Klaroenstraat 11 of Karspelhofdreef, te Amsterdam

Van: Faiza Bellai
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,8%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,5%.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project

8 januari 2018

Laatste 7 dagen. De aanvrager heeft aangegeven genoegen te nemen met de toegezegde investeringen maar zou het zeer waarderen indien er nog meer investeringen gedaan worden. Het adres is inmiddels bekend. Dit is geworden: Klaroenstraat 11 te Amsterdam.

Informatie over aanvrager

Even voorstellen 

Hallo, mijn naam is Faiza. Ik ben moeder van twee jong-volwassen kinderen. In mijn dagelijkse werk ben ik actief als zelfstandig ondernemer in de horeca. Dit doe ik inmiddels  8 jaar met passie. Naast mijn werk heb ik een tweede passie voor woningen die ik aankoop en die ik verhuur. Op dit moment heb ik 2 andere woningen in mijn bezit die ik verhuur in-en-om Amsterdam. Hierdoor ben ik goed bekend met de verhuurmogelijkheden in deze omgeving.

Object

Dit project is een volgende stap voor mij om te gaan verhuren. Deze nieuwbouwwoning is reeds aangekocht en is in aanbouw. De verwachting is dat deze woning opgeleverd wordt  in het vierde kwartaal van 2018. Om deze periode zonder huurinkomsten te overbruggen heb ik voldoende reserves waarmee ik de maandelijkse lasten kan dragen totdat er huur binnen komt.  Met een eventuele vertraging heb ik ook rekening gehouden. De omgeving waarin dit project wordt gerealiseerd is erg populair onder huurders. Nu bekend is dat ik dit kan gaan verhuren staan de potentiele huurders in de rij en kan ik kiezen uit de huurder die mij het meest aanspreekt.

Het pand is gelegen op erfpacht uitgegeven door de gemeente Amsterdam onder de erfpacht bepaling voor voortdurende erfpacht 2000 Amsterdam. De canon is geindexeerd en de betaling ervan is opgenomen in de financiële analyse. 

Aanvraag

De bouw is begonnen en gefaseerd moet er aan de bouwer betaald worden. De grond en een deel van de bouw is al betaald door mij. Graag wil ik dit bedrag weer terugontvangen deels zodat ik weer nieuwe stappen kan maken. De rest van het hypotheekbedrag zal in een bouwdepot door SamenInGeld beheerd worden en worden uitbetaald op basis van facturen van de bouwer.

Crowdfunding via SamenInGeld

De andere twee verhuurde woningen heb ik via een andere geldverstrekker een hypotheek op. Omdat ik mijn bedrijfssituatie wat anders ingericht heb wil men momenteel niets voor mij doen. Gelukkig is er dan SamenInGeld die wel willen meedenken en niet zo star reageert zoals die andere geldverstrekker. 

 

 

Zekerheden

 Karspelhofdreef, bnr.115

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 05-05-2017 door R. Brouwer van kantoor 123Vastgoedexpertise te Amsterdam    

 

Marktwaarde vrije verkoop

€ 290.000,00

Waarde verhuurde staat

€ 230.000,00

WOZ waarde  

NVT in verband met nieuwbouw

Totale Financieringsbehoefte 

 

€ 184.000,00

 

Schijf 1        

€ 126.500,00

Schijf  2

€   57.500,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar.

 

Bouwjaar

2017

Gebruiks oppervlakte:   Perceel grootte 

112 m²  

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

N.V.T.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Gelegen in een woonomgeving in stadsdeel Zuidoost, ca. 20 min. rijden van centrum. Metrostation Kraaiennest op loopafstand net als de markt op dinsag en vrijdag, meerdere supermarkten, scholen en een ruim winkelaanbod.

 Parkeermogelijkheden

De woning heeft de beschikking over een parkeerplaats in een parkeerhof. Vrij parkeren aan de openbare weg. 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

43 

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

 

 

Foto voorbeeld keuken:

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld