Rotterdam: Kritostraat 30

Van: Shou Xin Wu
  • € 145.000 van € 145.000
  • 85 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A:4,50% € 72.500 van € 72.500
Investeer in schijf 1B:4,75% € 29.000 van € 29.000
Investeer in schijf 2:6,00% € 21.750 van € 21.750
Investeer in schijf 3:6,75% € 21.750 van € 21.750
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A 4,50%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B 4,75%.
  • Rentevergoeding schijf 2   6,00%.
  • Rentevergoeding schijf 3   6,75%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1 B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat.

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:
Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project onroerend goed in eigendom heeft met een ruime overwaarde. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.100 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse voor dit project.

Informatie aanvragers*

Even Voorstellen

Wij zijn Donovan Chang (39) en Shou Xin Wu (30) en zijn een tweetal enthousiaste vastgoedbeleggers. We zijn allebei woonachtig in Rotterdam. Donovan is geboren en getogen in Rotterdam en heeft de stedelijke ontwikkelingen van Rotterdam meegemaakt. Donovan is werkzaam als IT Consultant bij grote organisaties (zowel Ministeries als commerciële bedrijven). Naast zijn werk in de IT heeft Donovan sinds 2016 ook zijn passie gevonden voor vastgoed en is daarmee begonnen door het kopen en verhuren van appartementen in Manila en Rotterdam. Shou Xin werkt als Digitale Verkoop Expert voor de bancaire sector en sinds hij zijn passie heeft ontdekt voor vastgoed, is hij bezig met het uitbreiden van zijn vastgoedportfolio. Nadat wij goede verhalen hebben gehoord over SamenInGeld, hebben wij besloten om een van onze vastgoedprojecten via SamenInGeld te laten lopen. Waarom?! Wij zien SamenInGeld als een Win-win situatie voor iedereen die betrokken is.

Vastgoed ervaring

Wij zijn in 2016 gestart met vastgoedbeleggingen in Rotterdam en kopen nu ons 5e object samen. Al onze objecten zijn in no-time verhuurd aan uitstekende huurders met een zeer goede cashflow. In al onze objecten zit overwaarde. Zo is de financiering makkelijk geregeld, rendement hoger en kunnen we in minder economische tijden goed vooruit komen. Wij hebben ervaring in het aankopen, verbouwen, herfinancieren en verhuur van vastgoedobjecten.

Daarnaast hebben wij gezamenlijk meerdere vastgoedcursussen gevolgd en zijn we aanwezig op verschillende vastgoed- en netwerk evenementen gedurende het jaar door om verder te groeien. Wij investeren tijd, geld en energie in het verder ontwikkelen van onze mindset waardoor wij nu maandelijks 1 object per maand kunnen kopen. Vastgoed is voor ons een toekomst waarin wij onze dromen verwezenlijken.

Waarom investeren in Rotterdam?
Na uitvoerig onderzoek in het veld en online op websites zoals CBS, RotterdamOpenData, Housinganywhere en meer, zien wij dat de bevolking aan het groeien is, de huren aan het stijgen zijn, de allure positief is, maar ook dat er een chronisch tekort is aan woningbouw. Daarnaast valt het ons ook op dat de prijs per m2 in Rotterdam relatief laag is ten opzicht van andere grote steden.

Rotterdam heeft ook een grote aantrekkingskracht wereldwijd wegens de Rotterdamse havens, de hervestiging van internationale bedrijven naar Rotterdam, goede universiteiten en Hogescholen, het bouwen van een nieuwe oeververbinding om de files tegen te gaan, het opzetten van een wereldwijde trekpleister voor grote jachten en nog veel meer.

Verder hebben wij een groot netwerk van kleine en grote investeerders waar wij vaak mee spreken om onze kennis en ervaring te verdiepen van de Rotterdamse markt. Wij kopen het type objecten die zich bewezen hebben qua huurprijs, waarde en rendement.

Kortom, wij zien Rotterdam als een goede investeringplek omdat de stad aan het groeien is (lees: vraag naar huizen) alswel dat de aankoopprijzen relatief laag zijn.

