Lange Nering 118 A te Emmeloord

Van: Rob Schwarz
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,75%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,50%. 
  • Rentevergoeding schijf 3 6,15%

Financiering schijf 1 is tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 90% van de marktwaarde in verhuurde staat.

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:
Wij zijn van mening dat een 90% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project onroerend bezit en daarnaast overwaarde heeft in meerdere panden. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit daarom voor SamenInGeld passend.

Uitleg huuropbrengst:                                                                                                                     Vanuit SamenInGeld houden wij rekening met een huuropbrengst van € 1.000 per maand. Opgave van verhuurder geeft een hoger bedrag maar voor de zekerheid is hier een lagere waarde aangehouden.

 

Download Lees hier de financiële analyse van dit project

Informatie aanvragers*

Even voorstellen

Mijn naam is Robert Schwarz. Ik investeer ruim 2.5 jaar in vastgoed en bezit nu verschillende appartementen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam Zuidoost met ruime overwaarde en een goede cashflow. Later dit jaar zal ik een heel pand in Amsterdam de Pijp verwerven, waarin ik 4 studio’s en 2 appartementen zal realiseren. Daarnaast bezit ik een appartement in Haarlem met overwaarde dat extra zekerheid biedt.

Ik heb vorig jaar mijn onderneming verkocht aan mijn voormalige compagnon. Dit was een franchise onderneming in Escaperooms (www.escapeworld.nl), waarbij ik ook veel kamers heb gebouwd door het hele land. Hiervoor heb ik een online platform opgebouwd voor shortstay appartementen en expatwoningen dat ik goed heb kunnen verkopen. Hierdoor heb ik een stevige financiële basis kunnen opbouwen voor mijn verdere reis als vastgoedondernemer. Op dit moment heb ik een tussenjaar genomen om mij volledig te wijden aan vastgoedinvesteringen.

Ik wil mijn vastgoedportefeuille uitbreiden, omdat in deze tijd nog voldoende kansen liggen en ik uiteindelijk mijn gezin en kinderen een goede toekomst wil kunnen bieden. Hierbij heb ik een hecht team om mij heen gecreëerd van bouwers en adviseurs/mede beleggers bij aankopen, dus ik weet wat er praktisch komt kijken bij een verbouwing. Hierdoor creëer ik zowel bij de aankoop als bij de verbouwing toegevoegde waarde. Dit verlaagt het risico van de investering.

Ik koop alleen woningen minimaal 5-10% onder de marktwaarde, die ook in eventuele economisch mindere perioden uitstekend verhuurbaar zijn.

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de aankoop van het pand aan de Lange Nering 118A te Emmeloord. Deze woning is reeds in september 2018 aangekocht door een belegger voor €161.260 (= 8% onder de vraagprijs van €175.000). Uiteindelijk kreeg hij zijn aanvraag niet rond omdat zijn boekwinst 2018 te laag uitviel en hij te weinig eigen middelen had. De marktwaarde is getaxeerd op €166.000.

Aanvraag

Voor dit object staat er een uitstekend rendement in het verschiet. Het zal vanaf dag 1 verhuurd worden aan een bedrijf dat Poolse werknemers in de tuinbouw huisvest. Zij zullen het beheer in handen nemen, waarbij de samenstelling alleen uit echtparen zal bestaan. Gezien het grote tekort aan huisvesting is het risico van leegstand nihil. Er worden letterlijk geen huurhuizen aangeboden op verhuursites als Pararius en Jaap.nl en er is ook zeer weinig te koop.

Deze verhuurmakelaar werkt rechtstreeks samen met de werkgever die staat te springen om de juiste huisvesting en erg streng is in zijn selectie van personeel. Bovendien bevindt dit appartement zich boven een winkel midden in het centrum, en niet in een rustige woonwijk. In eerste instantie wordt een verhuurovereenkomst van 12 maanden aangegaan.

Rendement

Ik zal in de woonkamer een 3de slaapkamer bijbouwen, en deze voor €500 per kamer verhuren (€250 p.p). Verwachte huuropbrengst is dus €1.500. Alle slaapkamers zijn erg ruim (meer dan 25m2). Er blijft dan nog steeds een relatief grote woonkamer over. Totale oppervlakte van de woning is 130 m2. Het resultaat na alle kosten is dan ruim 5.5% (dus inclusief de kosten van de crowdfunding) en het puntenaantal komt ook ruim boven de geliberaliseerde huurgrens uit. Alles geschiedt volgens de richtlijnen van de gemeente.

Onderhoud

De woning is volledig gerenoveerd en uitstekend onderhouden (binnen en buiten in in 2016 geschilderd), met een nieuwe keuken en nieuwe apparatuur en een CV-ketel uit 2016. Er zijn overal kunststof kozijnen met dubbel glas, dus goed voor de energierekening en waarde van de woning. Al met al een prima en zeer goed verhuurbaar object, met een laag risico profiel.

*Informatie is door de projecteigenaren zelf aangeleverd

Zekerheden

Lange Nering 118 A 8302 EG te Emmeloord
Kadastrale gegevens: Gemeente Noordoostpolder sectie AZ, complexaanduiding 11486

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 7-03-2019 door A. Yska van kantoor: Yska Makelaardij te Emmeloord

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   166.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   161.000,00

WOZ waarde  

€  167.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€   144.900,00 

Schijf 1        

€    112.700,00

Schijf 2

€       24.150,00

Schijf 3 

€         8.050,00

Looptijd: 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar.
Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1965

Gebruiks oppervlakte:    

132 m²  wonen  55 m² buitenruimte

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

De woningmarkt is prima in Emmeloord. Ook appartementen gaan vlot van de hand. 

Verkoopbaarheid                                      

3 - 6 maanden

Opmerkingen in taxatierapport

Kansen om in centrum bij alle voorzieningen en redelijk ruim te wonen.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

De woning is gelegen boven winkels in het centrum met veel voorzieningen en op korte afstand veel recreative mogelijkheden (strand, jachthaven)

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvragers

 

Leeftijd

38

Woonsituatie  

Eigen woning

Beroep

Ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld