Egelantierstraat 19, 19A en 19B, Utrecht

Van: Kredirect
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,8%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,5%. Let op! Anders dan u gewend bent heeft dit project een aflossingberekening alsof er in 15 jaar (ipv 30)wordt afgelost. 

Download Lees hier de financiële analyse

Informatie aanvrager

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Lex van Hoepen, 49 jaar jong, vader van mijn dochter van 11 en ondernemer. Na mijn opleiding Heao-BE en de universitaire studie bedrijfseconomie ben ik nu 23 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Na 6 jaar loondienstverband in diverse functies werd ik begin 2000 zelfstandig. Ik ben eigenaar van een tweetal bedrijven; Hypotheken Midden Nederland BV. dat zich richt op het brede financiële advies aan particuliere relaties en Kredirect BV dat bemiddelt in consumptieve kredieten en het ontwikkelen en verhuren van vastgoed. De portefeuille van Kredirect bestaat op het moment uit 13 goed verhuurde appartementen, een winkelruimte met langjarig huurcontract en een drietal parkeerplaatsen. De afgelopen 6 jaar heeft zich geen leegstand voorgedaan.

Object

Het pand Egelantierstraat 19 is een prachtig beleggingspand in de populaire ‘Bloemenbuurt’ in Utrecht.Het ligt achter de gezellige Amsterdamsestraatweg en nabij het centrum. Het pand is aangekocht in 2011 en op een kwalitatief hoogstaande manier verbouwd en klaargemaakt voor de splitsing tot drie appartementen die zeer gewild zijn bij de jongere werkenden. Er is veel vraag naar dergelijke zelfstandige woonruimtes en de huurprijzen zijn in Utrecht voor beleggers zeer aantrekkelijk.

Omschrijving van de appartementen

Appartement 19
Entree, hal met meterkast en trap eerste verdieping, entree appartement. Appartement: open keuken voorzijde voorzien van modern blok met inbouwapparatuur, woonkamer achterzijde met trapkast en openslaande deuren naar de achtertuin, moderne badkamer voorzien van wandcloset, wastafel en douchecabine, slaapkamer achterzijde.

Appartement 19A
Begane grond: Entree, hal met meterkast en trap eerste verdieping. 1ste verdieping: overloop, entree appartement. Appartement: open keuken voorzijde voorzien van modern blok met inbouwapparatuur, woonkamer achterzijde met kast voorzien van combiketel en wasmachine aansluiting en openslaande deur naar het platte dak. Moderne badkamer voorzijde voorzien van wandcloset, wastafel en douchecabine.

Appartement 19B
Entree, trap naar woonverdieping, open keuken voorzijde voorzien van modern blok met inbouwapparatuur, moderne badkamer voorzijde voorzien van wandcloset, wastafel en douchecabine, woonkamer achterzijde met kast voorzien van combiketel en wasmachine aansluiting.

Ligging

De woning is zeer gunstig gelegen nabij winkelvoorzieningen, openbaar vervoer, uitvalswegen, Station Zuilen en het Juliana park. Het stadscentrum en Centraal Station zijn op fietsafstand.

Waarvoor is de lening nodig

Voor de herfinanciering van de huidige hypotheek wordt een bedrag van € 208.000,- gevraagd. De maandelijkse lasten blijven daarmee ruim onder de actuele huur. Gezien de perfecte staat van onderhoud, in de 2e week van november wordt het pand nog volledig geschilderd,  zijn er de komende jaren geen onderhoudskosten te verwachten.

Crowdfunding via SamenInGeld

SamenInGeld is een sympathiek en modern initiatief dat voor zowel mij als eigenaar en als de geldgever grote voordelen biedt. SamenInGeld maakt het mogelijk om initiatieven als de Egelantierstraat te realiseren en verdienen daarom alle steun voor het door hen getoonde initiatief.

Waarom investeren? 

- Als geldverstrekker heeft u in de Egelantierstraat 19 een fantastisch mooi en waardevast onderpand in een geliefde wijk in Utrecht
- Het trackrecord van de ondernemer laat al jarenlang succesvolle projecten en het succesvol managen van verhuurde appartementen zien
- De huurdersmarkt in Utrecht is zeer goed te noemen. Het risico op leegstand is vrijwel nihil.
- U investeert direct in een drietal gesplitste appartementen. Hierdoor is er sprake van spreiding van het risico van leegstand en is het pand eenvoudig te verkopen.

Informatie over onderpand

Zekerheden

Egelantierstraat 19, 19A, 19B

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt door dhr. P.A. van Kooten. Kantoor: Brouwer Makelaars te Utrecht.
Nr. 19 dd 19 oktober 2017
Nr. 19A dd 23 oktober 2017
Nr. 19B dd 25 oktober 2017
 

 

Marktwaarde vrije verkoop

€  270.000,00 (gebaseerd op erfpacht)
€  400.000,00 (niet gebaseerd op erfpacht)

Marktwaarde in verh. staat 

€  260.000,00 (gebaseerd op erfpacht)
€  375.000,00 (niet gebaseerd op erfpacht)

WOZ waarde 

€  333.000,00

Totale Financieringsbehoefte  

€  208.000,00

Schijf 1        

€  143.000,00

Schijf  2

€    65.000,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar.

Bouwjaar

1906

Gebruiks oppervlakte:    

Nr. 19:   35m²
Nr. 19A: 32m² 
Nr. 19B: 29m²

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Goed

Staat van onderhoud buitenzijde  

Goed

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport 

Het getaxeerde object is in 2011 gesplitst in 3 appartementen, voorheen woonhuis. Het onderhoud is goed te noemen.

Omgeving
Stand en ligging                                      

De woning is gelegen op normale stand in de wijk 'Bloemenbuurt' te Utrecht-Noordwest, voorzieningen zijn allen op korte afstand gelegen. De bereikbaarheid is goed te noemen.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

49

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld