Rotterdam Augustinusstraat 73

Van: Shou
 • € 140.000 van € 140.000
 • 86 investeerders
 • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,70% € 77.500 van € 77.500
Investeer in schijf 1B: 4,95% € 31.000 van € 31.000
Investeer in schijf 2: 6,25% € 23.250 van € 23.250
Investeer in schijf 3: 7,00% € 8.250 van € 8.250

SIG 20-03-2020 Relatie neemt genoegen met het tot nu toe toegezegde bedrag.

Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

 • Rentevergoeding schijf 1A  4,70% 
 • Rentevergoeding schijf 1B  4,95%
 • Rentevergoeding schijf 2     6,25%
 • Rentevergoeding schijf 3     7,00%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigenmiddelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. 

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 950,00 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse!

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Wij zijn Donovan Chang (39) en Shou Xin Wu (31), een tweetal enthousiaste vastgoedbeleggers en allebei woonachtig in Rotterdam. Donovan is geboren en getogen in Rotterdam en heeft de stedelijke ontwikkelingen van Rotterdam meegemaakt. Hij is werkzaam als IT Consultant bij grote organisaties (zowel Ministeries als commerciële bedrijven). Naast zijn werk in de IT heeft hij sinds 2016 ook zijn passie gevonden voor vastgoed en is daarmee begonnen door het kopen en verhuren van appartementen in Manila en Rotterdam. Shou Xin werkt als Digitale Expert voor de bancaire sector en is bezig met het uitbreiden van zijn vastgoedportfolio. Via ons vastgoednetwerk hebben we positieve verhalen gehoord over SamenInGeld. Hierdoor hebben we besloten om onlangs een project aan te bieden via SamenInGeld die succesvol is verlopen. Na dit succes hebben we nu besloten om een nieuw project aan te bieden met een uitstekend rendement.

Vastgoed ervaring

Wij zijn in 2016 gestart met vastgoedbeleggingen in Rotterdam en kopen momenteel ons 8e object samen. Al onze objecten zijn in no-time verhuurd aan betrouwbare verhuurders met zeer goede cashflow. In al onze panden zit overwaarde, zo is de financiering makkelijk geregeld, rendement hoger en kunnen we in minder economische tijden goed vooruit komen. Wij hebben ervaring in het aankopen, verbouwen, herfinancieren en het verhuur van vastgoed.

We hebben meerdere vastgoedcursussen gevolgd en zijn aanwezig op verschillende vastgoed- en netwerk evenementen gedurende het jaar door om verder te groeien. Wij investeren tijd, geld en energie in het verder ontwikkelen van onze mindset waardoor wij nu maandelijks 1 object per maand kunnen kopen. Vastgoed is voor ons de toekomst waarin wij onze dromen kunnen verwezenlijken.

Waarom investeren in Rotterdam?

Na uitvoerig onderzoek in het veld en online (CBS, RotterdamOpenData, Housinganywhere, Colliers, Savills, en meer), zien wij o.a. dat de verwachte bevolkingsgroei van Rotterdam relatief hoog is, (2x het landelijk gemiddelde), de huren aan het stijgen zijn, de allure positief is, maar ook dat er een chronisch tekort is aan woningen; iets wat in het komende decennium zeker niet opgelost gaat worden (voor 2030 wordt nog steeds een tekort van minimaal 200.000 woningen voorspeld, waarbij recente vertraging in woningbouw door PFAS- & Stikstofproblematiek nog niet is meegenomen[1]). Daarnaast valt het ons ook op dat de aankoopprijs per m2 in Rotterdam relatief laag is ten opzichte van andere grote steden, waarbij de verdiencapaciteit van inwoners (en dus huurpotentieel) nog steeds aanzienlijk is en zal blijven stijgen in de toekomst. Verder wijzen alle lange termijn trends op een toename in huur- en koopprijzen van woningen in Rotterdam; onder deze trends zijn o.a.:  

 • Urbanisatie: een historisch zeer rigide en onontkoombare trend welke zal doorzetten in de toekomst voor minimaal 20 jaar (CBS).
 • Het algemene tekort aan woningen blijft een structureel probleem en dit zal in ieder geval niet veranderen in het komende decennium. Dit wordt versterkt door PFAS- en stikstofproblematiek alsmede eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG) die vanaf 1 juli 2020 gaan gelden voor nieuwbouwwoningen. De nieuwbouw is ver onder de jaarlijkse target van 75.000 woningen gebleven en het is zeer onwaarschijnlijk dat deze “backlog” zal worden ingehaald in de komende 5-10 jaar.
 • Overige demografische trends zijn positief:
  • bevolkingsgroei Rotterdam (2x het landelijk gemiddelde);
  • (arbeids)migratie, tekort in o.a. technische beroepen en zorg;
  • percentage alleenwonenden in grote steden stijgt naar 50% in 2035 (CBS).
 • Vastgoedprijzen en huurniveaus vertonen historische stijging op de lange termijn.
 • Wij focussen op specifieke wijken buiten het centrum welke op de lijst staan voor (her)ontwikkeling en waarin geïnvesteerd zal worden in de komende 5-10 jaar. Bijvoorbeeld een investering van € 260 mln tot 2021 in Rotterdam Zuid door Gemeente en Rijksoverheid[2].
 • Nederland heeft sinds 1945 een structureel tekort aan woonruimte, welke ondanks alle maatregelen nooit is opgelost. Een historisch zeer rigide trend...

