Rotterdam Lijnzaadstraat 10 B

Van: A. Punt
  • € 146.000 van € 146.000
  • 82 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A:4,30% € 81.000 van € 81.000
Investeer in schijf 1B:4,55% € 32.400 van € 32.400
Investeer in schijf 2:6,00% € 24.300 van € 24.300
Investeer in schijf 3:6,75% € 8.300 van € 8.300
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A  4,30%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B  4,55%.
  • Rentevergoeding schijf 2     6,00%.
  • Rentevergoeding schijf 3     6,75%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 91% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuiteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:

Wij zijn van mening dat een 91% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project onroerend goed in eigendom heeft met een ruime overwaarde. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.600,- per maand.

 

Download Lees hier de financiële analyse voor dit project.

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Wie ben ik?

Ik ben Alexander Punt, 32 jaar en sinds 5 jaar woonachtig in Rotterdam. Ik ben een gedreven en enthousiaste vastgoedbelegger waaraan ik, naast mijn werk, veel tijd spendeer. Ik ben rentmeester van beroep en derhalve eveneens werkzaam in de vastgoedsector waarbij ik mij voornamelijk bezig houd met het verwerven van vastgoed ten behoeve van infrastructurele werken. Vastgoed is mijn passie en ben daarom zeer content met mijn beroep als rentmeester. Mijn expertise op het gebied van vastgoed, welke ik heb opgedaan uit mijn werk en opleidingen, zet ik in als vastgoedbelegger.

Vastgoedervaring 
Naast 6 jaar geleden afgestudeerd te zijn op de hbo opleiding Vastgoed & Grondtransacties (Rentmeesterij) volg ik momenteel de opleiding Vastgoeddeskundige op de Academie Voor Vastgoed. Daarnaast verplicht mijn werkgever permanente educatie, zodat ik jaarlijks cursussen en studiedagen op het gebied van vastgoed dien bij te wonen.

In 2018 kocht ik, naast mijn eigen woning, mijn eerste beleggingspand in Rotterdam. Deze is helemaal gerenoveerd en van alle luxe voorzien. Hieronder een aantal foto’s om een indruk te krijgen. Dit pand verhuur ik aan studenten/net werkenden en genereert een goede cashflow. Vanwege de destijds ingebrachte eigen middelen en gestage huisprijsstijging in Rotterdam heeft dit pand een flinke overwaarde. Uiteraard ben ik voornemens om een omvangrijke vastgoedportefeuille op te bouwen waarbij ik op een verantwoorde wijze en met een gestaag tempo vastgoed zal aankopen. Hierbij richt ik mij voornamelijk op Rotterdam, maar ik ben mij momenteel ook aan het verdiepen in de vastgoedmarkt in de overige populaire steden. 

Het pand waarin ik zelf woonachtig ben, heb ik 2 jaar geleden onder marktwaarde kunnen kopen. Dit pand bevindt zich tevens in Rotterdam. Na aankoop heb ik het pand volledig gerenoveerd. Vanwege deze verbouwing heeft het pand een waarde sprong ondergaan waardoor, in combinatie met de huisprijsstijging in Rotterdam, ook dit pand een fixe overwaarde heeft. 

Waarom investeren
Rotterdam (zuid) heeft jaren lang achter gelopen op prijsniveau en populariteit ten opzichte van de andere grote Steden. Dat is nu geheel anders maar de aankoopprijzen in Rotterdam Zuid liggen nog relatief laag, terwijl de voordelen van de stad en de opkomende populariteit merkbaar zijn. Er is vrijwel geen leegstandsrisico en het ontbreekt niet aan geschikte huurders. 

Cijfers van het CBS wijzen uit dat het te kort aan huisvesting aanhoud en het inwonersaantal van de populaire steden stijgt en naar verwachting ook door blijft stijgen. Investeren in vastgoed in een van de populaire steden is daarom zeer interessant.  

Het object
Het aan te kopen pand betreft een 4-kamer bovenwoning welke is gelegen in de wijk Charlois. Het pand beschikt over een moderne open keuken, een nette badkamer en een ruimte woonkamer. Het pand is prima gelegen en dichtbij het bus-, metro- en treinstation Zuidplein. De woning wordt bouwkundig gekeurd.

Het pand zal na een kleine verbouwing kamergewijs worden verhuurd aan studenten/net werkenden. De verwachte huuropbrengst betreft € 500,- kaal per kamer (4 kamers). Huurders worden gescreend op basis van inkomen. Daarnaast dienen de huurders een garantieverklaring te laten ondertekenen door een garantsteller. 

Zekerheidstelling
Naast dat het aan te kopen pand voldoende huurinkomsten zal generen ten einde de maandelijkse lasten te kunnen voldoen zullen mijn inkomen uit werk en de cashflow uit ander vastgoed de financieringslasten prima dekken. 

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd.

Zekerheden

Lijnzaadstraat 10 B, 3073DK Rotterdam. Kadastrale gegegvens: gemeente Charlois, sectie F, nummer 4399, A 2

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 28-08-2019 door A.M. Uleman van kantoor: Vrije Makelaars, Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   169.500,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   162.000,00

WOZ waarde  

€   130.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€   146.000,00

Schijf 1 A

Schijf 1 B      

€     81.000,00

€     32.400,00

Schijf 2

€     24.300,00

Schijf 3 

€       8.300,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1927

Gebruiks oppervlakte:    

78 m²  

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed gelegen, gewilde woonomgeving, goed bereikbaar, nabij winkelcentrum, scholen, openbaar vervoer en voorzieningen.

Beoordeling Object

De kwaliteit van de woning is goed.

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

3-6 maanden

Verhuurbaarheid       

Goede verhuurmogelijkheden

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

Deze woning voldoet aan de huidige tijd. De woning is op niveau en vertoont weining zwakke punten. Deze kan zonder aanpassingen direct betrokken worden.

Omgeving            

Stand en ligging                                     

Bovenwoning aan de gezellige Lijnzaadstraat in de wijk Rotterdam-Charlois! Het winkelcentrum Zuidplein is makkelijk en snel te bereiken en alle voorzieningen in de directe omgeving.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

 

32

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep 

Rentmeester

BKR toets

Geen bijzonderheden

 

Hieronder een aantal voorbeeld foto's van een ander pand, zoals hierboven in de tekst aangegeven.