dat het pand voldoende huurinkomsten zal generen ten einde de maandelijkse lasten te kunnen voldoen zullen de cashflow uit andere vastgoed de financieringskosten prima dekken. Doordat de huur geleidelijk zal stijgen, vanwege de jaarlijkse huurverhoging, zullen de inkomsten alleen maar verder toenemen.

Crowdfunding via SamenInGeld.

Wij kiezen voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat dit in onze ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een mooie rente in een tijd, waarin er door banken nauwelijks rente over spaargeld wordt gegeven. Wij als beleggers kunnen mede hierdoor cash vrijmaken om verder te investeren in een andere woning.

*Informatie is door project eigenaar zelf aangeleverd.

Zekerheden

Mijnsherenlaan 201 D 3081 GP Rotterdam
Kadastrale gegevens: Gemeente Charlois, sectie
H, nummer 2674, index A4  

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 22-10-2019 door kantoor: Makor makelaars B.V. te Barendrecht

 

Marktwaarde vrije verkoop 

€ 190.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€ 190.000,00

WOZ waarde  

€   91.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€ 190.000,00

Schijf 1A

Schijf 1B      

€   95.000,00

€   38.000,00

Schijf 2

€   28.500,00

Schijf 3 

€   28.500,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 3 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1938

Gebruiks oppervlakte:    

86 m2

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Voldoende

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

0-3 maanden

Verhuurbaarheid       

De lokale marktomstandigheden zijn uitstekend te noemen, gelegen in gewilde wijk en prijsklasse met goede verhuurmogelijkheden.

Opmerkingen in taxatierapport

Instapklare recent gemoderniseerde studio's met goede verhuurmogelijkheden.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

In voltooide wijk met goede bereikbaarheid. Aantrekkelijk gelegen nabij  het centrum met voorzieningen en openbaar vervoer.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Voldoende

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

43 en 51 jaar

Woonsituatie   

Beide eigen woning

Beroep 

Ondernemer 

BKR toets

Geen bijzonderheden