FenixLofts 2 06 - Rotterdam

Let op! Dit project betreft een samenwerking tussen Bouwaandeel en SamenInGeld. Bouwaandeel beoordeelt het project en begeleidt de initiatiefnemer bij de crowdfundingcampagne. SamenInGeld faciliteert de administratieve en financiële afhandeling van de leningen. Meer informatie is beschikbaar via de website van Bouwaandeel en FenixLofts.

Download Financiële analyse en rapportage

Even voorstellen

Ard en Monique Veldheer wonen in Oostenrijk en hebben een bedrijf in LED-verlichting. Over 5 jaar willen zij echter terugkeren naar Nederland om in Rotterdam te gaan wonen. Hun oog is gevallen op het bijzondere nieuwbouw project Fenixlofts op Katendrecht. 

Inmiddels hebben zij in het project een woning gekocht onder voorbehoud van financiering. Omdat Ard en Monique niet woonachtig zijn in Nederland kunnen ze op dit moment voor financiering niet terecht bij de bank. Tot hun terugkeer naar Nederland zijn ze van plan de woning te verhuren. 

Achtergrond pand

Het complex ‘Fenixlofts’ wordt nu gebouwd op Katendrecht boven op de oude Fenixloodsen tegenover Hotel New York. De woning van Ard en Monique is een schitterende Loft met een oppervlakte van 90 vierkante meter.  Het gebruik van glas versterkt de ruimtelijke beleving en het spectaculaire uitzicht op de Rijnhaven van Rotterdam. Bouwaandeel maakt het nu mogelijk om samen in een Rotterdamse Loft te investeren. Je kan al mee doen vanaf 250 Euro!

De woning is een Loft en heeft een hoogte van 4 meter en een oppervlakte van 90 vierkante meter. De natte cel met douche, de wc en de keuken zijn in het midden van de woning gelegen. De scheidingswanden van de slaapkamers en de woonkamer zijn van glas voor een ruimtelijke beleving. Boven de natte cel is een vide van 2,5 bij 9 meter die ruimte biedt voor een lounge en een kantoor. Uiteraard wordt de hele woning voorzien van Led verlichting. Een binnenhuis architect zal de woning een moderne uitstraling geven.

Aanvraag

De aankoopsom voor de woning bedraagt €353.710. Daarvan willen Ard en Monique €224.000 laten financieren via crowdfunding. De investeerders krijgen een rendement van 5%. Als zekerheid krijgen de investeerders een eerste recht van hypotheek op de woning en een pandrecht op de huurpenningen en verzekering. De rente is 5% per jaar en wordt maandelijks uitbetaald. 

Meer informatie is online beschikbaar: FenixLofts

Volg de campagne van Ard en Monique op Facebook!

Bron artist impressions: Heijmans, Mei architects and planners, WAX architectural visualisations

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld