Amsterdam Formosastraat 55

Van: thomasvanholder
  • € 202.000 van € 202.000
  • 91 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,30% € 101.000 van € 101.000
Investeer in schijf 1B: 4,55% € 40.400 van € 40.400
Investeer in schijf 2: 6,00% € 30.300 van € 30.300
Investeer in schijf 3: 6,75% € 30.300 van € 30.300
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1A  4,30%. 
  • Rentevergoeding schijf 1B  4,55%.
  • Rentevergoeding schijf 2     6,00%.
  • Rentevergoeding schijf 3     6,75%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70%, schijf 2 is 70 tot 85% en schijf 3 is 85 tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat.

LET OP! Aanvulling van SamenInGeld op dit project:

Wij zijn van mening dat een 100% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigenmiddelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. Omdat de onderhoudskosten laag zijn is in de financiële analyse het percentage onderhoudsbudget aangepast naar 10%. 

Download Lees hier de financiële analyse van dit project

Informatie aanvrager*

Even voorstellen

Hallo, ik ben Thomas Van Holder, wonend in Amsterdam. In mijn dagelijkse leven werk ik als accountmanager voor een Amerikaans IT-bedrijf dat het Nederlandse bedrijfsleven ondersteunt bij digitaliseringsprojecten. Dit omvat het onderhandelen van verkoopovereenkomsten (€ 100k tot € 2 mjn), het plannen van een IT-architectuur / roadmap en het creëren van partnerships met andere organisaties om het gewenste eindresultaat voor de klant te bereiken. Net zoals IT-projecten heeft investeren in vastgoed een cyclus verloop (aankoop -> verbouwing -> verhuur) wat me aanspreekt. Het geeft een fijn gevoel om iets vanuit niets op te bouwen en mensen een nette woonruimte te kunnen aanbieden.

Welke vastgoed ervaring heb ik?

De wereld van vastgoed is veelomvattend. Er zijn verschillende strategieën om een vastgoedportefeuille op te bouwen. Om mijn persoonlijke leercurve te versnellen, laat ik me adviseren door binnen- en buitenlandse vastgoedondernemers die hun ervaringen (successen en failures) delen. Via verschillende cursussen, mentorprogramma’s, podcasts, boeken en vastgoedevents breid ik mijn kennis elke dag verder uit.

Sinds 2016 beleg ik actief op de Amsterdamse vastgoedmarkt (1 huurder). Daarna heb ik elk jaar een woning bijgekocht (waaronder mijn eigen woning). Mijn doel is om eind dit kalenderjaar 20 huurders woonruimte te bieden. De eerste panden hebben me geholpen om de kneepjes van het vak te leren en een netwerk op te bouwen. Van notarissen en financiële adviseurs tot aannemers en verhuurmakelaars.

Het toekomstige uitbreidingsplan is gericht op:
1. Vastgoed aankopen in grote steden (locatie, locatie, locatie).
2. Renoveren van het pand en extra waarde toevoegen (uit- en opbouwen).
3. Verhuren aan expats, starters en studenten.

Waarom investeren in Amsterdam?

Amsterdam is booming! Jonge mensen en expats zoeken hun toekomst steeds meer in internationale steden, waarvan Amsterdam een prachtig voorbeeld is:
●       een uitstekende infrastructuur,
●       een hoge levenskwaliteit,
●       een verbindingshub voor Europa,
●       een sterke aanwezigheid van het (internationaal) bedrijfsleven.

Het is geen verrassing dat de Gemeente Amsterdam voorspelt, dat in 2040 het aantal inwoners de 1 miljoen zal overschrijden. Dit is 20% groei op basis van het huidige inwoneraantal. Een grotere werkende bevolking leidt tot een hogere vraag naar woonruimte, wat gunstig is voor de huurprijzen. Daarnaast is er weinig nieuwe bouwruimte binnen de ring rond Amsterdam wat de waarde van bestaande woningen, appartementen en studio’s verder opdrijft.

Project: studio nabij Amsterdam-Oost
De studio ligt nabij een van de meest hippe en trendy wijken van 2019: Amsterdam-Oost. De studio (29m2) is gelegen op de 3e verdieping. Een royale lichtinval creëert een ruimte-vergrotend gevoel. Er is een gemeenschappelijk terras en een ruime tuin. In de kelder is een berging (5m2) met extra opbergruimte.

3 jaar terug is de studio volledig gerenoveerd. De keuken is ingericht met inbouwapparatuur (o.a. koelkast, kookplaat en wasmachine & droger). De woonkamer heeft meerdere inbouwkasten en een opklapbed waardoor huurders genieten van multifunctionele leefruimte. De grote tegels in de badkamer met douche en toilet zorgen voor een moderne uitstraling. Een slimme thermostaat gecombineerd met een nieuwe verwarmingsinstallatie zorgt voor een energiezuinige verbruik. De bereikbaarheid met het OV is uitstekend: bus, trein en tram op 2 minuten loopafstand. In de nabijheid (o.a. Javastraat) zijn meerdere supermarkten, eetgelegenheden en bars.

De studio wordt volledig gemeubileerd verhuurd om de aantrekkelijkheid richting de huurders doelgroep (millennials) te verhogen. Door de hoogwaardige renovatie valt de studio in de vrije sector. Lage toekomstige onderhoudskosten zijn een bijkomend voordeel. De bruto huurprijs bedraagt 1.250 euro, incl. kosten. De netto huurprijs bedraagt 1.100 euro per maand. De studio is sinds juli 2018 verhuurd met een 2-jarige huurovereenkomst aan een internationaal koppel. De vraag naar appartementen en studio’s met een eigen keuken en badkamer op een goede locatie in Amsterdam is groot.

Wat is het doel van de financieringsaanvraag?

De woning is al sinds 2016 in eigen bezit. De lening via Samen In Geld wordt aangewend om een herfinanciering te realiseren. Dit kapitaal zal deels benut worden als eigen middelen bij de aankoop van nieuw pand. Na de zomervakantie volgt een nieuw project via Samen In Geld van een andere woning die ik momenteel bezit. Investeerders hebben dan opnieuw de kans om te beleggen in vastgoed in Amsterdam.

Waarom via Samen In Geld?

Samen in Geld is een van de meeste succesvolle crowdfunding platformen op de Nederlandse vastgoedmarkt. Beleggen via Samen in Geld biedt nieuwe kansen voor investeerders:
●       een hoger rendement behalen dan een spaarboekje,
●       laag risico door garantie via een hypotheekrecht,
●       transparantie waarin je geld wordt belegd.

Als lener biedt deze campagne me het voordeel om de investering aan te wenden om:
●       de vastgoedportefeuille verder uit te breiden,
●       schaalvoordelen te bereiken,
●       zo een hogere terugbetalingscapaciteit te realiseren.

Persoonlijk heb ik recent via Samen In Geld geïnvesteerd in projecten van andere vastgoedinvesteerders. Nu sta ik aan de andere zijde van de transactie en wil ik graag andere mensen dezelfde kans bieden om een aantrekkelijk rendement te behalen met daarbij de nodige garanties (hypotheek). Bedankt voor het vertrouwen om samen te beleggen in de Amsterdamse vastgoedmarkt.

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd.

Zekerheden

Formosastraat 55, 1094 SW Amsterdam. Kadastrale gegegvens: gemeente Amsterdam, sectie W, Complexaanduiding 8167. Appartementindex 85

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 26-06-2019 door dhr. Chin van kantoor: A1 Makelaars te Amsterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   215.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   202.000,00

WOZ waarde  

€  191.000,00 peildatum 01-01-2018

Totale Financieringsbehoefte  

€   202.000,00

Schijf 1 A

Schijf 1 B      

€   101.000,00

€     40.400,00

Schijf 2

€     30.300,00

Schijf 3 

€     30.300,00

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1981

Gebruiks oppervlakte:    

29 m²  + externe bergruimte 5 m²

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

0-3 maanden

Verhuurbaarheid       

Krapte op de huidige woningmarkt. De vraag is groter dan het aanbod. 

Verkoopbaarheid                                      

Gebrek aan nieuw aanbod van koop- en goede huur-woningen, dus goed.

Opmerkingen in taxatierapport

Goede lichtinval en uitzicht. Het appartement verkeert in goede conditie en de gebruite materialen zijn van goede kwalitiet.
Goede ontsluiting en bereikbaarheid. Alle voorzieningen in de buurt. Bijdrage VvE €50,00 p/m.
Erfpacht: de canon is afgekocht tot 29 februari 2032.

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Gelegen nabij Amsterdam-Oost. De bereikbaarheid met het OV is uitstekend: bus, trein en tram op 2 minuten loopafstand. In de nabijheid (o.a. Javastraat) zijn meerdere supermarkten, eetgelegenheden en bars.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Het getaxeerde betreft een modern afgewerkt appartement met gebruik van goede materialen.

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

 

28

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep 

Account manager

BKR toets

Geen bijzonderheden