Amsterdam R Wallenbergstraat 74

Van: Gary
  • € 545.400 van € 545.400
  • 136 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,10% € 303.000 van € 303.000
Investeer in schijf 1B: 4,35% € 121.200 van € 121.200
Investeer in schijf 2: 5,80% € 90.900 van € 90.900
Investeer in schijf 3: 6,55% € 30.300 van € 30.300
  • Dit project heeft een looptijd van 3 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A  4,10%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B  4,35%.
  • Rentevergoeding schijf 2     5,80%.
  • Rentevergoeding schijf 3     6,55%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 90% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuiteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:

Wij zijn van mening dat een 90% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigenmiddelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. 

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 2.650,- per maand voor verbouwing en na verbouwing € 3.000,- per maand.

De geldlening, welke verstrekt wordt door SamenInGeld, bedraagt € 437.900,-. De volledige lening wordt ingeschreven voor een bedrag van € 545.400,-. Het verschil van € 107.500,- wordt in een bouwdepot gezet. Hieruit kan door middel van officiële nota’s aangaande de verbouwing, geld worden opgevraagd.

Download Lees hier de financiële analyse voor dit project.

Informatie aanvrager*

Even Voorstellen

Mijn naam is Gary. Ik ben een jonge en ambitieuze vastgoedinvesteerder die momenteel een portefeuille bezit met 7 verhuurde woningen met een zeer goede cashflow en ruime overwaarde. Daarnaast beheer ik 15 tot 20 woningen en werk ik op projectbasis met vaste aannemers die waarde verhogende werkzaamheden verrichten.

In 2015 heb ik mijn eerste en tweede investeringsobjecten aangekocht in Amsterdam. Het 1e object werd gekocht met het doel om te verhuren. Het 2e object werd gekocht met als doel om te verbouwen en te verkopen met winst. Het behaalde resultaat 1 jaar later was  60 % winst met de verkoop van de woning en een aanvangsrendement van ruim 10 % met de verhuurde woning. Sindsdien is er een passie en liefde ontstaan voor vastgoed.

Mijn doel is om de aankomende jaren mijn vastgoedportefeuille fors uit te breiden en vooral te focussen op het aankopen van investeringsobjecten met uitstekende verhuurbaarheid voor het genereren van huurinkomsten. Het aankopen van objecten waarbij waarde toevoegende verbouw mogelijkheden zijn, met als oogmerk het object te splitsen, te verhuren of met een hoog afwerkingsniveau te verbouwen en door te verkopen.

Door het drastisch tekort aan huurwoningen, met name in de randstad, is investeren in vastgoed een lucratieve manier om passief inkomen te genereren. De objecten waarin ik investeer zijn gevestigd in Amsterdam en omstreken. Ik bezit momenteel meerdere panden in Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp.

Naast het investeren in vastgoed, ben ik werkzaam in de ICT-sector.

Vastgoed ervaring

Aan ervaring is er geen gebrek, de afgelopen jaren heb ik meerdere vastgoedprojecten gekocht, opgeknapt en doorverkocht in Amsterdam en omstreken. Dit bleek een succes te zijn met hoge winstmarges.

Mijn cliënten aan wie ik verhuur zijn werkende expats die in dienst zijn bij ING, ABN Amro, Rabobank en diverse multinational bedrijven. Door mijn grote netwerk is er geen gebrek aan huurders en heeft er nooit leegstand plaatsgevonden.  De huidige verhuurprijzen in Amsterdam en omstreken liggen hoger dan 20 EUR per m2. Het enorme tekort aan vrijesectorwoningen in de randstad, in tegenstelling tot andere delen van het land en de enorme instroom van arbeidsmigranten hebben de huurprijzen doen verhogen, waardoor het investeren in vastgoed een rendabele investering is met weinig risico. Tot op heden zijn bijna al mijn panden gefinancierd bij beleggingsbanken, wat prima werkt. Desalniettemin, zie ik ook de voordelen van crowdfunding. Ik wil graag meerdere projecten via deze weg financieren in de nabije toekomst.

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de financiering van de woning gelegen aan de Raoul Wallenbergstraat 74 in Amsterdam. De nieuwbouw wijk is centraal gelegen ten opzichte van diverse voorzieningen en faciliteiten in de omgeving, waardoor het van alle gemakken is voorzien. De locatie is erg gewild in de regio. Door veel multinational bedrijven in het gebied is de locatie ideaal voor expats. Door de grote vraag naar woningen in Amsterdam ten opzichte van het geringe aanbod zal dit investeringsobject uitstekend verhuurbaar zijn. De woning is uitstekend gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, supermarkten, scholen, sportfaciliteiten en diverse winkels die voorzien in dagelijkse behoeften. Vervolgens ben je met de trein binnen 15-20 minuten op Amsterdam Centraal, Schiphol of Utrecht.

De ruime woning (153 m2) met tuin en 4 bouwlagen ligt in een rustige nieuwbouwwijk met aan de voorkant een privé terrein voor 2 parkeerplaatsen. De woning is momenteel in een zeer goede staat van onderhoud welke in 2014 volledig gerenoveerd is. Het pand beschikt over een ruime woonkamer met veel lichtinval door de brede ramen, 5 ruime slaapkamers, keuken die volledig voorzien is met inbouwapparatuur, apart toilet en badkamer met een strakke uitstraling.

Aanvraag

Het object waarvoor een financiering wordt gevraagd zal een mooie toevoeging zijn tot mijn vastgoedportefeuille en mijn maandelijkse huurinkomsten doen verhogen. Het streven is een financiering van 90 % van de marktwaarde in verhuurde staat.

Ook zal er doormiddel van een bouwdepot, een uitbreiding van de woonoppervlakte plaatsvinden  waarbij de woning vergroot zal worden van 153 m2 naar 197 m2.

Het object is gevestigd op een uitstekende locatie in Amsterdam Zuidoost, waarbij er aankomende jaren bedrijfsontwikkelingen zullen plaatsvinden (50 + multinational bedrijven zullen zich in Amsterdam Zuidoost vestigen) en circa 3000 nieuwbouw woningen zullen gerealiseerd worden. Door de vele ontwikkelingen zal de werkgelegenheid toenemen met als gevolg dat de huurprijzen en vastgoedprijzen verder zullen toenemen door de instroom van expats/kennismigranten.

De inkomsten uit verhuur zullen hoger uitvallen  dan de lopende kosten en de financieringsuitgaven. Hierbij is het van belang te vermelden dat er een ruime maandelijkse cashflow achter de hand is om onvoorziene tegenslagen te verwerken.

Waarde verhogende verbeteringen:

-          Dakkapel 3e verdieping circa 15 m2+

-          Uitbouw achterzijde circa 15 m2+

-          Inpandige garage omzetten naar woonruimte circa 15 m2+

-          1 nieuwe badkamer en aparte toilet op 3e verdieping

De verbeteringen zullen na de verbouwing voor een waardestijging zorgen. Hierdoor wordt het risico van de investeerders beperkt. Sinds 2016 zijn de prijsontwikkelingen en vraag naar huurwoningen in de randstad enorm gestegen. Als conclusie wordt dit object als een laag risicoprofiel gezien.

Crowdfunding via SameninGeld

Ik kies voor crowdfunding via SamenInGeld omdat dit mijns inziens de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. De investeerder krijgt een bijzonder mooie rente in deze tijd en ik als vastgoedbelegger kan passief inkomen genereren en kapitaal opbouwen. Een win-win situatie wordt gecreëerd. In tegenstelling tot banken die erg terughoudend zijn, biedt SameninGeld.nl particulieren de gelegenheid gebruik te maken van dit financieringstype. Hierdoor krijg ik toegang tot meer financieringsbronnen en kan ik mijn vastgoedportefeuille gezond laten doorgroeien.

Betalingsverplichtingen

Er is reeds een forse maandelijkse en gespreide cashflow, verdeeld over 7 woningen met ruime overwaarde per woning. De bestaande vrije cashflow en inkomsten uit loondienst dekken in ruime mate de kosten van de financiering.

Rendement

De huuropbrengst zal € 2.650,- bedragen voor verbouwing. Na verbouwing zal de huuropbrengst stijgen naar € 3.000,- per maand. Dit is al overeengemonen met de huurders. Er is inmiddels een 2 jarig huurcontract afgesloten met 3 kennismigranten/expats. Kortom een uitstekend verhuurbaar object, met een laag risicoprofiel.

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd.

Zekerheden

Raoul Wallenbergstraat 74 1102 AX Amsterdam
Kadastrale gegegvens: gemeente Weesperkarspel sectie L, nr. 8834.

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 29-07-2019 door H.L.L. Chin van A1 Makelaars te Amsterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop, na verbouwing

€   610.000,00

Marktwaarde in verh. staat, na verbouwing

€   606.000,00

WOZ waarde  

€   364.000,00

Totale Financieringsbehoefte  

€   545.400,00

Schijf 1 A

Schijf 1 B      

€   303.000,00

€   121.200,00

Schijf 2

€     90.900,00

Schijf 3 

€     30.300,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 3 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

2004

Gebruiks oppervlakte:    

153 m²

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

0-3 maanden

Verhuurbaarheid       

Krapte op de huidige woningmarkt. De vraag is groter dan het aanbod. 

Verkoopbaarheid                                      

Gebrek aan nieuw aanbod van koop- en goede huur-woningen, dus goed.

Opmerkingen in taxatierapport


Erfpacht: de canon is afgekocht tot 15 april 2053.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Gelegen in de stadswoonwijk van Amsterdam, op een goede stand gelegen. Goed bereikbaar. Betaald parkeren op de openbare weg. Alle voorzieningen zijn in de nabije omgeving aanwezig.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

 

27

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep 

Business Analyst

BKR toets

Geen bijzonderheden