Rotterdam heeft ook een grote aantrekkingskracht wereldwijd vanwege de Rotterdamse havens, de hervestiging van internationale bedrijven naar Rotterdam, goede universiteiten en Hogescholen, het bouwen van een nieuwe oeververbinding om de files tegen te gaan, het opzetten van een wereldwijde trekpleister voor grote jachten en nog veel meer. Er wordt verwezen naar de analyse van Colliers in bijlage: “Rotterdam daagt Amsterdam uit als meest aantrekkelijke vestigingsstad”. “De stad kan inmiddels multinationals op meerdere gebieden beter bedienen dan Amsterdam. De beschikbaarheid van kantoren en de goede bereikbaarheid (“best bereikbare stad”) zijn enkele unieke eigenschappen. Daarnaast verandert de arbeidsmarkt hier de komende jaren op een positieve manier door de toestroom van jonge talenten. Dit helpt bij de verdere groei van de dienstensector in de stad.”


Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de aankoop van de woning Augustinusstraat 73 te Rotterdam in de wijk Lombardijen. We bezitten al appartementen in dit gebied waarbij we een grote vraag naar verhuur ervaren. Het object is gunstig gelegen in een groene, gezellige omgeving met een gunstige ligging ten opzichte van een winkelstrip, scholen, openbaar vervoer (trein, tram- en bushalte op korte loopafstand) en uitvalswegen (A15/A29 binnen enkele minuten bereikbaar). Het object ligt gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer, supermarkten/winkels, parkjes en speelplaatsen voor kinderen in de buurt. De woning is in goede staat van onderhoud, een mooie laminaatvloer door de gehele woning, goede indeling met ruime kamers, een moderne keuken met inbouwapparatuur en een balkon met goede uitzicht. De woning is ideaal voor werknemers/expats en ook perfect voor studenten. Kortom een prima en zeer goed verhuurbaar object met een laag risicoprofiel en mogelijkheden voor de toekomst. Wij denken zelf dat een huur van € 1.300 per maand goed haalbaar zal zijn.

Aanvraag

Op basis van de grote aantal huurdersaanvragen van andere woningen die wij in Rotterdam hebben is de kans op leegstand nihil. Alle huurders worden altijd goed gescreend, waarbij we kijken naar (bron van) inkomen, financiële overzicht, mogelijke garanstellingen (van ouders, organisaties of anderen) en educatieniveau. Daarnaast accepteren wij vaak internationale studenten omdat zij een verplichting hebben bewijsstukken en persoonlijke informatie over te dragen aan onderwijs instellingen. Dit ter verificatie dat zij voor hun eigen bestaan kunnen zorgdragen (plus controle achtergrond en criminele verleden). Op basis van deze selectie hebben wij altijd nog een persoonlijk gesprek met de huurders voordat wij ze een huurcontract aanbieden alswel dat wij ze persoonlijk rond begeleiden bij de woningen. Hierdoor kunnen wij een weloverwogen keuze maken van de huurders. Wij kiezen altijd goede, nette huurders omdat wij hiermee overlast en tijdverspilling voorkomen.

Waarom SamenInGeld?

Wij kennen SamenInGeld doordat meerdere vastgoedinvesteerders in ons netwerk gebruik hebben gemaakt van deze manier van financiering. Onlangs hebben we ook een project via SamenInGeld succesvol gefinancierd waarbij we zeer tevreden zijn over de samenwerking. SamenInGeld stelt ons in staat ons vastgoedportefeuille verder op te bouwen en voor de investeerders een mooie gelegenheid om hun geld te laten renderen.

Wij hopen dat u hiermee voldoende informatie heeft over dit project en dat u net zo enthousiast bent als wij dat zijn. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking!

Informatie is door projectaanvrager zelf aangeleverd*

Zekerheden

Augustinusstraat 73 te Rotterdam.
Kadastrale gegevens: Gemeente IJsselmonde, sectie C, nummer 3029, appartementindex 1

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 23-01-2020 door kantoor: Soffree Taxaties en Makelaardij te Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop 

€   160.000,00

Marktwaarde in verhuurde staat

€   155.000,00

WOZ waarde  

€   125.000,00 peildatum 01-01-2019

Totale Financieringsbehoefte  

€   155.000,00

Schijf 1A

Schijf 1B      

€     77.500,00

€     31.000,00

Schijf 2

€     23.250,00

Schijf 3 

€     23.250,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1963

Gebruiks oppervlakte:    

71 m²  wonen

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Voldoende

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

De gemiddelde verkooptermijn is 0 - 3 maanden

Verhuurbaarheid       

Er is veel vraag en weining aanbod. Deze situatie zorgt voor stijgende prijzen.

Verkoopbaarheid                                      

0-3 maanden 

Opmerkingen in taxatierapport

Bijdrage VvE € 90,- per maand. 

Omgeving            

Stand en ligging                                  

Gelegen in een woonwijk nabij diverse voorzieningen, openbaar vervoer en uitvalswegen.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Voldoende

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

39  31

Woonsituatie   

Eigen woningen

Beroep  

Digital Representative/ IT Consultant

BKR toets   

Geen bijzonderheden.