Buizerdstraat 2B Rotterdam

Van: Jaap
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,75%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,50%.
  • Rentevergoeding schijf 3 6,15%.  

Financiering over 3 schijven tot 90% van de marktwaarde in verhuurde staat.

De sluitingsdatum van dit project is 18 februari 2019!

Download Lees hier de financiële analyse.

Informatie aanvrager*                     

Even voorstellen

Mijn naam is Jaap Nellen. Ben een relatief jonge vastgoed investeerder die momenteel zes investerings objecten (allen woningen) bezit in de regio Rotterdam. Inmiddels ook geen onbekende op dit platform. De woningen worden allen of verhuurd, of worden momenteel klaar gemaakt voor de verhuur. Voor een aantal woningen, waaronder deze, wordt nu de financiering afgerond via crowdfunding. Daarnaast bezit ik een fijn appartement waar ik zelf met veel plezier woon.

Als zoon van een ondernemer in de bouw industrie is ondernemen en vastgoed er met de paplepel ingegoten. Deze achtergrond komt ook van pas als er praktische zaken geregeld moeten worden: ik weet de weg goed te vinden en spreek de taal van de vastgoed industrie. Hierdoor creëer ik zowel bij de aankoop als bij de verbouw toegevoegde waarde. Dit verlaagt het risico van de investering. 

Mijn professionele achtergrond is Digital Marketing Management. Heb de afgelopen tien jaar gewerkt bij Nederlands grootste internationale biermerk (die met het groene flesje), en bij één van de grootste chocolade fabrikanten ter wereld (die van de chocolade verassings eieren voor kinderen). Ben daarvoor naar Luxemburg verhuisd om daar de digitale marketing afdeling op te zetten en een team te leiden. Het project management, crowdsourcen van content, het omgaan met collega's en leveranciers op alle niveaus heeft erg geholpen om ook in het vastgoed projecten succesvol af te ronden. Belangrijke beslissing worden genomen op basis van concrete data, gevoed door een gezonde dosis ondernemerschap en creativiteit. Dit leidt tot solide investeringen.

Ik focus me op panden die ook in geval van economische tegenslagen uitstekend verhuurbaar zijn.

Object

De aanvraag bij SamenInGeld is voor de aankoop van het pand aan de Buizerdstraat 2b te Rotterdam. Het bevind zich op een interessante locatie in het sterk opkomende Rotterdam Zuid, vlak bij de Maastunnel. Openbaar vervoer is heel dichtbij, en met de fiets zit je in tien minuten in het centrum. Op een steenworp afstand wordt een grootscheepse herinrichting en stadsvernieuwing gedaan waar onder andere een pretpark gebouwd wordt (aan de Maas), en waarbij hele huizenblokken met achterstallig onderhoud vervangen worden voor nieuwe grotere en duurdere woningen.

De woning is grotendeels gerenoveerd. Er is een nieuwe keuken met koel en vrieskast geplaatst, er is een nieuwe cv geinstalleerd, vloeren zijn vervangen, wanden glad gestuct, en de wanden en plafonds zijn netjes wit gemaakt. Door de hoekligging is er een zee aan licht die via drie kanten naar binnen komt. Er zijn drie slaapkamers, waarvan twee toegang tot het balkon aan de achterzijde hebben. Aan de voorzijde is nog een kleiner balkon gesitueerd. De kozijnen staan in de planning om ook vervangen te worden op kosten van de vve. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze werkzaamheden dit jaar al opgestart worden! Uit de vve documentatie blijkt dat er kunststof kozijnen met hoog rendement zullen worden geplaatst. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor de energierekening en waarde van de woning.

Voor dit object staat er een uitstekend rendement in het verschiet. Het zal vanaf dag 1 verhuurd worden aan een bedrijf die studenten huisvest. Gezien het grote tekort aan studenten huisvesting is dit een zeer interessante markt en het risico van leegstand ligt bij het bedrijf. In eerste instantie wordt een verhuur overeenkomst van 12 maanden aangegaan. Voor dit object is er in januari 2019 een nieuwe Intergas CV ketel geplaatst, die door de aanvrager uit eigen middelen betaald is (nadat de taxatie is uitgevoerd). De prijsontwikkeling in deze wijk en prijsklasse zijn bovendien uitstekend te noemen. Al met al een prima en zeer goed verhuurbaar object, met een laag risico profiel.

Globale indeling: Entree in gedeeld portaal met trapopgang naar de tweede verdieping. Bij binnenkomst van het appartement bevindt u zich een hal waardoor toegang wordt verschaft tot twee slaapkamers, de toilet, de badkamer, keuken en woonkamer. Via de woonkamer is er toegang tot de grootste slaapkamer met inbouwkast. Er is een aparte berging met stroom aansluiting in de kelder van het complex.

 Aanvraag

Het pand is zeer goed rendabel obv de verwachte verhuurinkomsten. Er is een akkoord met een verhuur makelaar om vanaf dag 1 na oplevering te verhuren tegen een aantrekkelijk bedrag, voor een periode van een jaar. Leegstand wordt de komende jaren niet of slechts gering verwacht, maar kan wel gedragen worden mocht het onverhoopt anders lopen dan verwacht. De inkomsten uit verhuur zijn nu al fors hoger dan de uitgaven voor de financiering via crowdfunding. Doordat de huur jaarlijks verder zal toenemen, zullen de inkomsten verder stijgen.

*Informatie is door de projecteigenaar zelf aangeleverd.

Rotterdam,  Charlois, sectie H, complexaanduiding 3156, appartementsindex 86.

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd. 07 januari 2019  door dhr M.M. Makor van Kantoor Makor makelaars te Barendrecht

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   120.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   120.000,00

WOZ waarde  

€     66.000,00 per 01-01-2017

Totale Financieringsbehoefte  

€   108.000,00 

Schijf 1        

€     72.000,00

Schijf 2

Schijf 3

€     24.000,00

€     12.000,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar. 
Methodiek aflossen schijf 2 en 3: op annuïteitenbasis aflossen in 30 jaar.

Bouwjaar onderpand

1951

Gebruiks oppervlakte:    

60 m²  wonen + 10 m² opslag- en buitenruimte 

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

voldoende

Beoordeling Object

voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

voldoende

Courantheid

0 tot 3 maanden

Verhuurbaarheid       

zeer goed

Verkoopbaarheid                                  

goed

Opmerkingen in taxatierapport

Instapklare woning in gewilde prijsklasse

Omgeving           Stand en ligging                           

In voltooide woonwijk met goede bereikbaarheid nabij voorzieningen en openbaar vervoer   

Algemene beoordeling locatie en courantheid

De huidige lokale marktomstandigheden zijn uitstekend te noemen. 

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

35

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Digital Marketing

BKR toets   

Geen bijzonderheden

 

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld