Javastraat 138 HS te Amsterdam

Van: Johanna Cairo-Held
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,75%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,50%.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvrager

Even voorstellen

Mijn naam is Johanna Held en ik ben getrouwd. Vanaf 2010 heb ik beleggingspanden. Vastgoed is mijn passie en dit doe ik naast mijn vaste dienstverband erbij. Heb nu 2 appartementen in Amsterdam die heel goed renderen. Ik ben niet afhankelijk van de huuropbrengst, omdat er een vast stabiel inkomen van mijn man en mij binnenkomt wat ruimschoots voldoende is voor onze vaste lasten. Ik ben steeds op zoek naar mooie nieuwe beleggingsobjecten. Door de krapte op de huurmarkt heb ik sinds mijn start in 2010 geen leegstand gehad. In Amsterdam zal de druk op de huurmarkt ook de komende jaren groot blijven, waardoor leegstand ook voor de komende 5 jaar niet te verwachten zal zijn. In overleg met SamenInGeld is daarom het afslagpercentage in de financiële analyse aangepast naar 8%. In januari 2019 zal de huurprijs weer stijgen en wanneer deze huurder vertrekt zal de huur sterk omhoog gaan. De huurders die in mijn panden zitten verblijven daar over het algemeen wat langer en zijn trouwe betalers. De huurder in dit pand is wel zoekende naar een koopwoning, maar in Amsterdam gaat dat niet heel snel.

Object 

Het getaxeerde is het appartementsrecht, recht gevende op het uitsluitend gebruik van de 3-kamer-woning op de begane grond met eigen entree, achtertuin en verdere aan en toebehoren. 

Omschrijving van het appartement

Toegepaste constructie, materialen en installaties: Het is traditioneel gebouwd met opgaand metselwerk. Betonnen vloer (2010), houten ramen/kozijnen met dubbelglas. Goede keuken met inbouwapparatuur. Redelijk sanitair, een badkamer met douche en toilet. Verwarming en warm water middels een gasgestookte cv-installatie (ketel: Intergas ca 2010). Gerealiseerde aanzienlijke wijzigingen/uitbreidingen: in 2010 is de woning aan de achterzijde vergroot. Indeling: Entree, woonkamer, half-open keuken, 2 kamers en de badkamer.

Waarvoor is de lening nodig 

Ik heb nu weer een nieuw huis gevonden om te gaan verhuren. Om deze woning te kunnen financieren neem ik een klein deel van mijn overwaarde van een van mijn panden op. Met deze financiering los ik de bestaande hypotheek af en met het restant kan ik via SamenInGeld een nieuwe financiering aangaan.

Markt

Sterkte: Erfpacht voor lange tijd vooruitbetaald (tot 01-07-2060). Goed onderhouden benedenwoning met tuin. 

Kansen: Waardevermeerdering na vertrek huurder

Zwakte: De woning is verhuurd

Bedreigingen: Geen bijzonderheden. Aldus de taxateur.

Informatie over onderpand

Zekerheden

Javastraat 138 hs

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 8 maart 2018 door dhr.T.C.F. Donkersloot Kantoor: Donkersloot te Amsterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   325.000,00

Marktwaarde in verhuurde staat 

€   280.000,00

WOZ waarde 1 jan 2017

€   221.000,00

Totale Financieringsbehoefte 

€   206.750,00

Schijf 1        

€   168.000,00

Schijf 2

€     38.750,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar.

Bouwjaar

1913

Gebruiks oppervlakte:    

52 m²

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed. Winkels, openbaar vervoer e.d. naast de deur (o.a. Javastraat, Javaplein, Molukkenstraat). De bereikbaarheid is goed, parkeren op de openbare weg (betaald).

Beoordeling object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Goed, 3-6 maanden

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid    

Goed, de woningmarkt in dit postcodegebied kan als overspannen worden aangemerkt. De vraag is groot, het aanbod beperkt. De prijzen zijn het afgelopen jaar sterk gestegen. Transactieprijzen van, soms ver, boven de vraagprijs zijn geen uitzondering.

Opmerkingen in taxatierapport

Voortdurend recht van erfpacht, vooruitbetaald, einde tijdvak 30-06-2060. Eerstkomende herzieningsdatum canon; 01-07-2060.
Waardevermeerdering na vertrek huurder.
Goed onderhouden benedenwoning met tuin.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Het getaxeerde is gelegen op normale stand in de Indische buurt/Amsterdam Oost.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Redelijk/Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

52 en 63

Woonsituatie   

Eigen woning

BKR toets   

Geen bijzonderheden

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld