Moerkerkestraat 153 B te Rotterdam

Van: LMKoole
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,8%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,5%.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project

Informatie aanvrager

Even voorstellen

In 2005 heb ik in Rotterdam een aantal panden gekocht, deze heb ik vervolgens zelf gedeeltelijk gerenoveerd. Na deze beperkte renovatie bleek het eenvoudig de woningen te verhuren, tevens was het rendement direct goed.

Gelijktijdig tijd ben ik ook als zelfstandig ondernemer begonnen, met onder andere een kwekerij in Oud-Beijerland en een bemiddeling bureau voor huur en verhuur van woningen. Met name de huurbemiddeling is voortgekomen uit het eigen vastgoed en is een serieus bedrijf geworden. Een goede huur die rendement brengt voor de verhuurder, maar altijd in verhouding staat met het woongenot, is de basis. Door vast te houden aan deze basis hebben we een tevreden stabiele groep huurders die zelf reclame maakt, we hoeven derhalve bijna nooit te adverteren met huurwoningen.

Nu 12 jaar later zijn de panden, waar ik toen mee ben gestart, nog steeds in de verhuur. Naast deze panden is, door vast te houden aan de basis (nml. een goede verhouding tussen de gevraagde huur en het woongenot), de portefeuille geleidelijk uitgebreid. Ook tijdens de crisis ging de verhuur gewoon door en hebben we de portefeuille weten te optimaliseren.

Object

Het object Moerkerkenstraat 153 B te Rotterdam is onlangs aangekocht op de veiling en gefinancierd met geld van de succesvolle projecten via SamenInGeld, te weten Mijnsherenlaan 41B te Rotterdam en Mathenesserweg 29A2, A4 en B te Rotterdam.

Met dank aan uw investering kan ik weer verder investeren en op die manier de portefeuille vergroten en het risico verder spreiden. Om daarmee verder te gaan, blijft er een kapitaalbehoefte, vandaar dit nieuwe project.

Omschrijving van het appartement

Moerkerkenstraat 153 B te Rotterdam; Net appartement gelegen op de 1e verdieping. Indeling; Hal, met toegang tot de keuken, de voorkamer, de achterkamer en de slaapkamer met laminaatvloer en bergkast en toiletruimte met fonteintje.

Keuken is eenvoudig, maar functioneel en netjes en voorzien van laminaat vloer. Warmwater voorziening middels een boiler.

De voorkamer is voorzien van laminaatvloer en in goede nette staat. In de woonkamer staat de gaskachel, op termijn willen wij deze vervangen door een CV-combiketel.

De achterkamer is te bereiken via een deur vanaf de hal, maar ook door schuifdeuren tussen de voor- en achterkamer. Eventueel zouden wij deze kunnen splitsen, zodat nog een tweede slaapkamer ontstaat. De achterkamer is ook voorzien van laminaat.

De slaapkamer is ook voorzien van laminaat en bied toegang tot de kleine betegelde badkamer. Ook de slaapkamer is in nette staat.

Via de hal is ook een bergkast bereikbaar en de eenvoudige toilet. In de bergkast staat de wasmachine opgesteld en is er veel ruimte voor diverse opslag.

Berging; Er is achter het pand een kleine berging aanwezig die ruimte biedt voor een paar fietsen en dergelijke. De ruimte is overigens beperkt.

Algemeen; Alle kozijnen zijn van kunststof en uitgevoerd met dubbele beglazing, zeer goede kwaliteit. De VVE is zeer actief, waardoor er op dit moment geen achterstallig onderhoud is. In de ruimten zijn diverse vaste kasten aanwezig.

Ligging

De woning ligt op een steenworp afstand van het gewilde winkelcentrum Zuidplein. Altijd drukte, shops, bus, metro, ziekenhuis, kortom alle voorzieningen op loopafstand.

Waarvoor is de lening nodig

Deze lening wordt uiteraard weer aangewend voor de financiering van toekomstig aan te kopen onroerend goed. Op dit moment is het appartement gefinancierd met eigen geld. Op zich is financiering met eigen geld uiteraard een zeer gezonde basis, maar ter uitbreiding van de portefeuille heb ik liquide middelen nodig. Uitbreiding van de portefeuille is mijn wens om zodoende het risico te spreiden, gebruik te maken van de stijgende markt, te voldoen aan de vraag van mijn cliënten/huurders en efficiëntievoordelen door schaalvergroting te benutten.

Zekerheid

Ik houd mijn zakelijke activiteiten strikt gescheiden van mijn privé en vastgoedinvestering activiteiten. Mijn zakelijke activiteiten heb ik ondergebracht in een holding constructie met een BV-structuur en CV-structuur. Dit heb ik bewust zo gedaan om risico voor privé aansprakelijkheid uit te sluiten. Achteraf blijkt dit een goede beslissing te zijn geweest, omdat ik in 2009 een CV failliet heb laten gaan. Een aantal wegvallende klanten waren daar de oorzaak van, terwijl de kosten gewoon doorgingen. In een goede en zorgvuldige scheiding van zakelijke activiteiten en opgebouwd privé vermogen is derhalve voorzien. Voor dit project teken ik weer in privé!

Informatie over onderpand

Zekerheden

Moerkerkenstraat 153 B Rotterdam

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 6 oktober 2017 door dhr. A.H. Mulder. Kantoor: CAP-RATE B.V. te Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   75.500,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   67.723,00

WOZ waarde  

€   61.000,00

Totale Financieringsbehoefte 

 

€   50.000,00

 

Schijf 1        

€    37.247,00

Schijf  2

€    12.753,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar.

 

Bouwjaar

1938

Gebruiks oppervlakte:    

55m² 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

De woning ziet er gezien de leeftijd netjes uit, het betreft echter een zeer eenvoudige woning.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Op goede stand op Zuid(plein) gesitueerd nabij uitvalswegen. Alle voorziening nabij en parkeren in de straat. 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

49

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld