Riviéradreef 8 LIVE 6 MEI 15.00 uur

Van: Adnen Aydemir
  • € 185.250 van € 185.250
  • 132 investeerders
  • Nog 23 dagen
  • 100% bereikt
Investeer in schijf 1A: 6,10% € 142.500 van € 142.500
Investeer in schijf 1B: 6,35% € 42.750 van € 42.750

Dit project heeft een looptijd van 3 jaar.

  • Rentevergoeding schijf 1A  6,10% 
  • Rentevergoeding schijf 1B  6,35%

Financiering schijf 1A is tot 50% en schijf 1B is 50 tot 65%  van de marktwaarde in verhuurde staat. 

Wij zijn van mening dat een 65% financiering van dit project mogelijk is. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. Aanvragers zijn privé personen.

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 1.882,00 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Download Fotopresentatie Rivieradreef 8 Haarlem

Informatie project eigenaar*

Even Voorstellen
Als wereldburger en vader van 3 kinderen (waarvan 2 minderjarig) woon ik de laatste 15 jaar in Haarlem Zuid.  Ik ben momenteel directeur van een franchise organisatie actief binnen de horeca sector. Ik kan prima schakelen tussen verschillende terreinen, gesprekspartners en stakeholders. Verder ben ik analytisch ingesteld en kan goed presteren onder druk. Ik ben bijna 10 jaar lang zelfstandig ondernemer geweest en heb ruime ervaring in aansturen van Personeel & Financiën. Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een besluitvaardige, solide en sociale persoonlijkheid.

Ik heb besloten om te investeren in onroerend vastgoed. Heb altijd interesse hierin gehad. Toen ik officier was bij de Koninklijke Luchtmacht heb ik onbewust mijn eerste woonwinkelpand gekocht, omdat ik een aardig inkomen en weinig te besteden had. Vervolgens een eigen woning gekocht. En later ook familieleden en kennissen gemotiveerd en begeleid om te investeren in onroerend vastgoed. Ik heb in al die jaren niet zelf de stappen kunnen nemen om professioneel te gaan investeren in onroerend vastgoed omdat ik een drukke carrière had. Verder ben ik erg leergierig en ontwikkel mij graag. Derhalve heb ik recentelijk een vastgoed cursus gevolgd en besloten om verder te gaan met investeren in onroerend vastgoed.

Object
Het aan te kopen object betreft een winkelpand in een winkelcentrum in Haarlem Zuid met een oppervlakte van 163 m2 BVO. Recentelijk is het object getaxeerd op EUR 285.000,- in verhuurde staat. Het is een overdekt winkelcentrum Haarlem Zuid. Omdat ik zelf in de buurt woon weet en ken ik het winkelcentrum goed en ben ik op de hoogte van de ontwikkelingen die er momenteel gaande zijn. Het winkelcentrum is behoorlijk in ontwikkeling. Hieronder links m.b.t. tot het centrumschalkwijk en de ontwikkelingen:
https://centrumschalkwijk.nl/
https://centrumschalkwijk.nl/straks/
https://www.wijkraadmolenwijk.nl/schalkstad/

Het winkelcentrum en dus de winkelruimte is prima gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, supermarkten en andere winkels. Een prima investering voor u als investeerder. Aangezien de vooruitzichten van de huurmarkt in Haarlem dichtbij Amsterdam en Schiphol zeer gunstig zijn, is dit een uitstekend object om naast uitstekende huurinkomsten ook een mooie waardestijging mee te kunnen pakken vanwege upgrade van het winkelcentrum en de buurt. Dit resulteert in een zeer laag risico voor zowel ons als projectaanvrager als voor de investeerders. 

Huurder
Het object wordt gebruikt als winkelruimte voor verkoop van food en non-food artikelen aangevuld met kant en klare meeneemgerechten (lunch, broodjes en salades). De producten sluiten goed aan bij de doelgroep. De gerechten worden elders voorbereid.
Huuropbrengst per 1 mrt 2021 is 2100,- per maand. Het huidige huurcontract loopt sedert maart 2019 en wordt na 5 jaar verlengd. Intentie van de huurder is er om een lange tijd door te huren.

Beheer
Het beheer van het object ga ik zelf uitvoeren. De huurder zal met mij contact opnemen bij vragen of problemen. Daarnaast wordt door de huurder servicekosten betaald voor het prima onderhoud van het winkelcentrum.

Doel aanvraag
Met de aanvraag bij SamenInGeld wil ik deze object financieren. Voor het project is een hypotheek van € 185.250,- aangevraagd. Mijn eigen inkomen en huuropbrengst van het object hebben voldoende cashflow om deze hypotheek te dragen.

Toelichting op BKR registratie
Ik was eigenaar van 3 elektro stores aangesloten bij een franchise formule. Rond 2015 ging het economisch slecht in NL en er was een verschuiving van fysieke winkels naar online winkelen.
Vele elektro zaken hebben het niet kunnen redden, waaronder mijn winkels. Ik was noodgedwongen om mijn faillissement aan te vragen. Na dit faillissement heb ik in 2019 een schone lei gekregen. De BKR registratie heeft betrekking hierop en is dus al lang afgehandeld. Echter blijft deze registratie na afhandeling nog 5 jaar zichtbaar.

Crowdfunding via SamenInGeld
De keuze voor crowdfunding via SamenInGeld is in de vastgoedopleiding aan bod gekomen en spreekt mij enorm aan. Het feit dat het rendement naar een betrokken club investeerders gaat spreekt mij ook aan. Daarnaast biedt het mij als beleggers kans om meer het hefboomeffect te bewerkstelligen.

*Bovenstaande informatie is door project aanvrager zelf aangeleverd. 

Zekerheden

Riviéradreef 8,  2037 AG Haarlem
Kadastrale gegevens: Gemeente Haarlem, sectie Y,
 nummer 826 

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 26-03-2021 

Door Wagenhof Taxaties B.V. te Haarlem

Marktwaarde vrije verkoop 

€ 285.000,00

Marktwaarde in verhuurde staat 

€ 285.000,00

WOZ waarde 

Voor deze locatie is geen WOZ- waarde beschikbaar.

Totale Financieringsbehoefte  

€ 185.250,00

Schijf 1A    

€ 142.500,00

Schijf 1B  

€   42.750,00

 

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 3 jaar. 

Bouwjaar onderpand

1971

Gebruiks oppervlakte:    

152 m wonen

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid

Goed

Verkoopbaarheid                                

Goed (4 maanden)

Opmerkingen in taxatierapport

Het betreft hier redelijk courant vastgoed voor zowel huur als verkoop transacties.

Omgeving           

Stand en ligging                                      

 

Winkelpand gevestigd in winkelcentrum Schalkwijk te Haarlem

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

45, 20

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep

Directeur, tandarts assistente

BKR toets

A melding met uitleg