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de aankoop van de woning Kritostraat 30 te Rotterdam. Het object ligt gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer, supermarkten/winkels, parkjes en speelplaatsen voor kinderen in de buurt. De woning is in goede staat van onderhoud, een mooie laminaatvloer door de gehele woning, goede indeling met ruime kamers. De woning zal verder opgefrist worden door de muren opnieuw te verven, nieuwe meubels aan te schaffen alswel dat de keuken en badkamer zullen worden aangepakt. Het pand beschikt over een ruime berging, balkon, woonkamer, ruime complete keuken met inbouwapparatuur, apart toilet, badkamer en wasruimte. De woning is ideaal voor werknemers/expats en ook perfect voor studenten. Kortom een prima en zeer goed verhuurbaar object met een laag risico profiel en mogelijkheden voor de toekomst.

Aanvraag

Op basis van de grote aantal huurdersaanvragen van andere woningen die wij in Rotterdam hebben is de kans op leegstand nihil. Alle huurders worden altijd goed gescreend, waarbij we kijken naar (bron van) inkomen, financiële overzicht, mogelijke garanstellingen (van ouders, organisaties of anderen) en educatieniveau. Daarnaast accepteren wij vaak internationale studenten omdat zij een verplichting hebben bewijsstukken en persoonlijke informatie over te dragen aan onderwijs instellingen. Dit ter verificatie dat zij voor hun eigen bestaan kunnen zorgdragen (plus controle achtergrond en criminele verleden). Op basis van deze selectie hebben wij ook altijd nog een persoonlijk gesprek met de huurders voordat wij ze een huurcontract aanbieden alswel dat wij ze persoonlijk rond begeleiden bij de woningen. Hierdoor kunnen wij een weloverwogen keuze maken van de huurders. Wij kiezen altijd goede, nette huurders omdat wij hiermee overlast en tijdverspilling voorkomen.

Waarom SamenInGeld?
Wij kennen SamenInGeld doordat meerdere, diverse Rotterdamse vastgoedinvesteerders in ons netwerk gebruik hebben gemaakt van deze manier van financiering. Zij waren allen hier tevreden over en hebben succesvolle projecten gedaan via SamenInGeld. SamenInGeld stelt ons in staat onze vastgoedportefeuille verder op te bouwen en is voor de investeerders een mooie gelegenheid om hun geld te laten renderen.

Wij hopen dat u hiermee voldoende informatie heeft over dit project en dat u net zo enthousiast bent als wij dat zijn. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking!

Donovan Chang en Shou Xin Wu

 *Informatie is door de projecteigenaren zelf aangeleverd

Zekerheden

Kritostraat 30, 3076 BH te Rotterdam
Kadastrale gegevens: Gemeente IJsselmonde, sectie C
, nummer 4428 index 18

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 12-07-2019 door O. van der Elst van kantoor: Van der Elst Makelaardij te Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

Marktwaarde in verh. staat

€   150.000,00

€   145.000,00

Marktwaarde in verh. staat na verbouwing

€   NVT

WOZ waarde  

€   100.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€   145.000,00 

Schijf 1 A    

Schijf 1 B      

€     72.500,00

€     29.000,00

Schijf 2

€     21.750,00

Schijf 3 

€     21.750,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1966

Gebruiks oppervlakte:    

67 m²  wonen + 12m² externe bergruimte

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Voldoende

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

De huidige marktomstandigheden voor een vergelijkbare woning (appartementen in deze omgeving) zijn momenteel goed te noemen.

Verhuurbaarheid       

Voldoende

Verkoopbaarheid           

0 - 3 maanden

Opmerkingen in taxatierapport

Een keurig appartement op een courante locatie.
Bijdrage VVE € 160 p.m.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

De woning is gelegen in de wijk Lombardijen. Op 10 min loopafstand ligt het station van Lombardijen, hiervandaan rijden treinen naar o.a. Rotterdam Centraal (10 min) en Dordrecht (14 min). Op 15 min loopafstand ligt het spinozapark met daar omheen verscheidene winkels. 

Indeling

 

Begane grond: Gesloten portiek met opgang naar de derde verdieping.

Derde verdieping: Entree, hal met vaste kast. Toilet. Woonkamer met deur naar balkon voorzijde. Seperate keuken met deur naar balkon achterzijde. Badkamer. Slaapkamer 1 met deur naar de balkon voorzijde. Slaapkamer 2. 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvragers

 

Leeftijd

 

30 en 39 jaar

Woonsituatie   

Koop woning

Beroep  

Digital sales en IT consultant

BKR toets   

Geen bijzonderheden.