Dordrecht Weissenbruchstraat 33

Van: Pieter
  • € 110.500 van € 110.500
  • 106 investeerders
  • succesvol!
Investeer in schijf 1A: 4,70% € 65.000 van € 65.000
Investeer in schijf 1B: 4,95% € 26.000 van € 26.000
Investeer in schijf 2: 6,25% € 19.500 van € 19.500

Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.

  • Rentevergoeding schijf 1A  4,70% 
  • Rentevergoeding schijf 1B  4,95%
  • Rentevergoeding schijf 2     6,25%

Financiering schijf 1A is tot 50%, schijf 1B is 50 tot 70% en schijf 2 is 70 tot 85% van de marktwaarde in verhuurde staat. Voor schijf 2 is de annuïteit berekend alsof deze in 30 jaar wordt afgelost.

Wij zijn van mening dat een 85% financiering van dit project mogelijk is doordat de aanvrager van dit project voldoende eigen middelen aan overwaarde en geld in eigendom heeft. Mede vanwege het in privé meetekenen is dit voor SamenInGeld passend. 

SamenInGeld gaat uit van een huuropbrengst van € 700,00 per maand.

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie projectaanvrager*

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Pieter en ik kom uit Leiden waar ik samenwoon met mijn vriendin en ons dochtertje. In mijn dagelijkse leven werk ik als Project Lead Engineer (TU Werktuigbouwkunde) aan internationale energieprojecten. Sinds een aantal jaren investeer ik met veel enthousiasme in woningen die ik verhuur. Ik heb cursussen op dit gebied gevolgd en verzamel zo veel mogelijk kennis en informatie op het gebied van vastgoedbeleggen. Ik heb inmiddels een waardevol netwerk opgebouwd met andere vastgoedbeleggers, makelaars en aannemers. Ik houd er van zaken grondig te analyseren en te onderzoeken, en zo benader ik ook de vastgoedmarkt, waarbij ik elke investering qua woning beoordeel op wijk, huurprognoses, rendement en risico’s.

Alle woningen die ik tot nu toe gekocht heb liggen in de Randstad, waarbij ik de woningen zorgvuldig uitkies op goede verhuurbaarheid, ook in tijden van crisis. Zo zijn de woningen zowel geschikt voor een stel of jong gezin, woningdelers (bv studenten), of expats en hierbij streef ik een lange termijn “Buy and Hold” strategie na. Alle woningen die ik bezit liggen binnen fietsafstand van het centrum, en bevinden zich in de vrije sector (boven de liberalisatiegrens).
Door de woningen tegen een scherpe prijs aan te kopen, in combinatie met goede verhuurbaarheid, hebben alle woningen tot nu toe een sterk rendement (BAR). De verhuur wordt altijd gedaan door professionele verhuurbedrijven, waarbij de huurders kritisch worden gescreend, met name op financiële draagkracht.

Object

Het object wat ik wil herfinancieren betreft een dubbele bovenwoning en ligt op fietsavond van het historische, gezellige centrum van Dordrecht. Het is een 4-kamer jaren ’30 woning van 80 m2. De woning ligt aan een rustig straatje in de wijk Krispijn, vlakbij een basisschool, met een speelveld en buurtwinkels op loopafstand. Dordrecht scoort goed op basis van verhuurrendement door de nog relatief aantrekkelijke prijzen van koopwoningen, naast een goede vraag naar huurwoningen (15e plaats binnen Nederland – bron Vastgoedtool). De woning heeft een heerlijk ruime, en lichte woonkamer op de eerste verdieping, met aan de voorzijde uitzicht op een basisschool. Aan de achterzijde van de woonkamer ligt het balkon met een weids uitzicht op de sportvelden. Op de tweede verdieping bevinden zich de 3 slaapkamers.
Alle ramen van de woning zullen van HR++ glas worden voorzien en de keuken is redelijk recent (2017) volledig vernieuwd. De woning zal verder nog worden gerenoveerd zodat deze zo aantrekkelijk mogelijk kan worden aangeboden aan potentiële huurders.

Crowdfunding via SamenInGeld

Van andere vastgoedinvesteerders had ik positieve verhalen gehoord over SamenInGeld en het spreekt me aan dat het voor zowel de investeerders als de beleggers mogelijk is een mooi rendement te halen. Tot nu toe zijn mijn andere huurwoningen via vastgoedbanken gefinancierd, waarbij ik een ruime overwaarde aanhoud, om ook in een dalende markt geen risico te lopen (max LTV van 65%). Dit wordt mijn eerste project met SamenInGeld.

*Informatie is door project aanvrager zelf aangeleverd.

Zekerheden

Weissenbruchstraat 33 3314TW Dordrecht
Kadastrale gegevens: Gemeente Dordrecht, sectie K,
nummer 8678, index 20

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 29-04-2020 door Koersvast Taxaties B.V. Sliedrecht

 

Marktwaarde vrije verkoop 

€ 145.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€ 130.000,00

WOZ waarde  

€ 107.000,00 peildatum 01-01-2019

Totale Financieringsbehoefte  

€ 110.500,00

Schijf 1A

Schijf 1B      

€   65.000,00

€   26.000,00

Schijf 2

€   19.500,00

Schijf 3 

n.v.t.

Looptijd:

 

Deze lening heeft een looptijd en rentevast periode van 5 jaar. 

Methodiek aflossen schijf 2: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1935

Gebruiks oppervlakte:    

79 mwonen

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Goed

Verhuurbaarheid       

Gunstige woningmarkt qua ligging en bereikbaarheid. Appartement is zeer geschikt voor starters.

Verkoopbaarheid                                      

0-3 maanden

Opmerkingen in taxatierapport

VvE bedraagt € 15,00 per maand

Omgeving            

Stand en ligging                                      

 

Object is gelegen in een voltooide woonwijk met goede bereikbaarheid van openbaar vervoer en nabij overige voorzieningen.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd

50

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep 

Project Lead Engineer

BKR toets

Geen bijzonderheden