Lelystad: Bastion 117

Van: Martijn
  • € 170.000 van € 170.000
  • 110 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf A:4,50% € 85.000 van € 85.000
Investeer in schijf 1B:4,75% € 34.000 van € 34.000
Investeer in schijf 2:6,00% € 25.500 van € 25.500
Investeer in schijf 3:6,75% € 25.500 van € 25.500
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A 4,50%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B 4,75%.
  • Rentevergoeding schijf 2    6,00%.
  • Rentevergoeding schijf 3    6,75%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1 B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat.

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:

Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project onroerend goed in eigendom heeft met een ruime overwaarde. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.250,00 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Wij zijn een drietal jonge, enthousiaste vastgoedbeleggers. Bestaande uit: Martijn (37) en Helena (31) van den Berg en Maarten Vroegh (30). We zijn alle 3 woonachtig in midden Nederland. In het dagelijks leven zijn Martijn en Helena werkzaam voor hun eigen bedrijf wat dance events van 15000+ bezoekers over de gehele wereld verkoopt en organiseert. Maarten is in het dagelijks leven de laatste 3 jaar werkzaam als projectcoördinator in de bouw en infratechniek hiervoor was hij uitvoerder. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de voorbereiding en inkoop en uitvoering van wegenbouwprojecten met een contractgrootte variërend van 100K tot 10M

Vastgoed ervaring

Martijn en Helena zijn in juni 2018 gestart met het beleggen in vastgoed en dit wordt het 6e object. Alle objecten waren in no-time verhuurd aan uitstekende huurders en een zeer goede cashflow. Alle objecten hebben net als het eigen woonhuis, een ruime overwaarde. Het merendeel van de investeringen hebben ze onder de marktwaarde weten in te kopen. Zo is de financiering en het rendement hoger en kunnen ze ook in economisch mindere tijden een stootje hebben. 4 objecten zijn gefinancierd bij beleggingsbanken en 1 object is middels dit platform succesvol gefinancierd. Maarten is van jongs af aan in aanraking geweest met de bouw sector en heeft een grote affiniteit met bouwen. Hij heeft ervaring in het renoveren van diverse woonhuizen, appartementen en een woonboerderij en heeft een eigen woning die gekocht is onder de marktwaarde.

In 2018 hebben ze diverse cursussen gevolgd van Nederlandse en buitenlandse vastgoed investeerders, zodat ze goed beslagen ten ijs konden komen en op basis van de cursussen hun eigen vastgoed strategie konden creëren. Daarnaast hebben ze veel tijd, geld en energie in onze mindset geïnvesteerd, waardoor we snel konden opschalen van 0 naar 5 objecten in minder dan een jaar tijd.

Onze visie op het hebben van een goed TEAM
Het hebben van een goed team is zeer belangrijk, tenslotte: Together Everyone Achieves More! Bij vastgoed wordt geïnvesteerd in stenen, maar je investeert met name in mensen of je het nou hebt over de verkopers, huurders, bouwbedrijven, hypotheekadviseurs, makelaars, investeerders en vele anderen. Dit is wat het voor ons zo leuk en afwisselend maakt. Wij werken alleen maar met professionals op elk vakgebied. We vinden het erg fijn om met vastgoed directe controle te hebben over onze investeringen en dat er iets tastbaars in handen is. Martijn, Helena en Maarten vormen samen een erg goed team, waarbij allen andere interesses en kwaliteiten hebben die elkaar perfect aanvullen.

Waarom investeren in Lelystad?
Na uitvoerig onderzoek in het veld en online op sites, zoals die van het CBS, hebben we er voor gekozen vol in te zetten op Lelystad. De aankoopprijzen zijn hier nog redelijk laag, terwijl de huren en dus rendementen erg hoog zijn.

Wist u dat:
-50% van de beroepsbevolking uit Lelystad in Amsterdam werkt?
-Er veel expats in Lelystad zitten of dat graag zouden willen?
-Een grote modeonderneming een nieuw distributiecentrum geopend heeft wat plaats bied aan 400 werknemers, waarvan velen uit het buitenland?
-De A6 tussen Almere en Lelystad verbreed wordt en er veel wordt geinvesteerd in de logistieke sector en distributiecentra?

Door de centrale ligging is Lelystad momenteel erg in trek en is de kans groot dat Almere en Lelystad in de toekomst tot groot Amsterdam zullen gaan behoren. Ook de Floriade in 2022 in Almere biedt kansen. En zodra Lelystad Airport open gaat dan geeft dat de economie van Lelystad en de hele Flevopolder een verdere boost.

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de aankoop van de woning Bastion 117 in Lelystad. De wijk Bastion ligt dicht bij het centrum en is meer en meer in trek. Het is prima gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, supermarkten/winkels (Lelycenter), parkjes en speelplaatsen voor kinderen in de buurt. De woning van 130m2 is in goede staat van onderhoud en heeft reeds mooie vloeren, nieuwe deuren en ruime kamers. De woning zal na overdracht compleet opgefrist worden door alle wanden en houtwerk in een frisse lichtte kleur te schilderen en de keuken en badkamer zullen aangepakt worden. Ook wordt er een nieuwe meterkast geplaats en een mooie houten vloer gelegd in de twee slaapkamers waar nu tapijt ligt. Verder behoeft de woning geen grootschalig onderhoud. Het pand beschikt over een ruime berging, balkon, woonkamer, ruime complete keuken met inbouwapparatuur, apart toilet, badkamer, wasruimte en 4 ruime slaap/werkkamers verdeeld over 3 verdiepingen. De puntentelling komt ruim boven het minimum uit, waardoor we in de vrije sector kunnen verhuren. Wij gaan uit van een huuropbrengst van 1500 euro bruto bij single rent, dit levert een aanvangsrendement van 10% op. In de toekomst kunnen we de 4 kamers los verhuren, in dat geval zal de huuropbrengst rond de 2000 euro per maand kunnen zijn wat het rendement aanzienlijk vergroot. De woning is ideaal voor werknemers van een bedrijf maar ook perfect te gebruiken door een gezin. Kortom een prima en zeer goed verhuurbaar object, met een laag risico profiel en met mogelijkheden voor de toekomst.

Aanvraag

Op basis van het zeer grote aantal aanvragen van andere woningen die wij in Lelystad hebben, is de kans op leegstand nihil. Huurders worden door ons altijd goed gescreend, waarbij we kijken naar BKR toetsing, fraude check en er contact is met de werkgever(s) om het opgegeven inkomen te controleren en vorige verhuurders. Er wordt 2 maanden borg gevraagd aan huurders. Huurders krijgen een overeenkomst voor bepaalde tijd van minimaal 1 en maximaal 2 jaar afhankelijk van hun situatie en wensen. We leiden een selectie van geschikte kandidaten zelf rond in onze woningen en na een persoonlijk gesprek maken we altijd zelf de keuze. 

Waarom SamenInGeld?
Wij kennen SamenInGeld doordat een van de objecten van Martijn en Helena via SamenInGeld is gefinancierd. Daarnaast via diverse mede vastgoed investeerders, die allen succesvolle projecten via SamenInGeld gedaan hebben en hier zeer tevreden over zijn. Ook onze vastgoed mentor heeft ons SamenInGeld aanbevolen. SamenInGeld stelt ons in staat snel onze portefeuille verder op te bouwen. Uiteraard delen we als dank voor het door u in ons gestelde vertrouwen graag een deel van de winst middels de maandelijske betalingen.

We hopen dat u hiermee voldoende informatie heeft over dit project en dat u er net zo enthousiast over bent als wij dat zijn. We kijken uit naar een prettige en succesvolle samenwerking!

Martijn & Helena van den Berg & Maarten Vroegh

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd

Zekerheden

Bastion 117, 8223 GL te Lelystad
Kadastrale gegevens: Gemeente Lelystad sectie K
, nummer 6079, A204 en A341

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 18-06-2019 door Mvr. S. Perdijk van kantoor: FRIS Real People te Amsterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   170.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   170.000,00

WOZ waarde  

€  118.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€   170.000,00

Schijf 1 A

Schijf 1 B      

€     85.000,00

€     34.000,00

Schijf 2

€     25.500,00

Schijf 3 

€     25.500,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1978

Gebruiks oppervlakte:    

125 m² 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Redelijk

Beoordeling Object

Redelijk / Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Redelijk

Staat van onderhoud buitenzijde  

Redelijk / Goed

Courantheid

Redelijk / Goed

Verhuurbaarheid       

Redelijk / Goed

Verkoopbaarheid                                      

Redelijk / Goed

Opmerkingen in taxatierapport

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Het object is aan de rand van het oude centrum van Lelystad gelegen, nabij
het winkelcentrum ’t Lelycentre, waar zich onder meer restaurants en
winkels bevinden.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Redelijk

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

 

37, 31, 30

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep 

Martijn en Helena zijn werkzaam voor hun eigen bedrijf en Maarten is projectcoördinator in de bouw en infratechniek.

BKR toets

Geen bijzonderheden