Rotterdam Galjootstraat 27 D

Van: Pieter Rombouts
 • € 85.000 van € 85.000
 • 67 investeerders
 • succesvol!
Investeer in schijf 1A:4,30% € 42.500 van € 42.500
Investeer in schijf 1B:4,55% € 17.000 van € 17.000
Investeer in schijf 2:6,00% € 12.750 van € 12.750
Investeer in schijf 3:6,75% € 12.750 van € 12.750
 • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
 • Rentevergoeding schijf 1A 4,30%. 
 • Rentevergoeding schijf 1B 4,55%.
 • Rentevergoeding schijf  2   6,00%.
 • Rentevergoeding schijf  3   6,75%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1 B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat na verbouwing 

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:

Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is, doordat de aanvragers van dit project onroerend goed in eigendom hebben met een ruime overwaarde. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 900,- per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvragers*

Even voorstellen           

Wij zijn twee broers Marco (46) en Pieter Rombouts (42), beiden woonachtig in midden Nederland en enthousiaste vastgoedbeleggers. In het dagelijks leven zijn wij allebei actief in de vastgoedmarkt. Marco is beëdigd Rentmeester en heeft een eigen Rentmeesterskantoor OAG Makelaars & Rentmeesters en een verhuur- en beheerkantoor van woonruimte Brabant Housing. Vanuit zijn expertise heeft hij daarom ruime ervaring opgedaan met het vastgoed,  transacties en het beheer in de breedste zin van het woord. 

Pieter is als ad interim werkzaam op het gebied van vastgoed, finance en projectbeheersing. In zijn ervaring als vastgoedcontroller bij diverse woningcorporaties was hij onder andere verantwoordelijk voor de voorbereiding, beheersing en uitvoering van woningbouwprojecten. 

Vastgoed ervaring

Marco en Pieter zijn in 2018 gestart met het samen beleggen in vastgoed en hebben vervolgens dit appartement, met eigen middelen, gekocht op de faillissementsveiling. Hierdoor hebben zij het appartement tegen een scherpe prijs aan kunnen kopen. Na een behoorlijke verbouwing is dit object verhuurd aan goede huurders met een  prima cashflow.

Naast dit appartement, bezitten wij nog 4 garageboxen en een commerciële ruimte waar o.a. een winkel in zit. Alle objecten hebben net als het eigen woonhuis, een ruime overwaarde. Het merendeel van de investeringen hebben wij onder de marktwaarde weten in te kopen. Zo is het rendement hoger en kunnen we ook in economisch mindere tijden een stoot hebben. Tot op heden zijn alle (!) beleggingsobjecten uit eigen middelen aangekocht en niet bezwaard met financiering. Omdat we in de toekomst graag onze beleggingsportefeuille willen uitbreiden, hebben we ervoor gekozen om over te gaan tot het aantrekken van externe financiering.

Wij hebben altijd verbouwingsklussen zelf aangepakt. Hierdoor hebben we ook veel praktische kennis gekregen van bouwen en verbouwen. 

In het verleden hebben wij diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van vastgoed, zodat we goed beslagen ten ijs komen. Aangezien Marco Rentmeester is en zijn eigen verhuur- en beheerkantoor heeft was en is het een logische stap naar het zelf verhuren van vastgoed. Pieter heeft daarnaast in zijn werk veel te maken gehad met het ontwikkelen en in de markt zetten van woningbouwprojecten in combinatie met het aantrekken van vastgoedfinanciering. Wij vormen samen een erg goed team, waarbij we andere interesses en kwaliteiten hebben die elkaar perfect aanvullen.

Waarom investeren in Zuid-Holland
Na uitvoerig onderzoek in het veld en online op sites, zoals die van het CBS, hebben we er voor gekozen in te zetten op Zuid-Holland en met name Regio Rotterdam. De aankoopprijzen zijn hier gunstiger dan in Amsterdam, terwijl de huren en dus rendementen er goed zijn.

Regio Rotterdam is zo aantrekkelijk omdat:

 • De woningmarkt fors groeit: De woningmarkt in Rotterdam alleen al groeit hard. Met een stijging van 5000 inwoners sinds 2015 verwacht de gemeente in 2030 676.000 inwoners in Rotterdam te hebben.
 • Rotterdam een studentenstad is: Het aantal studenten aan de Erasmus Universiteit neemt jaarlijks toe en 13% daarvan komt uit het buitenland. Deze studenten zoeken altijd woonruimte. Appartementen zijn daarvoor ideaal!
 • Het aantal expats groeit: Rotterdam is erg actief op het gebied van aantrekken van expats naar de stad. Dit doen zij om het kennisniveau te laten stijgen. Leuke bijkomstigheid is dat deze expats allemaal woonruimte nodig hebben. Ook staan expats erom bekend een hoger budget te hebben en op een nette manier met de woning om te gaan.
 • De huurmarkt groeit: De gemeente Rotterdam spreekt van duizenden tekorten aan huurwoningen in de vrije sector. Hier moet u denken aan huurwoningen tussen de € 800,- en € 1000,- euro. 

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de herfinanciering van het appartement Galjootstraat 27D in Rotterdam. Dit ligt in de wijk Oud Mathenesse en ligt dicht bij het centrum. Deze wijk is meer en meer in trek. Het is prima gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, supermarkten/winkels, parkjes en speelplaatsen voor kinderen in de buurt. De woning van 45m2 is in uitstekende staat van onderhoud en heeft reeds mooie vloeren, nieuwe deuren en ruime kamers. De woning is compleet gerenoveerd waarbij alle elementen aangepakt zijn (zie foto’s) waaronder: keuken, wanden, toilet, badkamer, stucwerk en vloeren. Ook is alle bedrading opnieuw gedaan inclusief de montage van een nieuwe groepenkast. Het pand beschikt nu over een ruime berging, balkons, woonkamer, complete keuken met inbouwapparatuur, apart toilet, badkamer, wasruimte en een ruime slaapkamer.

Op dit moment is het appartement verhuurd voor een maandhuur van € 900,-. Dit levert een rendement van 8% op. Deze instapklare woning is ideaal voor starters, studenten, herstarters (scheiding) of expats. Kortom een prima en zeer goed verhuurbaar object, met een laag risico profiel en met weinig onderhoud in de toekomst. 

Waarom SamenInGeld?
Wij kennen SamenInGeld via diverse mede vastgoed investeerders, die allen succesvolle projecten via SamenInGeld gedaan hebben en hier zeer tevreden over zijn. Ook onze vastgoed mentor heeft ons SamenInGeld aanbevolen. SamenInGeld stelt ons in staat snel onze portefeuille verder op te bouwen. Uiteraard delen we als dank voor het door u in ons gestelde vertrouwen graag een deel van de winst middels de maandelijkse betalingen.

We hopen dat u hiermee voldoende informatie heeft over dit project en dat u er net zo enthousiast over bent als wij dat zijn. We kijken uit naar een prettige en succesvolle samenwerking!

Marco & Pieter Rombouts

*Informatie is door de projecteigenaren zelf aangeleverd

Zekerheden

Galjootstraat 27 D, 3028 VK te Rotterdam
Kadastrale gegevens: Gemeente Rotterdam sectie AA
, nummer 1950, appartementindex 19

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 11-06-2019 door mr. V.J.M. Liesker van kantoor: Jacobus Recourt Taxaties B.V. te Den Haag

 

Marktwaarde vrije verkoop

Marktwaarde verhuurde staat

€     90.000,00

€     85.000,00

Marktwaarde vrije verkoop na verbouwing 

Marktwaarde verhuurde staat na verbouwing

n.v.t.

n.v.t.

WOZ waarde  

€     72.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€     85.000,00

Schijf 1 A

Schijf 1 B      

€     42.500,00

€     17.000,00

Schijf 2

€     12.750,00

Schijf 3 

€     12.750,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1950

Gebruiks oppervlakte:    

44 m²  wonen 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Voldoende

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

1 - 2 maanden

Opmerkingen in taxatierapport

Bijdrage VvE € 96,88 per maand

Omgeving            

Stand en ligging                                      

In voltooide woonwijk met goede bereikbaarheid, nabij voorzieningen en openbaar vervoer. Langs openbare weg voldoende parkeergelegenheid (betaald)

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvragers

 

Leeftijd

 

46 en 42

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Rentmeester en vastgoedcomtroller

BKR toets


Geen bijzonderheden