Hoofddorp Nieuweweg 17

Van: Gary Malhi
  • € 440.000 van € 440.000
  • 126 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A:4,40% € 220.000 van € 220.000
Investeer in schijf 1B:4,70% € 88.000 van € 88.000
Investeer in schijf 2:5,50% € 66.000 van € 66.000
Investeer in schijf 3:6,15% € 66.000 van € 66.000
  • Dit project heeft een looptijd van 2 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A 4,40%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B 4,70%. 
  • Rentevergoeding schijf 2    5,50%.
  • Rentevergoeding schijf 3    6,15%.

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat na realisatie.

LET OP! Aanvullingen van SamenInGeld op dit project:

Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project overwaarde heeft in meerdere panden. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit daarom voor SamenInGeld passend.

Er ligt een verbouw- en verbeter-plan van € 190.000,-. Doordat er nu overwaarde is op het pand gebruikt de aanvrager € 165.000,- voor de verbouwing. Dit bedrag wordt door SamenInGeld in bouwdepot gehouden en uitbetaald op vertoon van aannemers facturen. Wij gaan uit van een huuropbrengst van € 2.800 per maand na verbouwing. 

Download Lees hier de financiële analyse van dit project

Informatie aanvrager*                     

Even Voorstellen

Mijn naam is Gary. Ik ben een jonge en ambitieuze vastgoedinvesteerder die momenteel een portefeuille bezit met 6 verhuurde woningen met een zeer goede cashflow en ruime overwaarde. Daarnaast beheer ik 15 tot 20 woningen en werk ik op projectbasis met vaste aannemers die waarde verhogende werkzaamheden verrichten.

In 2015 heb ik mijn eerste investeringsobjecten aangekocht in Amsterdam. Het 1e object werd gekocht met het doel om te verhuren. Het 2e object werd gekocht met als doel om te verbouwen en te verkopen met winst. Het behaalde resultaat 1 jaar later was een 60% winst met de verkoop van de woning en een aanvangsrendement van ruim 10% met de verhuurde woning. Sindsdien is er een passie en liefde ontstaan voor vastgoed.

Mijn doel is om de aankomende jaren mijn vastgoedportefeuille fors uit te breiden en vooral te focussen op het aankopen van investeringsobjecten met uitstekende verhuurbaarheid voor het genereren van huurinkomsten. Het aankopen van objecten waarbij waarde toevoegende verbouw mogelijkheden zijn, met als oogmerk het object te splitsen en te verhuren of met een hoog afwerkingsniveau te verbouwen en door te verkopen.Door het drastisch tekort aan huurwoningen, met name in de randstad, is investeren in vastgoed een lucratieve manier om passief inkomen te genereren. De objecten waarin ik investeer zijn gevestigd in Amsterdam en omstreken. Ik bezit momenteel meerdere panden in Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp.

Naast het investeren in vastgoed, ben ik werkzaam in de ICT-sector.

Vastgoed ervaring

Aan ervaring is er geen gebrek, de afgelopen jaren heb ik meerdere vastgoedprojecten gekocht, opgeknapt en doorverkocht in Amsterdam en omstreken. Dit bleek een enorm succes te zijn met hoge winstmarges.

Mijn cliënten aan wie ik verhuur zijn werkende expats die in dienst zijn bij ING, ABN Amro, Rabobank en diverse multinational bedrijven. Door mijn grote netwerk is er geen gebrek aan huurders en heeft er nooit leegstand plaatsgevonden. De huidige verhuurprijzen in Amsterdam en omstreken liggen hoger dan 20 EUR per m2. Het enorme tekort aan vrijesectorwoningen in de randstad, in tegenstelling tot andere delen van het land en de enorme instroom van arbeidsmigranten hebben de huurprijzen doen verhogen, waardoor het investeren in vastgoed een rendabele investering is met weinig risico. Tot op heden zijn al mijn panden gefinancierd bij beleggingsbanken, wat prima werkt. Desalniettemin, zie ik ook de voordelen van crowdfunding. Ik wil graag meerdere projecten via deze weg financieren in de nabije toekomst.

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de herfinanciering en verbouwing van de woning Nieuweweg 17 in Hoofddorp. De locatie is op loopafstand van het centrum van Hoofddorp, waardoor het van alle gemakken voorzien is. De locatie is enorm gewild in de regio en kent door de hoge vraag naar woningen ten opzichte van het geringe aanbod dan ook een stabiel verhuurverleden met nagenoeg geen leegstand. De woning is goed gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, supermarkten, scholen, sportfaciliteiten en diverse winkels die voorzien in dagelijkse behoeften.

De woning ligt in een kindvriendelijke wijk met aan de achterzijde een speelpleintje en een parkeerterrein. De woning is momenteel in een goede staat van onderhoud met een eenvoudige afwerking. Na de verbouwing zal de woning een luxe uitstraling hebben met een hoogwaardige afwerking. Het pand beschikt over een ruime berging, tuin, een riante woonkamer, keuken, apart toilet, badkamer, drie ruime slaapkamers en een opbergruimte. De puntentelling komt ruim boven het minimum uit, waardoor de woning in de vrije sector wordt verhuurd.

Aanvraag

De financiering wordt aangewend om de overwaarde liquide te maken om vervolgens meerdere investeringsobjecten te kunnen aankopen en mijn vastgoedportefeuille verder uit te breiden. Ook zal er doormiddel van een bouwdepot, een luxe verbouwing gerealiseerd worden waarbij de woning flink vergroot zal worden van 110 m2 naar 170 m2.

Het object is gevestigd op een uitstekende locatie in Hoofddorp, waarbij er aankomende jaren bedrijfsmatige ontwikkelingen zullen plaatsvinden. Komende jaren zal zowel Park21 ontwikkeld worden als Schiphol Trade Park. Door de ontwikkelingen zal de werkgelegenheid toenemen met als gevolg dat de huurprijzen en vastgoedprijzen verder zullen toenemen.

Het object waarvoor een financiering wordt gevraagd is reeds in eigendom. Het doel van de financiering is om een waarde verhogende verbouwing uit te voeren en de te genereren huurinkomsten flink te verhogen. Het streven is een financiering van 100% van de marktwaarde in verhuurde staat. De inkomsten uit verhuur zullen een stuk hoger uitvallen dan de lopende kosten en de financieringsuitgaven. Hierbij is het van belang te vermelden dat er een ruime maandelijkse cashflow achter de hand is om onvoorziene tegenslagen te verwerken.

Waarde verhogende verbeteringen:

-          Dakopbouw 2e verdieping circa 40 m2 (2 extra slaapkamers + Badkamer)
-          Uitbouw achterzijde circa 20 m2
-          2 nieuwe badkamers
-          Luxe eiland keuken
-          Nieuw toilet
-          Nieuwe Cv-Ketel
-          Stucwerk gehele woning
-          Schilderen gehele woning
-          Nieuwe houten vloer gehele woning
-          Vloerverwarming
-          Energiezuinige maatregelen voor energie label A
-          Zonnepanelen 12 stuks

De verbeteringen zullen na de verbouwing voor een flinke waardestijging zorgen. Hierdoor wordt het risico van de investeerders beperkt. Sinds 2016 zijn de prijsontwikkelingen en vraag naar huurwoningen in Hoofddorp enorm gestegen met geen einde in zicht. Als conclusie wordt dit object als een laag risicoprofiel gezien met uitstekende verhuur mogelijkheden.

Crowdfunding via SameninGeld

Ik kies voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat dit mijns inziens de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. De investeerder krijgt een bijzonder mooie rente in deze tijd en ik als belegger kan financiële middelen vrijmaken om verder te investeren in toekomstige projecten. Een win-win situatie wordt gecreëerd. In tegenstelling tot banken die erg terughoudend zijn, biedt SameninGeld.nl particulieren de gelegenheid gebruik te maken van dit financieringstype. Hierdoor krijg ik toegang tot meer financieringsbronnen en kan ik mijn vastgoedportefeuille gezond laten doorgroeien.

Betalingsverplichtingen

Er is reeds een forse maandelijkse en gespreide cashflow, verdeeld over 6 woningen met ruime overwaarde per woning. De bestaande vrije cashflow en inkomsten uit loondienst dekken in ruime mate de kosten van de financiering.

Rendement

Indien de 5 slaapkamers los verhuurd zullen worden zal dit 650 euro per kamer opleveren, dit zou een potentieel bedrag van 3250 euro per maand opleveren. De totale oppervlakte na verbouwing zal 170 m2 bedragen, welk prima geschikt is voor kamerverhuur aan expats. Kortom een uitstekend verhuurbaar object met meerdere mogelijkheden, met een laag risicoprofiel.

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd.

Nieuweweg 17 2132 CK Hoofddorp
Kadastraal bekend: gemeente Haarlemmermeer, 
sectie K, nummer 5909

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 2 mei 2019 door dhr M.A.M. van den Oord van G&O makelaars te Haarlem                                                                           

Marktwaarde vrije verkoop

Marktwaarde in verh. staat

€   310.000,00

€   275.000,00

Uitgaande van gerealiseerde verbouwing                       

Marktwaarde vrije verkoop

Marktwaarde in verh. staat 

€   450.000,00

€   440.000,00

WOZ waarde  

€    273.000,00 per 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte

€    440.000,00 

Schijf 1A   

Schijf 1B    

€     220.000,00

€       88.000,00

Schijf 2

Schijf 3

€      66.000,00

€      66.000,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 2 jaar.

 

De rentevast periode is 2 jaar. 
Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1972

Gebruiks oppervlakte:    

110 m²  wonen + 6m²  buitenruimte 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

voldoende

Beoordeling Object

voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde 

voldoende

Courantheid

3 tot 6 maanden

Verhuurbaarheid       

zeer goed

Verkoopbaarheid                                  

Goede verkoopmogelijkheden in de huidige markt, er is veel vraag naar dit type woningen

Opmerkingen in taxatierapport

Goede locatie, nabij centrum

Goede marktomstandigheden in Hoofddorp, sinds eind 2016 is de markt fors gestegen

Verbouwplan

Vernieuwen en verbeteren bestaande situatie

Bouwkundige aanpassingen/uitbreidingen  

Energiebesparende voorzieningen  

Volgens de taxateur geeft deze opgave een reëel beeld van de kosten

kosten € 49.000,- 

kosten € 130.000,-

kosten € 11.000,-

Stand en ligging 

 

Gelegen in rustige woonomgeving, op goede stand t.o.v.scholen, winkels en openbaar vervoer. Diverse uitvalswegen in de nabije omgeving.

Algemene beoordeling locatie en courantheid                                                           

De huidige lokale marktomstandigheden zijn uitstekend te noemen. 

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

27 jaar

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Business analyst

BKR toets   

Geen bijzonderheden