Pastoor Hagenstraat 42 - Brunssum

Van: Pepijn Bakker
  • € 80.125 van € 80.125
  • 43 investeerders
  • Afgelost
Investeer hier in schijf 1: 4% € 42.375 van € 42.375
Investeer hier in schijf 2: 6% € 31.500 van € 31.500
Investeer hier in schijf 3: 6% € 6.250 van € 6.250

Download Financiële analyse en rapportage

Download Fotopresentatie

Even voorstellen

Mijn naam is Pepijn Bakker. Getrouwd, 44 jaar en vader van vier opgroeiende kinderen. Aan het begin van mijn carrière heb ik als hypotheek adviseur gewerkt voor diverse geldverstrekkers, waaronder ING, Aegon en een groot makelaarskantoor in Zuid Limburg. In 2000 kreeg ik een ernstig auto-ongeluk. Terwijl ik voor een verkeerslicht stilstond achter een vrachtwagen reed een volle tankauto achter op mijn auto. Door dit ongeluk heb ik blijvend letsel. Hierdoor kan ik mijn beroep als hypotheekadviseur, dat ik jarenlang met passie heb vervuld, niet meer uitoefenen.

Onroerend goed heeft altijd mijn interesse gehad. Na het ongeluk heb ik mijn volledige aandacht verlegd naar de verhuur van onroerend goed. Dit zorgt mede voor mijn inkomen.

Een van mijn kinderen heeft ‘kern-autisme’. De extra zorg en aandacht die hiervoor gegeven wordt door hulpverleningsinstanties heeft mij aan het denken gezet. Ik ben samenwerking gaan zoeken met gemeenten en instanties welke een sociaal maatschappelijke bijdrage leveren aan mensen met een aandoening of beperking. Daardoor is het voor deze mensen mogelijk een zelfstandig leven op te bouwen. Diverse appartementen zijn verhuurd aan mensen die begeleid worden op weg naar een eigen plek in de maatschappij. Dit geeft naast een gezonde belegging ook als mens een morele voldoening.

Achtergrond pand

Het pand aan de Pastoor Hagenstraat 42 te Brunssum werd in 2012 in verhuurde staat aangekocht en sedertdien verhuurd aan drie huurders die er op dit moment nog steeds wonen. Deze huurders geven continuïteit, een doel dat ik ook op lange termijn nastreef. Huurders worden op strikte voorwaarden en op kritische wijze geselecteerd. Een makelaar met een goede naam en bekend met de regio voert over dit pand het beheer. Dit waarborgt de kwaliteit van huurders en pand.

Aanvraag

Het pand Pastoor Hagenstraat te Brunssum dat nu ter financiering wordt aangeboden is reeds eigendom en grotendeels gefinancierd met eigen middelen. Ik wil hiermee zorgen voor herfinanciering en verduurzaming, zoals zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelingen. Ik streef naar een financiering van 85% van de marktwaarde in verhuurde staat. De inkomsten uit verhuur zijn hoger dan de lopende kosten en de financieringsuitgaven via crowdfunding. Jaarlijkse aanpassing van huren zullen de huurinkomsten alleen toenemen.

Crowdfunding

Ik kies voor crowdfunding via Samen In Geld omdat hypotheekstelling aan de investeerder een grote mate van zekerheid biedt. De investeerder krijgt een betere rente op zijn spaargeld dan bij een bank en de hypotheek geeft hem zekerheid. Samen In Geld doorbreekt het traditionele denken van financieren door banken.

 De gehele financiering van € 106.250,00 is onderverdeeld in drie opeenvolgende schijven, te weten:

Schijf 1 – een aflossingsvrije hypothecaire lening van € 68.750,00 gedekt door de vestiging van een eerste hypotheek. Schijf 1 beloopt de eerste 55% van de waarde van het te financieren pand in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 15 jaar en onder voorwaarden bestaat de mogelijkheid uit de lening te stappen na de rentevast periode van 60 maanden. De rente is 4,00% over de eerste rentevast periode van 60 maanden. U ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente.

Schijf 2 – een annuïtaire hypothecaire lening van € 31.250,00 gedekt door de vestiging van een tweede hypotheek. Schijf 2 beloopt de volgende 25% van de waarde van het te financieren pand in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 15 jaar en onder voorwaarden bestaat de mogelijkheid uit de lening te stappen na de rentevast periode van 60 maanden. De rente is 6,00% over de eerste rentevast periode van 60 maanden. U ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing.

Schijf 3 – een annuïtaire hypothecaire lening van € 6.250,00 gedekt door de vestiging van een derde hypotheek. Schijf 3 beloopt de volgende 5% van de waarde van het te financieren pand in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 15 jaar en onder voorwaarden bestaat de mogelijkheid uit de lening te stappen na de rentevast periode van 60 maanden. De rente is 6,00% over de eerste rentevast periode van 60 maanden. U ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing.

Waarom investeren?

  • Voor uw investering heeft u in de financiering van het pand Pastoor Hagenstraat 42 te Brunssum een veilige belegging;
  • De verhuurmarkt voor dit type woningen in Zuid-Limburg is zeer goed te noemen, mede door het grote tekort aan soortgelijke woonruimte. Huurprijzen zijn derhalve bovengemiddeld en leegstand is vrijwel uitgesloten.