Mathenesserweg 29A2, 29A4, 29B te Rotterdam

Van: LMKoole
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,8%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,5%.

Download Lees hier de financieel analyse van dit project

Informatie aanvrager

Even voorstellen

In 2005 heb ik in Rotterdam een aantal panden gekocht, deze heb ik vervolgens zelf gedeeltelijk gerenoveerd. Na deze beperkte renovatie bleek het eenvoudig de woningen te verhuren, tevens was het rendement direct goed.

Diezelfde tijd ben ik ook als zelfstandig ondernemer begonnen, met onder andere een kwekerij in Oud-Beijerland en een bemiddeling bureau voor huur en verhuur van woningen. Met name de huurbemiddeling is voortgekomen uit het eigen vastgoed en is een serieus bedrijf geworden. Een goede huur die rendement brengt voor de verhuurder, maar altijd in verhouding staat met het woongenot, is de basis. Door vast te houden aan deze basis hebben we een tevreden stabiele groep huurders die zelf reclame maakt, we hoeven derhalve bijna nooit te adverteren met huurwoningen.

Nu 12 jaar later zijn de panden, waar ik toen mee ben gestart, nog steeds in de verhuur. Naast deze panden is, door vast te houden aan de basis (nml. een goede verhouding tussen de gevraagde huur en het woongenot), de portefeuille geleidelijk uitgebreid. Ook tijdens de crisis ging de verhuur gewoon door en hebben we de portefeuille weten te optimaliseren en vergroten, vergroting betekent immers spreiding van de risico’s.

Object

Aan de Mathenesserweg 29A2, 29A4 en 29B te Rotterdam heb ik 3 verhuurde appartementen.
Alle 3 de appartementen zijn reeds langer (jaren) aan de huidige huurders verhuurd en de verwachting is dat dit ook zo blijft.

Omschrijving van de appartementen

Mathenesserweg 29B Rotterdam; Eenvoudig appartement gelegen op de 1e verdieping. Indeling; Overloop, woonkamer met gaskachel, zijkamer of slaapkamer 1 met inbouwkasten, slaapkamer 2 met zijbalkon, eenvoudige doucheruimte met wastafel, keuken met geiser, 3 onder- en 2 bovenkastjes, toiletruimte. Alle kozijnen zijn van kunststof en uitgevoerd met dubbele beglazing.

Mathenesserweg 29A2 Rotterdam; Eenvoudig appartement gelegen op de 2e verdieping. Indeling; Overloop, zijkamer aan de achterzijde, opstelling HR cv-combiketel “vaillant” en wasmachine in voormalige keuken, douche, toilet, slaapkamer 1 met klein balkon, woonkamer met open keuken en keramische kookplaat, afzuigkap en combimagnetron, slaapkamer 2, slaapkamer 3. Alle kozijnen zijn van kunststof en uitgevoerd met dubbele beglazing.

Mathenesserweg 29A4 Rotterdam; Eenvoudig appartement gelegen op de 4e verdieping. Indeling; Overloop, studio met open keuken met wasmachineaansluiting en HR cv-combiketel “Vaillant”, doucheruimte met betegelde wanden en vloer, toilet met fonteintje en betegelde wanden en vloer, meterkast met 2 groepen. Alle kozijnen zijn van kunststof en uitgevoerd met dubbele beglazing. 

Waarvoor is de lening nodig

Deze lening wordt aangewend voor de financiering van toekomstig aan te kopen onroerend goed.

Op dit moment zijn de appartementen gefinancierd met eigen geld. Op zich is financiering met eigen geld uiteraard een zeer gezonde basis, maar ter uitbreiding van de portefeuille heb ik liquide middelen nodig. Uitbreiding van de portefeuille is mijn wens om zodoende het risico te spreiden, gebruik te maken van de stijgende markt, te voldoen aan de vraag van mijn cliënten/huurders, efficiëntievoordelen door schaalvergroting te benutten en ter vergroting van het totale rendement.

Markt

De huizenmarkt van Rotterdam is redelijk zwaar geraakt door de financiële crisis zoals te zien in de sterk dalende huizenprijs per vierkante meter na het uitbreken van de crisis in 2008-2009. Vanaf 2014 nemen de huizenprijzen evenwel weer toe en in 2016 wordt zelfs van 'Amsterdamse toestanden' gesproken in sommige Rotterdamse wijken waar de huizenprijzen lijken te exploderen. Vooral de gebieden Stadscentrum, Hillegersberg-Schiebroek en Kralingen-Crooswijk kennen hoge huizenprijzen per m². De Rotterdamse gemeenteraad wil deze trend versterken door, met name ook in deze wijken, tot 2030 meer (middel)dure huizen te bouwen en minder goedkope woningen. In Rotterdam-Zuid, met name Charlois en Feijenoord maar ook in IJsselmonde, Pernis en Hoogvliet, zijn de huizenprijzen per m² duidelijk lager. Veel van deze gebieden scoren ook minder goed qua woonbeleving, veiligheid en sociale factoren zoals schooluitval.

Informatie over onderpand

Zekerheden

 Mathenesserweg 29A2, 29A4, 29B

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 09december 2016 door C. Freeke-Winterswijk. Kantoor: Kolpa Makelaars te Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   165.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   150.000,00

WOZ waarde  

€   148.000,00

Totale Financieringsbehoefte 

 

€   110.000,00

 

Schijf 1        

€     82.500,00

Schijf  2

€     27.500,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar.

 

Bouwjaar

1924

Gebruiks oppervlakte:    

A2    58m²
A4    28m²
B      55m² 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Redelijk/Goed

Beoordeling Object

Redelijk/Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Redelijk/Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Redelijk/Goed

Courantheid

Redelijk/Goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Redelijk/Goed

Opmerkingen in taxatierapport

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Hoekligging appartement, gelegen in de wijk Spangen

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Redelijk/Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

49

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

foto's Mathenesserweg 29A2

Foto's Mathenesserweg 29 A4

Foto's Mathenesserweg 29 B

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld