Donkerslootstraat 121A te Rotterdam

Van: Jaap
 • € 180.000 van € 180.000
 • 106 investeerders
 • succesvol!
Investeer hier in schijf 1:4,75% € 108.000 van € 108.000
Investeer hier in schijf 2:5,50% € 36.000 van € 36.000
Investeer hier in schijf 3:6,15% € 36.000 van € 36.000
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,75%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,50%.
  • Rentevergoeding schijf 3 6,15%.  

  Aanpassing 15-01-2019 van SamenInGeld op dit project:

  De aanvrager heeft bij SamenInGeld aangeven dat dit project hoe dan ook zal doorgaan!

  Aanpassing 13-12-2018 van SamenInGeld op dit project:

  SamenInGeld heeft met de projecteigenaar afgesproken dat de rentevergoeding voor schijf 1 en 2 aangepast zal worden. De rente voor schijf 1 gaat naar 4,75% en  voor schijf 2 naar 5,5%. De investeerders die een toezegging hebben gedaan in dit project ontvangen automatisch deze hogere vergoeding. Een aangepaste bevestiging van de investering zal per mail aan deze investeerders toegezonden worden.

  De sluitingsdatum voor dit project is op 20 januari 2019, tenzij op een eerder moment de gevraagde gelden succesvol bijeengebracht zijn.

  De financiering gaat tot 100% van de marktwaarde in onverhuurde staat. Op basis van andere aanwezige zekerheden en het meetekenen in privé is dit passend in ons beleid. Er is overwaarde en een aanzienlijke huurstroom in andere panden. Er is tevens een aanzienlijk bedrag aan eigen middelen ingebracht om het onderpand op te knappen.

  Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

  Informatie aanvrager*

  Even voorstellen

  Mijn naam is Jaap Nellen. Ik ben een relatief jonge vastgoed investeerder die momenteel zes investerings objecten (allen woningen) bezit in de regio Rotterdam. Deze worden allen of verhuurd, of worden momenteel klaar gemaakt voor de verhuur. Daarnaast bezit ik een fijn appartement waar ik zelf met veel plezier woon.

  Als zoon van een ondernemer in de bouw industrie is ondernemen en vastgoed er met de paplepel ingegoten. Deze achtergrond komt ook van pas als er praktische zaken geregeld moeten worden: ik weet de weg goed te vinden en spreek de taal van de vastgoed industrie. Hierdoor creëer ik zowel bij de aankoop als bij de verbouw toegevoegde waarde. Dit verlaagt het risico van de investering. 

  Mijn professionele achtergrond is Digital Marketing Management. Heb de afgelopen tien jaar gewerkt bij Nederlands grootste internationale biermerk (die met het groene flesje) en bij één van de grootste chocolade fabrikanten ter wereld (die van de chocolade verassings eieren voor kinderen). Ben daarvoor naar Luxemburg verhuisd om daar de digitale marketing afdeling op te zetten en een team te leiden. Het project management, crowdsourcen van content, het omgaan met collega's en leveranciers op alle niveaus heeft erg geholpen om ook in het vastgoed projecten succesvol af te ronden. Belangrijke beslissingen worden genomen op basis van concrete data, gevoed door een gezonde dosis ondernemerschap en creativiteit. Dit leidt tot solide investeringen.

  Ik focus mij op panden die ook in geval van economische tegenslagen uitstekend verhuurbaar zijn.

  Object

  De aanvraag bij SamenInGeld is voor de aankoop van het pand aan de Donkerslootstraat 121A te Rotterdam. Het bevind zich op een uitstekende locatie in de opkomende wijk Hillesluis in Feijenoord, uitkijkend op Varkenoordse Park en het iconische stadion De Kuip. Openbaar vervoer verbindingen zijn uitstekend te noemen en met de auto zit je binnen enkele minuten op de belangrijke snelwegen rondom Rotterdam. Dit gebied is ontzettend in ontwikkeling door investeringen van honderden miljoenen in het hele gebied waaronder de herontwikkeling van het Stadion zelf. De vooruitzichten op de woningmarkt in Rotterdam zijn zeer gunstig.  De vooruitzichten op deze specifieke locatie zijn zowaar nog beter. De planning van de bouw van een nieuw stadion, infrastructuur, faciliteiten en dure woningen in de directe nabijheid zullen naar verwachting een positieve uitwerking hebben op de waarde van het onderpand. Dit is derhalve een uitstekend object om naast uitstekende huurinkomsten ook een mooie waardestijging mee te kunnen pakken. Dit alles resulteert in een zeer laag risico voor de belegger.

  Het object is reeds, met toestemming van de huidige eigenaar, uit eigen middelen volledig gerenoveerd. Het object is nu al geheel klaargemaakt voor de verhuur.

  Globale Indeling:

  Entree op begane grond nivo met eigen trapopgang, voorzien van licht eiken laminaat vloer die doorgetrokken is in de volledige woning.

  Eerste verdieping:

  Gang met aangrenzend slaapkamer 1 van 15m2. Slaap/bijkamer 2 is 6m2.

  Woonkamer met open keuken en balkon, 25m2.

  Toilet met extra douche gelegenheid.

  Tweede verdieping:

  Gang met aangrenzend slaapkamer 3 en 4 van 16m2. De slaapkamers zijn beiden voorzien van een keukenblok met koelkast.

  Slaap/bijkamer 5 is 6m2.

  Badkamer met toilet en meubel, en opgang naar het tweede balkon.

  Aanvraag

  Het pand is zeer goed rendabel o.b.v. de verwachte verhuurinkomsten. Er is een principeakkoord met een verhuur makelaar om vanaf dag 1 na oplevering te verhuren tegen een aantrekkelijk bedrag, voor een periode van twee jaar. Leegstand wordt de komende jaren niet of slechts gering verwacht, maar kan wel gedragen worden mocht het onverhoopt anders lopen dan verwacht. De inkomsten uit verhuur zijn nu al fors hoger dan de uitgaven voor de financiering via crowdfunding. Doordat de huur jaarlijks verder zal toenemen, zullen de inkomsten verder stijgen.

  Crowdfunding via SamenInGeld

  Ik kies voor crowdfunding via SamenInGeld omdat dit in mijn ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een hele mooie rente in deze tijd en ik als belegger kan financiele middelen vrijmaken om verder te investeren in mijn volgende project.

  Laten wij samen het maximale uit het SamenInGeld concept halen en aan de slag gaan!

  *Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd

  Zekerheden

  Donkerslootstraat 121A,  kadastraal bekend gemeente Rotterdam, sectie V, complexaanduiding 3475-A, appartementsindex 10

  Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 21 november 2018 door dhr M.M. Makor van Kantoor Makor makelaars te Barendrecht

   

  Marktwaarde vrije verkoop

  €  180.000,00

  Marktwaarde in verh. staat 

  €   201.000,00

  WOZ waarde  

  €     98.000,00 

  Totale Financieringsbehoefte  

  €   180.000,00 

  Schijf 1        

  €   108.000,00

  Schijf 2

  Schijf 3

  €      36.000,00

  €      36.000,00

  Looptijd:

  Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

   

  De rentevast periode is 5 jaar. 
  Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

  Bouwjaar onderpand

  1938

  Gebruiks oppervlakte:    

  92 m²  wonen + 12 opslag- en buitenruimte 

  Beoordeling

   

  Beoordeling locatie

  voldoende

  Beoordeling Object

  voldoende

  Staat van onderhoud binnenzijde  

  voldoende

  Staat van onderhoud buitenzijde  

  voldoende

  Courantheid

  0 tot 3 maanden

  Verhuurbaarheid       

  zeer goed

  Verkoopbaarheid                                  

  de huidige lokale marktomstandigheden zijn uitstekend te noemen met meer vraag dan aanbod

  Opmerkingen in taxatierapport

  Volgens de geraadpleegde stukken bedraagt de maandelijkse bijdrage voor de VVE € 26,66

  Omgeving            

  Stand en ligging                                      

  Goede stand. Het pand ligt in de wijk Hillesluis. Op loopafstand van Feijenoord Stadion en tramstation en metro stations, met vrij zicht op groenstrook/speelplaats aan voorzijde. In de nabijheid van winkels, scholen, horeca en diverse openbare voorzieningen.   

  Algemene beoordeling locatie en courantheid

  Lage rente en instapklare, recent luxe afgewerkte, gemoderniseerde woning op gewilde locatie wat tezamen marktwaarde en verkoopsnelheid positief beïnvloeden. 

  Informatie over aanvrager

   

  Leeftijd 

  35

  Woonsituatie   

  Eigen woning

  Beroep  

  Digital Marketing

  BKR toets   

  Geen bijzonderheden