Rotterdam Amelandseplein 20 A

Van: Bram
 • € 205.000 van € 205.000
 • 132 investeerders
 • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,70% € 102.500 van € 102.500
Investeer in schijf 1B: 4,95% € 41.000 van € 41.000
Investeer in schijf 2: 6,25% € 30.750 van € 30.750
Investeer in schijf 3: 7,00% € 30.750 van € 30.750

Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

 • Rentevergoeding schijf 1A  4,70% 
 • Rentevergoeding schijf 1B  4,95%
 • Rentevergoeding schijf 2     6,25%
 • Rentevergoeding schijf 3     7,00%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigenmiddelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. 

De geldlening, welke verstrekt wordt door SamenInGeld, bedraagt € 195.000,00. De volledige lening wordt ingeschreven voor een bedrag van € 205.000,00. Het verschil van      € 10.000,00 wordt in een bouwdepot gezet. Hieruit kan, door middel van officiële nota’s aangaande de verbouwing, geld worden opgevraagd.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.300,00 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie project eigenaar* 

Even voorstellen

Wij zijn Rumen (35) en Bram (27), twee jonge, ambitieuze vastgoedinvesteerders. Wij hebben elkaar in 2017 leren kennen op een vastgoedcursus. Al snel merkten wij dat we een goed team zouden vormen: Rumen renoveert dagelijks woningen en Bram werkt bij een investeringsfonds. Deze woning wordt ons vijfde pand.

Rumen
Ik ben zelfstandig bestuurder van klusprojecten in de bouwsector. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in het opknappen van woningen. Ik heb diverse renovaties en klusprojecten geleid. Deze ervaring komt enorm van pas bij het investeren in woningen. Ik herken snel de bouwkundige kwaliteit van woningen en kan snel een plan opstellen van de benodigde renovaties. Met mijn expertise kan ik snel en effectief verbouwingen uitvoeren in de woningen waarin ik investeer.

Bram
Vanuit mijn financiële achtergrond heb ik een passie voor investeren. Ik beleg al sinds mijn 18e op de beurs. Beroepshalve investeer ik in jonge bedrijven, die ik daarna help om uit te groeien tot leidende bedrijven in Nederland. In de voorbije drie jaar ben ik geïnspireerd geraakt om deze vaardigheden toe te passen in de vastgoedsector. Ik heb in deze periode meerdere vastgoedcursussen succesvol afgerond. Mijn kwaliteiten liggen in het vinden van deals, onderhandelen, financiële analyse en verhuurstrategie.

Waarom een goed team
Omdat onze vaardigheden zo complementair zijn, kunnen wij samen meer bereiken. Samen beheersen we alle aspecten van het vastgoedproces van A tot Z: het vinden van goede deals, onderhandelen, financiële analyse, het renoveren van woningen, verhuren. Daarnaast hebben we een goed netwerk opgebouwd van vastgoedprofessionals die ons bijstaan met raad en advies.

Strategie
De woning willen we verhuren aan internationale studenten en expats. Door relatief goedkope woningen aan te kopen en tegen aantrekkelijke rendementen te verhuren willen wij onze vastgoedportefeuille snel uitbreiden. Onze visie is gebaseerd op een strategie van “Buy and Hold” (kopen en vasthouden).

Waarom investeren in Rotterdam?

Rotterdam groeit hard! Wij zien vier redenen om te investeren in Rotterdam:

 • Werkgelegenheid: Rotterdam is dé haven- en industriestad van Nederland. Daarnaast vestigen steeds meer bedrijven hun hoofdkantoor in Rotterdam (ondermeer KPN, Coca Cola, Unilever).
 • Universiteiten: Rotterdam is een echte studentenstad met maar liefst 16 hogescholen en universiteiten.
 • Verstedelijking: steeds meer mensen verhuizen van kleinere steden en het platteland naar grote steden. De verstedelijkingsgraad van Nederland blijft toenemen: maar liefst 37% van de bevolkingsgroei in geheel Nederland vindt plaats in de vier grootste steden.
 • Lage prijzen: Woningen in Rotterdam zijn nog relatief goedkoop vergeleken met andere steden binnen de randstad. De gemiddelde prijs per m2 in Rotterdam is maar liefst 45% lager dan in Amsterdam.

Kortom, steeds meer mensen trekken naar Rotterdam omwille van de betaalbare woonruimte, hoge werkgelegenheid en de vele universiteiten. Dit heeft een gunstig effect op de woningprijzen: de WOZ-waardes in Rotterdam zijn dit jaar met 11 procent gestegen.

Object 
Het appartement ligt aan het mooie en groene Amelandseplein in de wijk Charlois, Rotterdam. Dit levendige en multiculturele gedeelte van Rotterdam is erg gunstig gelegen: via metrohalte Zuidplein ben je in 15 minuten in het centrum. Deze buurt ontwikkelt zich in een hoog tempo. De gemeente heeft zich gecommitteerd om 260m EUR te investeren in de verdere opwaardering van de buurt.

Het appartement bestaat uit twee samengevoegde appartementen (met vergunning), in totaal 102m2 groot. Bij binnenkomst in het appartement kom je na de gang uit op de ruime woonkamer met open keuken van 38m2. Kortom, een aangename ruimte waarin de bewoners samen kunnen koken en ontspannen. Naast de woonkamer bevindt zich de badkamer met een inloopdouche en wasmeubel. Aan de andere zijde van de woonkamer leidt de gang ons naar drie slaapkamers. De eerste slaapkamer is een heuse “master bedroom” van 17m2. Tegenover bevinden zich twee bijkomende slaapkamers met afmetingen 11m2 en 8m2. Aan de achterzijde van deze twee slaapkamers en van de woonkamer bevindt zich de tuin.

Deze aantrekkelijke woning zal verder verbeterd worden op een aantal aspecten. De volgende verbeteringen zullen uitgevoerd worden door de verkoper (aannemer van beroep):

 • Bouwen tweede badkamer met inloopdouche, wasmeubel en wasruimte
 • Vervangen kozijnen en ramen achtergevel. Nieuwe ramen met HR++ label zullen een positief effect  hebben op het energielabel

Daarnaast wordt door de kopers een vierde slaapkamer (11m2) gebouwd in de woonkamer. De woonkamer met open keuken blijft hierdoor ca. 26m2.

Het object zal gemeubileerd verhuurd worden aan een groep van studenten en young professionals. De bewoners delen alle gemeenschappelijke voorzieningen. De verwachte huuropbrengst bedraagt 2.000 EUR per maand.

Aanvraag

Wij kopen de woning aan op 28 februari 2020. Het plan is om deze woning voor zeer lange tijd aan te houden voor verhuur.

Voor het project wordt een hypotheek van € 205.000,00 gevraagd. Het pand zal ruim voldoende huurinkomsten generen om de maandelijkse lasten te kunnen dragen. Indien door onvoorziene omstandigheden de huurinkomsten ontoereikend zijn, zullen wij de maandelijkse lasten dragen uit onze andere vastgoedinvesteringen en uit ons arbeids- en bedrijfsinkomen.

Crowdfunding via SamenInGeld.

Wij kiezen voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat dit in onze ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een mooie rente in een tijd, waarin er door banken nauwelijks rente over spaargeld wordt gegeven. Wij als beleggers kunnen mede hierdoor cash vrijmaken om verder te investeren in een andere woning.

*Informatie is door project eigenaar zelf aangeleverd.

Zekerheden

Amelandseplein 20 A 3083 SE Rotterdam
Kadastrale gegevens: Gemeente Charlois , sectie H
 Nummer 2782-A Index 2 en 25

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 11-12-2019 door ATVAS in Alphen aan den Rijn.

 

Marktwaarde vrije verkoop na verbouwing

€ 235.000,00

Marktwaarde in verh. staat na verbouwing

€ 205.000,00

WOZ waarde  

€ 156.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€ 205.000,00

Schijf 1A

Schijf 1B      

€ 102.500,00

€   41.000,00

Schijf 2

€   30.750,00

Schijf 3 

€   30.750,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1939

Gebruiks oppervlakte:    

102 m2

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Redelijk goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Redelijk goed

Verhuurbaarheid       

Redelijk goed

Verkoopbaarheid                                   

Redelijk goed

Opmerkingen in taxatierapport

VvE bedraagt € 145,- per maand.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

 

Object gelegen op Rotterdam-Zuid achter een plein metgroen en water in de wijk Carnisse nabij de Maastunnel in een redelijk goede woonwoning. 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Redelijk goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

35 en 27

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep 

Ondernemer en Private Equity Associate

BKR toets

Geen bijzonderheden