Oudegracht 261 te Utrecht

Van: Heleen
  • € 621.326 van € 621.326
  • 113 investeerders
  • succesvol!
Investeer hier in schijf 1:4,95% € 590.076 van € 590.076
Investeer hier in schijf 2: 5,7% € 31.250 van € 31.250
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,95%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,70%.

Aanvulling 18-12-2018 van SamenInGeld op dit project:

Aanvrager heeft aangegeven dat bij een bedrag van € 500.000,- of meer het project hoe dan ook zal doorgaan.

Aanvulling 13-12-2018 van SamenInGeld op dit project: 

Vanuit de projecteigenaar van de Oudegracht 261 te Utrecht heeft SamenInGeld informatie ontvangen. De huidige huurder van het horecagedeelte heeft zijn zaak verkocht. De nieuwe eigenaar gaat een huurovereenkomst aan voor 5 jaar met een optie voor 5 jaar. De huurinkomsten veranderen niet ten opzichte van de informatie in de financiële analyse van dit project.

SamenInGeld is van mening dat deze verplichting vanuit deze huurovereenkomst extra zekerheid geeft voor investeerders in dit project.

Aanvulling 04-12-2018 van SamenInGeld op dit project:

Het is ons bekend dat de huidige huurder van het horeca deel zijn bedrijf te koop heeft staan en dat de nieuwe koper de huur kan overnemen, maar de eigenaar heeft er ook geen moeite mee wanneer deze huurder er uit gaat, omdat er een aantal potentiele nieuwe huurders zich al heeft gemeld.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Mijn naam is Heleen Georganas. Ik ben 55 jaar en moeder van 4 kinderen. Vanaf 1989 tot 1994 ben ik als reisleidster werkzaam geweest op Kreta, Griekenland en heb daar tevens twee horeca zaken geopend en succesvol verkocht. Na de geboorte van mijn eerste kind ben ik naar Nederland teruggegaan. De economie in Griekenland liep terug en het leek mij verstandiger in Nederland verder te gaan met ondernemen.

Het pand op de Oudegracht is sinds 1994 in mijn bezit en heb daar tot 2008 een succesvol horecabedrijf geëxploiteerd. In 2007 heb ik, na de geboorte van mijn vierde kind, besloten om de horeca te verkopen en een ander bedrijf te gaan beginnen. Vanaf 2008 is dit horecabedrijf voor onbepaalde tijd verhuurd en daarnaast zijn de twee etages ook al sinds 20 jaar zonder onderbreking succesvol verhuurd.

In 2010 ben ik mijn eigen kinderdagverblijf gestart op de deel van mijn boerderij in Westbroek. Vanaf september 2018 zijn wij verhuisd naar de basisschool in Westbroek waardoor wij konden uitbreiden met buitenschoolse opvang en peuteropvang. De markt voor de kinderopvang is, na een slechte periode,weer hard aan het groeien en wij plukken daar ook de vruchten van.

Daarnaast ben ik nog steeds actief in de horeca, met name in de catering en de verhuur van de deel van de boerderij als locatie voor vergaderingen, bruiloften en partijen. Dit doe ik samen met mijn twee volwassen dochters die ook ruime ervaring in de horeca hebben.

Het doel van de herfinanciering is het oversluiten van de hypotheek op de Oudegracht en het mogelijk maken van de aankoop van een villa in de haven van het pittoreske dorp Agia Galini op Kreta. Ik heb daarvoor 200.000 euro extra nodig boven op de hypotheek en ruimte om te kunnen verbouwen. Deze villa biedt de mogelijkheden om een 4 tal luxe appartementen te realiseren en te verhuren. In dit dorp wonen veel gepensioneerde Nederlanders, Engelsen, Duitsers en Belgen. Het toerisme in deze regio neemt snel toe en vooral 50+ gezelschappen verblijven hier, ook gedurende de winterperiode. Er is grote vraag naar de wat luxere appartementen die voor langere tijd verhuurd kunnen worden. Omdat deze villa in de haven ligt en alles op loopafstand is, zal er veel animo zijn voor de verhuur van deze appartementen.

Het is mijn bedoeling om de appartementen te gaan verhuren in combinatie met de mogelijkheid om 50+ arrangementen aan te gaan bieden met rondleidingen en activiteiten op het eiland. Mijn ervaring uit het verleden, mijn contacten op het eiland en het beheersen van 5 talen waaronder het Grieks zorgen ervoor dat ik voor alle toeristen een op maat gesneden beleving kan bieden.

Aanvraag

Voor het pand is een hypotheek van € 800.000,- gewenst. Een deel van de financiering wordt gebruikt voor het opknappen van het onderpand, zoals schilderwerk e.d.

Horecabedrijf gedeelte: Het betreft een entree aan de voorzijde van het pand met directe toegang tot het restaurantgedeelte. Aan de linker achterzijde van deze restaurantruimte bevindt zich een keukenruimte en aan de rechter achterzijde bevindt zich een gescheiden dames- en herentoiletgroep.  
De werfkelder, welke toegankelijk is middels een vaste trap is in gebruik als zaalruimte aan de voorzijde van het pand en een opslagruimte aan de achterzijde. Aan de werfkelder bevindt zich verder een terras met plaats voor circa twintig tot vijfentwintig personen.
 
Afdeling                            m2     Capaciteit (circa)
Restaurant                        60        40-50
Zaalruimte (werfkelder) 56        50-60
Terras (werfkelder)          -          20-25

Appartementen: De twee appartementen bevinden zich op respectievelijk de eerste en de tweede verdieping en zijn niet voorzien van een zelfstandige entree (derhalve zijn de appartementen alleen toegankelijk via het horecabedrijf). Het appartement op de eerste verdieping bestaat uit een gezamenlijke overloop met keuken, badkamer en een dienstruimte. Verder betreft het een toegang tot een slaapkamer met keuken en badcel aan de voorzijde van het pand en een woon-/ slaapkamer aan de achterzijde van het pand. 
De tweede verdieping bestaat uit een overloop met keukenruimte, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Tevens is er een zolderruimte toegankelijk middels een vlizotrap. 

Bijzonderheden

Publiekrechtelijke beperkingen:  Besluit op basis van Monumentenwet 1988, betrokken bestuursorgaan: De Staat (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen).

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd

Zekerheden

Oudegracht 261 3511 NM Utrecht
Kadastrale gegevens: Gemeente Utrecht, sectie C, nummer 6566,  groot 126 vierkante meter

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 21-11-2018 door dhr. R. Reijers van Kantoor: Van de Weerd Taxaties B.V. In overleg met Wouter Toes, als taxateur horecabedrijven verbonden aan Van de Weerd Taxaties B.V.

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   1.085.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   1.045.000,00

WOZ waarde  

€      978.000,00 *

Totale Financieringsbehoefte  

€      800.000,00 

Schijf 1        

€      627.000,00

Schijf 2

€      173.000,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar. 
Methodiek aflossen schijf 2: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1905

Gebruiks oppervlakte:    

309 m²  wonen en bedrijf

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Redelijk

Staat van onderhoud buitenzijde  

Redelijk

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed 

Opmerkingen in taxatierapport

Positief over verhuurbaarheid. 

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Het getaxeerde betreft een Rijksmonumentaal tussenpand gelegen in het centrum van Utrecht, aan de Oudegracht. Zowel links als rechts van het pand bevinden zich bedrijfsruimten met bovenwoningen. Aan de voorzijde van het pand bevindt zich de Oudegracht (straat) en werf, alsmede water (Oudegracht). Aan de achterzijde bevindt zich voornamelijk woningen. Op eigen terrein zijn geen parkeerplaatsen aanwezig. In de directe omgeving zijn er, tegen betaling, wel diverse parkeermogelijkheden. 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

55

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden.

 * SIG 30-11-2018 Gecorrigeerde juiste WOZ waarde.