Mathenesserweg 7 A te Rotterdam

Van: Ilyas Sari
  • € 231.300 van € 231.300
  • 110 investeerders
  • succesvol!
Investeer hier in schijf 1:4,75% € 179.900 van € 179.900
Investeer hier in schijf 2:5,50% € 38.550 van € 38.550
Investeer hier in schijf 3:6,15% € 12.850 van € 12.850
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,75%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,50%.
  • Rentevergoeding schijf 3 6,15%.

Financiering schijf 1 is tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 90% van de marktwaarde in verhuurde staat.

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:
Wij zijn van mening dat een 90% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project onroerend goed in eigendom heeft met een ruime overwaarde. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Mijn naam is Ilyas Sari en woon en werk al vanaf mijn 6de jaar in Rotterdam. Sinds kort investeer ik in vastgoed via verschillende kanalen. Momenteel heb ik 3 appartementen die verhuurd worden aan studenten en expats. Van mensen uit mijn netwerk hoorde ik van Sameningeld.nl en naar aanleiding van een prettig en verhelderend gesprek heb ik besloten om dit project via crowdfunding te laten lopen. 

Ik ben al jaren werkzaam binnen het vastgoed en vind de dynamiek die er is helemaal top. Ik heb een juridische achtergrond en heb jaren bij een woningcoorperatie gewerkt op de juridische afdeling derhalve is het huurrecht mij niet onbekend. 

Momenteel werk ik als zelfstandig makelaar en doe zowel aankoop, verkoop en verhuur. Ik ken de Rotterdamse vastgoedmarkt door en door en heb Rotterdam in de afgelopen jaren zien veranderen in een hotspot en woon er met heel veel plezier. Met mijn dochtertje van 5 jaar gaan we elk weekend de stad verkennen en leuke dingen doen.

Tevens werk ik met verschillende aannemers samen en die weten na heel wat projecten, wat mijn verwachtingen zijn bij het verhuur klaar maken van een woning. Ik geniet er ook van om een kluspand helemaal om te toveren tot een mooi object die waarde toevoegt aan de wijk en zo ook aan de stad waar mensen prettig kunnen vertoeven.

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de aankoop van het appartement aan de Mathenesserweg 7a te Rotterdam. Het is prima gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, supermarkten en winkels. Binnen 5 minuten kunnen studenten en expats naar het Erasmus MC of Hogeschool Rotterdam. Het centrum van Rotterdam is ook binnen 10 minuten te bereiken. Voor een aantal klanten verhuren we in deze buurt kamers en studio’s en weten dus dat de verhuurratio hoog is. Leegstand komt er amper in voor. 

De woning bestaat uit 3 verdiepingen en heeft in totaal 6 ruime kamers en kan zonder al teveel aanpassingen worden omgebouwd tot 6 studio’s van ongeveer 25 m2 per studio. Er zitten momenteel 3 huurders in maar zij hebben ingestemd met verhuizing omdat ik het geheel wil ombouwen tot 6 mooie studio’s. Momenteel is de huuropbrengst                € 2250,00. Na verbouwing zullen het 6 studio’s van € 750,00 per studio zijn. 

Al met al een prima en zeer goed verhuurbaar object, met een laag risico profiel.

Aanvraag

De studio’s worden gestoffeerd opgeleverd en de minimale duur van de huurovereenkomst is een jaar.

Huurders

Ik screen de kandidaat-huurders altijd op financiele gegevens zoals een inkomen uit arbeid of een studiebeurs en meestal vraag ik ook om een garantsteller. Tevens dient de kandidaat een verhuurdersverklaring af te geven van de vorige verhuurder, als die er is. Tijdens een intake-gesprek beoordeel ik de kandidaten en kies de meest geschikte kandidaat uit. De kandidaat huurder dient bij ondertekening borg te betalen als zekerheid. 

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd

Zekerheden

Mathenesserweg 7 A, 3027 HC te Rotterdam
Kadastrale gegevens: Gemeente Delfshaven sectie A
, nummer 4230, appartementindex 3

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 28-01-2019 door O. van der Elst van kantoor: Van der Elst Makelaardij te Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   325.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   257.000,00

WOZ waarde  

€   218.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€   231.300,00 

Schijf 1        

€   179.900,00

Schijf 2

€     38.550,00

Schijf 3 

€     12.850,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1923

Gebruiks oppervlakte:    

184 m²  wonen

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Voldoende

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Goed, de huidige marktomstandigheden voor een vergelijkbare woning (appartementen in lagere prijsklasse) zijn momenteel goed te noemen.

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

0 - 3maanden

Opmerkingen in taxatierapport

Goede ligging, voldoende voorzieningen. Woning is eenvoudig afgewerkt, er zijn mogelijkheden om waarde toe te voegen. Periodieke en eenmalige bijdragen aan VvE:   € 50,00 per maand.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Woning is gelegen in het zuiden van de wijk Spangen in de directe omgeving van het Kasteel (Sparta voelbal stadion).

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

 

42

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Makelaar

BKR toets   

Geen bijzonderheden