Hogenbanweg 399 te Schiedam

Van: Jaap
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,75%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,50%.
  • Rentevergoeding schijf 3 6,15%.  

Financiering over 3 schijven tot 90% van de marktwaarde in on-verhuurde staat.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Mijn naam is Jaap Nellen. Ben een relatief jonge vastgoed investeerder die momenteel zes investerings objecten (allen woningen) bezit in de regio Rotterdam. Inmiddels ook geen onbekende op dit platform. De woningen worden allen of verhuurd, of worden momenteel klaar gemaakt voor de verhuur. Voor een aantal woningen, waaronder deze, wordt nu de financiering afgerond via crowdfunding. Daarnaast bezit ik een fijn appartement waar ik zelf met veel plezier woon.

Als zoon van een ondernemer in de bouw industrie is ondernemen en vastgoed er met de paplepel ingegoten. Deze achtergrond komt ook van pas als er praktische zaken geregeld moeten worden: ik weet de weg goed te vinden en spreek de taal van de vastgoed industrie. Hierdoor creëer ik zowel bij de aankoop als bij de verbouw toegevoegde waarde. Dit verlaagt het risico van de investering. 

Mijn professionele achtergrond is Digital Marketing Management. Heb de afgelopen tien jaar gewerkt bij Nederlands grootste internationale biermerk (die met het groene flesje), en bij één van de grootste chocolade fabrikanten ter wereld (die van de chocolade verassings eieren voor kinderen). Ben daarvoor naar Luxemburg verhuisd om daar de digitale marketing afdeling op te zetten en een team te leiden. Het project management, crowdsourcen van content, het omgaan met collega's en leveranciers op alle niveaus heeft erg geholpen om ook in het vastgoed projecten succesvol af te ronden. Belangrijke beslissing worden genomen op basis van concrete data, gevoed door een gezonde dosis ondernemerschap en creativiteit. Dit leidt tot solide investeringen.

Ik focus me op panden die ook in geval van economische tegenslagen uitstekend verhuurbaar zijn.

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de aankoop van het pand aan de Hogenbanweg 399 te Schiedam. Het bevind zich op een uitstekende locatie in Schiedam, op de rand van Rotterdam, nabij tramhalte Hogenbanweg en op korte fietsafstand van het historische centrum van Schiedam. Schiedam is de plaats waar volgens vastgoed adviesbureau Colliers het hoogste vastgoed rendement behaald wordt van Nederland! Ook voor dit object staat er een uitstekend rendement in het verschiet. 

Bron: http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/research/residential_investment_attractiveness_index

Openbaar vervoer verbindingen zijn uitstekend te noemen. Schiedam is gunstig gelegen, met directe verbindingen naar Schiphol, het strand bij Hoek van Holland, Rotterdam Centrum en Utrecht. Ook met de auto ben je ruim binnen een uur in al deze genoemde plaatsen.

Voor dit object zal er een CV ketel met radiatoren geplaatst worden, die door de aanvrager uit eigen middelen betaald wordt. Dit zorgt direct vanaf dag 1 voor een waardestijging, en dus voor een verdere daling van het risico van de investeerder. Ook zijn er zeer recent soortgelijke woningen in dezelfde straat verkocht voor ruim 20% meer dan de getaxeerde waarde van dit object. De prijsontwikkeling in deze wijk en prijsklasse is dan ook uitstekend te noemen. Al met al een prima en zeer goed verhuurbaar object, met een laag risico profiel.

Globale indeling:

Entree in gedeeld portaal met trapopgang.

Bij binnenkomst van het appartement bevindt u zich in de hal die alle ruimtes met elkaar verbindt. Er is een een kleine slaapkamer met hoogslaper (ongeveer 6m2) aan de linkerzijde, het kijkt uit op de grasweide en in de verte de Rotterdamsedijk. De woonkamer bevind zich eveneens aan de voorzijde, met grote ramen en een mooi uitzicht. De ruimte is ongeveer 25m2.

Aan de achterzijde bevind zich een grote slaapkamer en een separate keuken, beiden met toegang tot het balkon.

Vanuit de hal is tevens de inloop douche en het separate toilet bereikbaar.

Er is een aparte berging met stroom aansluiting in de kelder van het complex.

De balkons worden door op kosten van de VVE gerenoveerd, het reeds gerenoveerde balkon van de buren die binnen dezelfde VVE valt is te zien op 1 van de foto’s.

Aanvraag

Het pand is zeer goed rendabel obv de verwachte verhuurinkomsten. Er is een principeakkoord met een verhuur makelaar om vanaf dag 1 na oplevering te verhuren tegen een aantrekkelijk bedrag, voor een periode van twee jaar. Leegstand wordt de komende jaren niet of slechts gering verwacht, maar kan wel gedragen worden mocht het onverhoopt anders lopen dan verwacht. De inkomsten uit verhuur zijn nu al fors hoger dan de uitgaven voor de financiering via crowdfunding. Doordat de huur jaarlijks verder zal toenemen, zullen de inkomsten verder stijgen.

Crowdfunding via SamenInGeld

Ik kies voor crowdfunding via SamenInGeld omdat dit in mijn ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een hele mooie rente in deze tijd en ik als belegger kan financiele middelen vrijmaken om verder te investeren in mijn volgende project.

Laten wij samen het maximale uit het SamenInGeld concept halen en aan de slag gaan!

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd

Zekerheden

Hogenbanweg 399 3112 CL Schiedam,  kadastraal bekend gemeente Schiedam, sectie I, complexaanduiding 4535, appartementsindex 3

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 14 december 2018 door dhr M.M. Makor van Kantoor Makor makelaars te Barendrecht

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   120.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   125.000,00

WOZ waarde  

€     88.000,00 per 01-01-2017

Totale Financieringsbehoefte  

€   108.000,00 

Schijf 1        

€     72.000,00

Schijf 2

Schijf 3

€     24.000,00

€     12.000,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar. 
Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1954

Gebruiks oppervlakte:    

62 m²  wonen + 12 m² opslag- en buitenruimte 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

voldoende

Beoordeling Object

voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

voldoende

Courantheid

0 tot 3 maanden

Verhuurbaarheid       

zeer goed

Verkoopbaarheid                                  

goed

Opmerkingen in taxatierapport

Keurig appartement op aantrekkelijke en gewilde locatie

Omgeving           Stand en ligging                           

In voltooide woonwijk aantrekkelijk gelegen aan plantsoen goede bereikbaarheid nabij voorzieningen en openbaar vervoer.   

Algemene beoordeling locatie en courantheid

De huidige lokale marktomstandigheden zijn uitstekend te noemen. 

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

35

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Digital Marketing

BKR toets   

Geen bijzonderheden

 

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld