Moerkerkestraat 15 B01 te Rotterdam

Van: David Law

18-05-2018 Aanvulling SamenInGeld: De hieronder genoemde zekerheid zal georganiseerd worden door SamenInGeld met een aanvullende funding door het bedrijf 't Klopt BV van Gijs van der Woude. 

In afwijking van wat SamenInGeld standaard aanbiedt tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat is dit aanbod tot 88% van de marktwaarde in verhuurde staat.

De reden dat hier toe overgegaan is zit in de totale waarde van het onroerend goed in bezit bij de eigenaar en de daarop aanwezige hypotheekschulden. Met deze lening erbij is de totale schuld verhouding nog altijd onder de 80% in verhuurde staat over het geheel bekeken. De waarde van de privé woning en de daarop aanwezige hypotheekschuld is hierin nog niet verwerkt. Deze hypotheek is aanzienlijk lager dan 80% van de vrije markt waarde. Omdat de aanvragers in privé mee tekenen is SamenInGeld ervan overtuigd dat dit een goede investering is. Voor het percentage boven de 80% is een nieuwe schijf aangemaakt. In deze schijf "4" ontvangt u een hogere rente, maar u loopt ook een groter risico dan in schijf 1 of 2.

Aanvullende informatie:
Voor schijf 2 en 4 is door SamenInGeld de zekerheid afgegeven aan de projectaanvrager, dat deze schijven, indien niet volledig gevuld tijdens de fundingperiode, het ontbrekende bedrag door SamenInGeld aangevuld zal worden.
De vergoeding aan SamenInGeld hiervoor is eenmalig € 1.264,-

  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,75%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,50%.
  • Rentevergoeding schijf 4 6,50%.                                                                                             

Download Lees hier de financiële analyse van dit project

Download Bekijk hier een filmpje van de woning.

Informatie over de aanvrager*

Even voorstellen

Dit project wordt aan u voorgesteld door David Law en Zhou Fang. 

Zhou Fang: Ik ben computerprogrammeur / ondernemer en was op zoek naar solide renderende investeringen. Mijn zakenpartner heeft veel ervaring met vastgoed. Hij is in Rotterdam opgegroeid en heeft daar meerdere pandenGegeven onze ervaringen hebben we vorig jaar weer een pand gekocht. Deze is mooi opgeknapt en ook direct weer verhuurd. Ik ben niet afhankelijk van de huuropbrengsten. Het doel is een mooi rendement te krijgen uit de middelen die we hebben, door een mooie, waardevaste portefeuille op te bouwen.

David Law: Ik ben begonnen met meerdere partners appartementen te kopen, renoveren, verhuren en herfinancieren, omdat de banken te weinig rente geven op spaargeld. Ik vind 'The Heart of the Business is the People", daarom doe ik liever zaken met de SamenInGeld crowdfunders. Het object Moerkerkestraat 15 B te Rotterdam is onlangs aangekocht en gefinancierd met geld van de succesvolle projecten via SamenInGeld, o.a. Schiedamseweg 218D en andere projecten in Rotterdam. Met dank aan uw investering kan ik weer verder investeren en op die manier de portefeuille vergroten en het risico verder spreiden. Om daarmee verder te gaan, blijft er een kapitaalbehoefte, vandaar dit nieuwe project.

Het betreft een woning in een rustige straat. Daarnaast zijn uitvalswegen goed te bereiken en openbaar vervoer haltes zijn op loopafstand. Het appartement is eerst gerenoveerd en verhuurd. Op de onderste foto’s hieronder zijn resultaten hiervan te zien. De renovaties zijn altijd netjes afgewerkt, strak en systematisch op een voor verhuur geschikt niveau.

Ik ben steeds op zoek naar mooie nieuwe beleggingsobjecten. Door de krapte op de huurmarkt heb ik sinds mijn start in 2010 geen leegstand gehad. In Rotterdam zal de druk op de huurmarkt ook de komende jaren groot blijven, waardoor leegstand ook voor de komende 5 jaar niet te verwachten zal zijn. De waarde van woningen zijn ook in Rotterdam flink gestegen.

Object  

Goed onderhouden driekamer bovenwoning op de eerste en derde verdieping aan de Moerkerkestraat 15 B01 in de wijk Charlois te Rotterdam. Het appartement beschikt over een zonnig balkon aan de achterzijde (gelegen op het zuidwesten). Het is goed gelegen in een gewilde woonomgeving, goed bereikbaar. Nabij winkels, scholen, openbaar vervoer en voorzieningen. Op loopafstand van station Maashaven en het Zuidplein winkelcentrum. Diverse openbaar vervoer voorzieningen en uitvalswegen zijn goed te bereiken.

Aanvraag

Het project is gefinancierd met eigen middelen. Daar we door goede connecties in Rotterdam weer een pand op goede locatie kunnen kopen die tegen uitstekend rendement te verhuren is, willen we dit pand herfinancieren. De huurinkomsten uit dit project zijn veel hoger dan alle kosten tezamen, inclusief de uitgaven voor herfinanciering. Nu willen wij geld vrijmaken om een andere woning aan te kopen. Wij willen graag 88% financieren van de waarde in verhuurde staat. Het plan is om deze woning gemeubileerd voor zeer lange tijd aan te houden voor verhuur. De basis van de verhuur is studio verhuur. De inkomsten uit verhuur zijn nu hoger dan de uitgaven voor de financiering via crowdfunding. Doordat de huur geleidelijk zal stijgen, vanwege de jaarlijkse huurverhoging, zullen de inkomsten alleen maar verder toenemen. Wij gaan het hypotheekrecht geven als zekerheid/onderpand.

Crowdfunding via SamenInGeld.
Wij kiezen voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat dit in onze ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een mooie rente in een tijd, waarin er door banken niet of nauwelijks rente over spaargeld wordt gegeven. Wij als beleggers kunnen mede hierdoor cash vrijmaken om verder te investeren in een andere woning.

- Sterkte : Deze woning voldoet aan de huidige tijd. Kan zonder aanpassingen direct betrokken worden.
- Zwakte : De woning is op niveau, en vertoont weinig zwakke punten.
- Kansen : Door aanhoudende stijging van de vraag naar woningen om naar door te stromen, zal de waarde op korte termijn stijgen.
- Bedreigingen : Door het aanscherpen van leennormen (LTI / LTV) kunnen personen minder hypotheek ontvangen op basis van hetzelfde salaris.

*de informatie is door de aanvrager zelf aangeleverd.

Zekerheden

 Moerkerkestraat 15 B01

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 23-04-2018 door Vrije Makelaars, taxateur A.M. Uleman, te Rotterdam.

 

Marktwaarde vrije verkoop

€ 120.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€ 114.000,00

WOZ waarde per 01-01-2017

€   59.000,00

Totale Financieringsbehoefte 

 

€ 100.000,00

 

Schijf 1        

€   68.400,00

Schijf 2

Schijf 4

€   22.800,00

€      8.800,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar.

 

Bouwjaar

1931

Gebruiks oppervlakte m²

83 m²

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Voldoende

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

Omgeving                                                   

 

Stand en ligging

Goed gelegen, gewilde woonomgeving, goed bereikbaar.
Nabij winkels, scholen, openbaar vervoer en voorzieningen.

Marktbeeld- visie

Stijgende woningmarkt, zeker voor beleggingsobjecten

 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvragers

 

Leeftijd 

41 en 30

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld