Heidestraat 35 te Geleen

Van: Pepijn en Anouk
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 5,50%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 6,50%.
  • LET OP!: Annuiteit berekend op basis 15 jaar                                                                
  • Schijf 2 een hoger verstrekkings percentage van de verkoopwaarde in onverhuurde staat. 

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Mijn naam is Pepijn Bakker, reeds een bekend en vertrouwd gezicht op dit platform. Als pionier in het financieren van onroerend goed via crowdfunding heb ik reeds ondervonden hoe succesvol de samenwerking met SamenInGeld is. Diverse projecten heb ik reeds met goed resultaat mogen financieren (zie gefinancierde projecten – Pastoor Hagenstraat 42 te Brunssum – Kastanjelaan 1A, Schoonbroodstraat 8 en Heidestraat 37 te Geleen), hetgeen mij er wederom toe heeft aangezet ook dit project aan te bieden.  

Achtergrond pand

Het object aan de Heidestraat 35 te Geleen betreft een ruime halfvrijstaande woning en werd in 2001 door mij aangekocht. Gedurende een grootschalige verbouwing, waarin nagenoeg alle elementaire onderdelen aan het onroerende goed werden vervangen, waaronder onder andere een nieuw dak inclusief constructie en isolatie (unidek) , kunststof kozijnen met isolerende beglazing, geheel vernieuwde cv- en elektra installatie, is dit pand getransformeerd tot zeven zelfstandige appartementen met geheel nieuwe keukens en sanitaire voorzieningen en 3 kamers met gezamelijke keuken en badkamer.

Bij de planvorming is zeer bewust gekozen voor betreffende wooneenheden, aangezien het object is gelegen in een regio waar de vraag naar dergelijke woonruimte enorm groot is. Sterker nog, de vraag loopt vooruit op het aanbod, hetgeen resulteert in een ruime keuze aan huurders waardoor leegstand nagenoeg is uitgesloten. Daarnaast ontstaat door de enorme vraag ten opzichte van het geringe aanbod een verschuiving van huurprijzen, hetgeen het rendement ten goede komt.

Ook hier is door de steeds verder toenemende vraag aan dergelijke huurwoningen en de beperkte nieuwbouw huurwoningen in vergelijkbare sector de reële verwachting dat ook voor de toekomst enige mate van garantie ten aanzien van inkomsten is veiliggesteld.

Een uiterst stabiele belegging dus!

Aanvraag

Dit object is zoals aangegeven reeds in eigendom en is deels gefinancierd met eigen middelen. Het doel van de herfinanciering is verlaging van maandelijkse hypotheek lasten. Het streven is een financiering van 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. De inkomsten uit verhuur zijn hoger dan de lopende kosten en de financieringsuitgaven via crowdfunding. Daarnaast zullen door jaarlijkse indexering van huren en het toepassen van energiebesparende maatregelingen de huurinkomsten toenemen.

Crowdfunding

Ik kies voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat hypotheekstelling aan de investeerder een grote mate van zekerheid biedt. De investeerder krijgt een betere rente op zijn spaargeld dan bij een bank en de hypotheek geeft hem zekerheid. SamenInGeld doorbreekt het traditionele denken van financieren door banken. Omdat dit een groter project is dan gebruikelijk op dit platform en wij graag deze aanvraag willen laten slagen zijn wij voor dit project bereid een hogere rentevergoeding aan de investeerder te betalen.

De gehele financiering van € 355.790,00 is onderverdeeld in twee opeenvolgende schijven:

Schijf 1 – een lening van € 226.800,00 gedekt door de vestiging van een eerste hypotheek. Schijf 1 beloopt de eerste 60% van de waarde van het te financieren pand in onverhuurde staat en 43,5% in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 5 jaar, de rente is 5,5% en u ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente.

Schijf 2 – een annuïtaire hypothecaire lening van € 128.990,00 gedekt door de vestiging van een tweede hypotheek. Schijf 2 beloopt de volgende 20% van de waarde van het te financieren pand in onverhuurde staat en 25,5% in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 5 jaar, de rente is 6,50% en u ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing.

Opmerking: Vanuit SameninGeld hebben wij het streven om de laagste waarde uit het taxatierapport aan te houden als uitgangspunt voor de maximale verstrekking. In dit geval is dit project zo geschikt voor de verhuur en is dit al jaren het geval waardoor er toch wordt afgeweken van deze norm. Wel is de snelheid van aflossen verhoogd waardoor het risico naar onze mening te overzien is en snel minder wordt voor schijf 2.

Waarom investeren? 

  • Voor uw investering heeft u in de financiering van het pand Heidestraat 35 te Geleen een veilige belegging;

De verhuurmarkt voor dit type woningen in Zuid-Limburg is zeer goed te noemen, mede door het grote tekort aan soortgelijke woonruimte. Huurprijzen zijn derhalve bovengemiddeld en leegstand is vrijwel uitgesloten.


*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd

Zekerheden

Heidestraat 35

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 12 april 2018 door De heer G.M.J.L. Smeets van Kantoor: Guido Smeets Makelaardij.

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   378.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   523.000,00

WOZ waarde  

€   179.000,00 (deel van het pand is niet in de WOZ opgave meegenomen)

Totale Financieringsbehoefte  

€   355.790,00 

Schijf 1        

€   226.800,00

Schijf 2

€   128.990,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar. 
Methodiek aflossen schijf 2: op annuïteitenbasis aflossen in 15 jaar 

Bouwjaar bedrijfspand

1910

Gebruiks oppervlakte:    

325 m²  

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Voldoende

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Redelijk

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Redelijk (9-12 mnd)

Opmerkingen in taxatierapport

Positief over verhuurbaarheid

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Het pand ligt in Lindenheuvel-Geleen in een rustige en goed bereikbare woonomgeving en op goede stand

Algemene beoordeling locatie en courantheid

redelijk

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

47

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

 

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld