Landgoederij 54 en Nobelstraat 55 te Almere

Van: Faiza Bellai
  • Dit project heeft een looptijd van 2 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,5%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,2%.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Aanvulling SamenInGeld per 18-05-2018.

Informatie over aanvrager*   

Even voorstellen 

Hallo, mijn naam is Faiza. Ik ben moeder van twee jong-volwassen kinderen. In mijn dagelijkse werk ben ik actief als zelfstandig ondernemer in de horeca. Dit doe ik inmiddels 8 jaar met passie. Naast mijn werk heb ik een tweede passie voor woningen die ik aankoop en die ik verhuur. Op dit moment heb ik 3 andere woningen in mijn bezit die ik verhuur in-en-om Amsterdam. Hierdoor ben ik goed bekend met de verhuurmogelijkheden in deze omgeving.

Object

Dit project is een volgende stap voor mij om te gaan verhuren. Deze nieuwbouwwoning is reeds aangekocht. De verwachting is dat deze woning opgeleverd wordt in het derde kwartaal van 2019. Om deze periode zonder huurinkomsten te overbruggen heb ik voldoende reserves waarmee ik de maandelijkse lasten kan dragen totdat er huur binnen komt. Met een eventuele vertraging heb ik ook rekening gehouden. De omgeving waarin dit project wordt gerealiseerd is erg populair. Het is de nieuwste wijk van Almere direct aan de A6 die je binnen 20 minuten naar Amsterdam brengt. Vanwege de krapte op de huizenmarkt in Amsterdam en Almere zal deze woning snel verhuurd zijn vanwege de locatie, de grootte en de huurprijs.

Nobelhorst is een nieuwe wijk in Almere Hout. Het dorp van Almere! In de wijk komen allemaal verschillende buurtjes. Het leuke is dat elke buurt zijn eigen verhaal vertelt. Daarmee brengen we historie, sfeer en eigenheid in deze nieuwbouwwijk. Om het verhaal van de buurt kracht bij te zetten, vind je in elke buurt één of meer speciale huizen. Net zoals je dat vaak in een oud dorp ziet.

Het betreft een tussenwoning met voor- en achtertuin. Met houten berging en achterom. Met palen gefundeerd. Beton, met gemetselde buitenschil. Zadeldak met pannen gedekt. Houten kozijnen met isolerende beglazing. Moderne meterkast en sanitair. Verwarming en warmwater middels CV-combi ketel. Op de gehele begane grond vloer vloerverwarming. Begane grond; entree, gang met meterkast, toilet en trapopgang naar eerste verdieping. Woonkamer tuingericht met een uitbouw van 2,4 meter. Via schuifdeur toegang tot achtertuin. Keuken aan voorzijde. Eerste verdieping; overloop; 3 slaapkamers. Badkamer ligbad, douche, wastafel en toilet. Tweede verdieping; open ruimte met aan beide zijden en dakkapel waar een extra kamer zal worden gerealiseerd met wasmachine- en droger aansluiting en opstelplaats CV-combi ketel.

Aanvraag

De bouw is begonnen en er moet gefaseerd aan de bouwer betaald worden. De grond en een deel van de bouw is al betaald door mij. Uit eigen middelen zal de vloer- en wandafwerking en keuken betaald worden. Graag wil ik dit bedrag weer deels terugontvangen, zodat ik weer nieuwe stappen kan maken.

Crowdfunding via SamenInGeld

De andere drie verhuurde woningen heb ik via een andere geldverstrekker een hypotheek op. Omdat ik mijn bedrijfssituatie wat anders ingericht heb wil men momenteel niets voor mij doen. Gelukkig is er dan SamenInGeld die wel wil meedenken en niet zo star reageert, zoals die andere geldverstrekker

18-05-2018 Aanvulling door SamenInGeld: Het zijn 2 woningen bij een andere geldverstrekker en 1 woning eerder via SamenInGeld. Deze laatste zal na de bouwvak 2018, volgens opgave aanvrager, opgeleverd en verhuurd worden.

*Tekst door projecteigenaar zelf geschreven. 

Informatie uit het taxatierapport:
- Sterkte : De te realiseren woning wordt degelijke en met moderne isolatie voorzieningen uitgerust. Er is veel vraag naar deze woningen.

- Zwakte : Rondom de woning zullen nog verschillende soortgelijke projecten worden gerealiseerd

Let op: deze lening heeft een looptijd van 2 jaar!

In dit project werken wij met een bouwdepot. Op vertoon van facturen van de aannemer zullen delen van de lening worden uitbetaald.

Zekerheden

 Landgoederij 54

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 26-04-2018 door De heer R.P. Mahieu van kantoor Erik Oerlemans NVM Makelaardij te Almere

 

Marktwaarde vrije verkoop

€ 275.000,00

Waarde verhuurde staat

€ 258.000,00

WOZ waarde  

NVT in verband met nieuwbouw

Totale Financieringsbehoefte 

 

€ 206.400,00

 

Schijf 1        

€ 154.800,00

Schijf  2

€   51.600,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 2 jaar.

 

De rentevast periode is 2 jaar. 

Bouwjaar

2018

Gebruiks oppervlakte:   

141 m²  

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

De woningmarkt in Almere maakt een sterke groei mee. Mede veroorzaakt doordat in omliggende gemeente, zoals Amsterdam en het Gooi woningen te duur worden.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Voorzieningen zoals winkels e.d. zijn in de wijk niet voorhanden. Wel is er een wekelijkse markt. lagere school is inmiddels in de wijk aanwezig. Tevens is de wijk aangesloten op het bus net van Almere. Bereikbaarheid per auto goed. Parkeren langs de openbare weg.

 Parkeermogelijkheden

De woning heeft de beschikking over een parkeerplaats in een parkeerhof. Vrij parkeren aan de openbare weg. 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

44 

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

 

 

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld