Moerkapelle Bredeweg 51

Van: Laurus
  • € 280.830 van € 418.500
  • 62 investeerders
  • Nog 11 dagen
  • 67% bereikt
Investeer in schijf 3: 7,00% € 23.250 van € 23.250

Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

  • Rentevergoeding schijf 1A   4,70% 
  • Rentevergoeding schijf 1B   4,95%
  • Rentevergoeding schijf 2      6,25%
  • Rentevergoeding schijf 3      7,00%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 90% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 en 3 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 90% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigenmiddelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. 

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 2.750,- per maand.

Download Lees hier de financiële analyse!

Informatie projectaanvrager*

Even voorstellen

Mijn naam is Laurus ik ben 52 en ben woonachtig in dezelfde omgeving als waar dit onderpand is. Ben derhalve bekend met de wensen van eventuele huurders.  In 2005 heb ik in Rotterdam een aantal panden gekocht, deze heb ik vervolgens zelf gedeeltelijk gerenoveerd. Na deze beperkte renovatie bleek het eenvoudig de woningen te verhuren, tevens was het rendement direct goed.

In deze tijd ben ik ook als zelfstandig ondernemer begonnen, met onder andere een kwekerij in Oud-Beijerland en een bemiddeling bureau voor huur en verhuur van woningen. Met name de huurbemiddeling is voortgekomen uit het eigen vastgoed en is een serieus bedrijf geworden. Een goede huur die rendement brengt voor de verhuurder, maar altijd in verhouding staat met het woongenot, is de basis. Door vast te houden aan deze basis hebben we een tevreden stabiele groep huurders die zelf reclame maakt, we hoeven derhalve bijna nooit te adverteren met huurwoningen.

Nu 15 jaar later zijn de panden, waar ik toen mee ben gestart, nog steeds in de verhuur. Naast deze panden is, door vast te houden aan de basis (nml. een goede verhouding tussen de gevraagde huur en het woongenot), de portefeuille geleidelijk uitgebreid. Ook tijdens de crisis ging de verhuur gewoon door en hebben we de portefeuille weten te optimaliseren en vergroten naar een ruim aantal huurders in de eigen portefeuille en daarnaast een deelname in een aantal gezamenlijke vastgoedprojecten, vergroting betekent immers spreiding van de risico’s.

Object

Het object Bredeweg 51 te Moerkapelle is op verzoek van de huidige huurder van het object aangekocht van een zorginstelling die het pand wilde afstoten. De huidige huurder huurt het pand reeds 5 jaar en wil dit blijven huren. Inmiddels is de huurder een oude bekende van mij omdat wij al 15 jaar goed zaken doen. Het pand is in prima staat voor het huidige doel, alleen dienen we deze zomer het schilderwerk goed aan te pakken, dat staat inmiddels in de planning.Met dank aan uw investering kan ik weer verder investeren en op die manier de portefeuille vergroten en het risico verder spreiden. Om daarmee verder te gaan blijft er een kapitaalbehoefte, vandaar dit nieuwe project.

Omschrijving van het Pand

Bredeweg 51 Moerkapelle is een grote vrijstaande woning, gebouwd voor begeleid zelfstandig wonen van gehandicapten destijds. Door verandering in de regelgeving mag deze woning al geruime tijd niet meer zo gebruikt worden. De woning wordt nu per kamer verhuurd met een gezamelijke woonkamer e.d.

Indeling

Begane grond: entree/hal met vaste trapopgang naar 1e verdieping, toegang tot keukenruimte v.v. vaste keukenopstelling met inbouwapparatuur, woonkamer, bijkeuken met opstelplaats voor wasmachine en een grote garage, toiletruimte, slaapkamer v.v. eigen douche en wastafel.
Eerste verdieping: overloop met vaste trapopgang naar 2e verdieping, 4 slaapkamers met allen een wastafel/kitchenette op de kamer en badkamer v.v. dubbel wastafel, douche, bad en toilet.
Tweede verdieping: overloop, 2 slaapkamers allen voorzien van kitchenette, badkamer v.v. wastafel, toilet en douche. Vanuit de badkamer is de technische ruimte bereikbaar met opstelplaats CV-ketel en boiler (120 liter). Tevens grote overloop voor diverse doeleinden te gebruiken.

Ligging

De woning ligt aan de doorgaande weg naar het dorp, aan de rand van de bebouwde kom. Veel bedrijven om de woning zijn gelegen op loopafstand, zodat de kamers eenvoudig zijn te verhuren. De winkels en restaurants zijn op loopafstand, evenals de bushalte.

Informatie is door projectaanvrager zelf aangeleverd* 

 

Zekerheden

Bredeweg 51 2751GH Moerkapelle
Kadastrale gegevens: Gemeente Moerkapelle, sectie B,
 nummer 901 

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 20-01-2020 door van 't Hof Taxaties

 

Marktwaarde vrije verkoop 

€ 525.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€ 465.000,00

WOZ waarde  

€ 492.000,00 peildatum 01-01-2019

Totale Financieringsbehoefte  

€ 418.500,00

Schijf 1A

Schijf 1B      

€ 232.050,00

€   93.000,00

Schijf 2

€   69.750,00

Schijf 3 

€   23.250,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1981

Gebruiks oppervlakte:    

300 m2

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Matig tot redelijk

Beoordeling Object

Redelijk

Staat van onderhoud binnenzijde  

Redelijk

Staat van onderhoud buitenzijde  

Redelijk

Courantheid

Matig tot redelijk

Verhuurbaarheid       

Matig tot redelijk

Verkoopbaarheid                                      

Matig tot redelijk

Opmerkingen in taxatierapport

VvE niet van toepassing

Omgeving            

Stand en ligging                                      

 

Gelegen in het dorp Moerkapelle, tegen het bedrijventerrein Moerkapelle aan. De stand is matig tot redelijk. De omgeving bestaat uit woningen en bedrijfsgebouwen.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Redelijk

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

52

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep 

Zelfstandige

BKR toets

Geen bijzonderheden