Pastoor Hagenstr. 42 en 42A te Brunssum

Van: Pepijn en Anouk
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,75%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,50%.
  • Rentevergoeding schijf 3 6,00%                                                             

Investeerders die eerder in dit project hebben geinvesteerd worden afgelost direct nadat de hypotheek is gevestigd. SamenInGeld heeft het mogelijk gemaakt dat Investeerders in Schijf 1 hun saldo opnieuw kunnen investeren via de site. Investeerders in schijf 2 en 3 kunnen dat niet (i.v.m. een technische beperking met betrekking tot saldoberekening van de annuitaire leningen).

Dit project bestaat uit nr. 42, kadastraal bekend Gemeente Brunssum, sectie E nummer 1297 en nr. 42A, kadastraal bekend Gemeente Brunssum, sectie E nummer 1210.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Even voorstellen

Mijn naam is Pepijn Bakker. Ik heb reeds meer dan 18 jaar ervaring in het investeren in onroerend goed. Steeds met het doel om huurinkomsten te generen welke bijdragen aan het verder uitbouwen van mijn vastgoedportefeuille teneinde een bijdrage te kunnen leveren aan  een goede toekomst voor mijn gezin met vier kinderen. Op dit moment bezit ik een portefeuille met een diversiteit aan verschillende wooneenheden, van halfvrijstaande woningen tot appartementen, studio’s en kamers. Ik heb in het verleden vaker onroerend goed gefinancierd via crowdfunding waarmee ik tot dusver enkel en alleen uitstekende ervaringen heb. Reden te meer om wederom te kiezen voor deze wijze van financieren.

Achtergrond pand

Het object aan de Pastoor Hagenstraat 42/42A te Brunssum werd in 2012 door mij gekocht en sindsdien is dit pand met drie appartementen continue verhuurd. Een van de drie huurders woont er sinds 2013 en een ander zelfs vanaf 2009 hetgeen getuigt van een steady huursituatie. Het object is daarnaast gelegen in een rustige woonwijk en in de directe nabijheid van de belangrijkste uitvalswegen alsook het centrum van Brunssum.

Aanvraag

Het object dat ter financiering wordt aangeboden, is zoals aangegeven reeds eigendom en deels gefinancierd. Door de financiering te verruimen biedt mij dit de mogelijkheid tot de benodigde financiële armslag bij de aankoop van recreatief onroerend goed in het Sauerland (Duitsland) en wel in het alom bekend plaatsje Winterberg. Langdurig onderzoek heeft mij overtuigt van de beleggingsmogelijkheden in deze regio. Overigens wordt ook deze vakantiewoning aangekocht met als doel om deze te verhuren (geen eigen gebruik). De huidige woningmarkt en de beperkte mogelijkheid om kwalitatief goede objecten te kunnen kopen, hebben mij ertoe aangezet mijn grenzen te verleggen. En aangezien wij nogal dicht op de grens met Duitsland woonachtig zijn, is dit evengoed prima beheersbaar. Ik streef naar een financiering van 90% van de marktwaarde in verhuurde staat. De inkomsten uit verhuur zullen hoger zijn dan de lopende kosten en de financieringsuitgaven via crowdfunding. In de berekening is uitgegaan van een gematigd positieve prognose.

Crowdfunding

Ik kies voor crowdfunding via SamenInGeld omdat hypotheekstelling aan de investeerder een grote mate van zekerheid biedt. De investeerder krijgt een betere rente op zijn spaargeld dan bij een bank en de hypotheek geeft hem/haar zekerheid. SamenInGeld doorbreekt het traditionele denken van financieren door banken.

De gehele financiering van € 184.500,00 is onderverdeeld in drie opeenvolgende schijven:

Schijf 1 – een hypothecaire lening van € 123.000,00 gedekt door de vestiging van een eerste hypotheek. Schijf 1 beloopt de eerste 60% van de waarde van het te financieren pand in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 5 jaar, de rente is 4,75% en u ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente.

Schijf 2 – een annuïtaire hypothecaire lening van € 41.000,00 gedekt door de vestiging van een tweede hypotheek. Schijf 2 beloopt de volgende 20% van de waarde van het te financieren pand in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 5 jaar, de rente is 5,50% en u ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing.

Schijf 3 – een annuïtaire hypothecaire lening van € 20.500,00 gedekt door de vestiging van een derde hypotheek. Schijf 3 beloopt de volgende 10% van de waarde van het te financieren pand in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 5 jaar, de rente is 6,00% en u ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing.

Waarom investeren?

  • Met uw investering heeft u in de financiering van het pand Pastoor Hagenstraat 42/42A te Brunssum een veilige belegging;
  • De verhuurmarkt voor dit type woningen in Zuid-Limburg is zeer goed te noemen, mede door het grote tekort aan soortgelijke woonruimte. Huurprijzen zijn derhalve bovengemiddeld en leegstand is vrijwel uitgesloten.

 

Zekerheden

2 onder 1 kap woning Pastoor Hagenstraat 42/42A te Brunssum. Kadastraal bekend als sectie E nummers 1297 en 1210, samen 5 are en 62 centiare

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 12-10-2018 door Guido Smeets Makelaardij, taxateur Guido Smeets te Nuth

 

Marktwaarde vrije verkoop

€ 220.000,00

Marktwaarde in verhuurde staat 

€ 205.000,00

WOZ waarde per 01-01-2017

€ 182.000,00

Totale Financieringsbehoefte  

€ 184.500,00 

Schijf 1        

€ 123.000,00

Schijf 2

€   41.000,00

Schijf 3

€   20.500,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar.

Bouwjaar

1933

Gebruiks woon oppervlakte m²

175m² 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Goed, 0-3 manden

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

De woningmarkt in de regio Parkstad is weer volledig op gang gekomen.Veel woon/ gebruiksoppervlakte.
Erfdienstbaarheid van doorgang t.b.v. perceel nr. 419

Omgeving                                                   

 

Stand en ligging

Gelegen aan de rand van een rustige woonwijk, geen bebouwing overkant straat.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvragers

 

Leeftijd 

47 en 41

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld