Bleulandweg 422 te Gouda

Van: Aroen

Aanvulling SamenInGeld per 31-05-2018

In afwijking van wat SamenInGeld standaard aanbiedt tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat is dit aanbod tot 100% van de marktwaarde in verhuurde staat.

De reden dat hier toe overgegaan is, zit in de totale waarde van het onroerend goed in bezit bij de eigenaren en de daarop aanwezige hypotheekschulden. Met deze lening erbij is de totale schuld verhouding nog altijd onder de 80% in verhuurde staat over het geheel bekeken. De waarde van de privé woningen en de daarop aanwezige hypotheekschulden zijn hierin nog niet verwerkt. Deze hypotheek is aanzienlijk lager dan 80% van de vrije markt waarde. Omdat de aanvragers in privé mee tekenen is SamenInGeld ervan overtuigd dat dit een goede investering is. Voor het percentage boven de 80% is een nieuwe schijf aangemaakt. In deze schijf "4" ontvangt u een hogere rente, maar u loopt ook een groter risico dan in schijf 1 of 2.

31-05-2018 Aanvulling door SamenInGeld: Aanvullende informatie t.a.v. de huuropbrengst en de servicekosten. De genoemde huur is een door de taxateur vastgestelde huurstroom die minimaal gerealiseerd kan worden. De aanvragers gaan uit van een hogere huuropbrengst. In de financiele analyse houdt SamenInGeld in het kopje 15% rekening met een deel van de servicekosten en het resterende deel zal uit de hogere huuropbrengst komen. Aanvragers zijn er van overtuigd dat dit het geval zal zijn. SamenInGeld volgt deze aanname en is er van overtuigd dat met de huurstroom uit de andere panden er voldoende mogelijkheden zijn om deze verplichting aan te gaan.

  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,75%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,50%.
  • Rentevergoeding schijf 4 6,50%.  

Download Lees hier de financiële analyse van dit project.

Informatie over de aanvragers*

Even voorstellen

Dit project wordt aan u voorgesteld door Aroen Thakoeri, S. van Wandelen en David Law. 

A. Thakoeri en S. van Wandelen: Vanaf 2017 zijn wij actief als beleggers in onroerend goed. Wij bezitten 9 verhuurbare eenheden die maandelijks een stabiele huurstroom opleveren.

Mijn vrouw heeft een vast dienstverband als strategisch marketeer in de online sector. Ik ben werkzaam in de financiële dienstverlening en heb ook een vast dienstverband. Beide hebben we een fulltime contract, daarnaast hebben we een vastgoedbeheer bedrijf. De inkomsten uit onze beleggingsportefeuille gebruiken wij niet om van te leven. Onze box 1 inkomsten zijn ruim voldoende om van te leven. Wij zijn getrouwd en wonen samen in een woning die we gekocht hebben in 2013.

Wij spelen in op de huidige tekorten in de woningmarkt. Zo is er een fors tekort aan woningen voor starters en kamers voor studenten. Vanuit de markt is hier veel vraag naar, wat ons de mogelijkheid geeft om verder te groeien. Naar onze mening is crowdfunding een ideale manier om zelfstandig de juiste mix van eigen vermogen en vreemd vermogen te bepalen. Hierdoor ontstaat een maatwerkfinanciering die per project anders is. Dit in tegenstelling tot banken die alles standaardiseren en waar maatwerk pas mogelijk is bij grotere leningen. Onze lange termijn strategie is het uitbreiden van onze portefeuille met verhuurde woningen.

David Law: Ik ben begonnen met meerdere partners appartementen te kopen, renoveren, verhuren en herfinancieren, omdat de banken te weinig rente geven op spaargeld. Ik vind 'The Heart of the Business is the People", daarom doe ik liever zaken met de SamenInGeld crowdfunders. Met dank aan uw investering kan ik weer verder investeren en op die manier de portefeuille vergroten en het risico verder spreiden. Om daarmee verder te gaan, blijft er een kapitaalbehoefte, vandaar dit nieuwe project.

Ik ben steeds op zoek naar mooie nieuwe beleggingsobjecten. Het is mij opgevallen dat deze locatie in Gouda perfect past in mijn strategie. In een nette buurt, dichtbij alle voorzieningen, scholen en winkels, ben je binnen 10 minuten op het treinstation Gouda. En je komt snel in de grote steden zoals Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Samen met mijn partners gaan we zelf het beheer doen en hierdoor hebben we ook minder kosten.

Object  

Wij gebruiken de financiering voor de aankoop van het appartement aan de Bleulandweg 422 te Gouda. De woning is zeer centraal gelegen in Gouda naast het Centraal Station. Wij zullen het appartement gemeubileerd opleveren.

Aanvraag

Het project willen we via SamenInGeld financieren. Voor het project wordt een hypotheek van €134.000,- gevraagd, terwijl de vrije verkoopwaarde €165.000,- is. Doordat het pand op een goede locatie en in de vrije sector zit, is het goed te verhuren met een uitstekend rendement. De huurinkomsten uit dit project zijn veel hoger dan alle kosten tezamen, inclusief de uitgaven voor de financiering. Het plan is om deze woning voor zeer lange tijd aan te houden voor verhuur. De inkomsten uit verhuur zijn nu hoger dan de uitgaven voor de financiering via crowdfunding. Doordat de huur geleidelijk zal stijgen, vanwege de jaarlijkse huurverhoging, zullen de inkomsten alleen maar verder toenemen. Wij gaan het hypotheekrecht geven als zekerheid/onderpand.

Crowdfunding via SamenInGeld.

Wij kiezen voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat dit in onze ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een mooie rente in een tijd, waarin er door banken niet of nauwelijks rente over spaargeld wordt gegeven. Wij als beleggers kunnen mede hierdoor cash vrijmaken om verder te investeren in een andere woning.

- Sterkte : Centraal gelegen
- Zwakte : Geen zwakheden
- Kansen : Gunstige marktomstandigheden door lage hypotheekrente
- Bedreigingen : Ondergetekende ziet geen bedreigingen

*de informatie is door de aanvragers zelf aangeleverd.

Zekerheden

 Bleulandweg 422

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 29-05-2018 door Lafeber Makelaardij B.V., taxateur F.C.M. Lafeber, te Gouda

 

Marktwaarde vrije verkoop

€ 165.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€ 134.000,00

WOZ waarde per 01-01-2017

€ 142.000,00

Totale Financieringsbehoefte 

 

€ 134.000,00

 

Schijf 1        

€   80.400,00

Schijf 2

Schijf 4

€   26.800,00

€   26.800,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

De rentevast periode is 5 jaar.

 

Bouwjaar

1968

Gebruiks oppervlakte m²

91 m²

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Voldoende

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Voldoende

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

Omgeving                                                   

 

Stand en ligging

Goed, gelegen in een woonwijk in de nabijheid van winkels, scholen, recreatie en diverse openbare voorzieningen

 

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvragers

 

Leeftijd 

41, 35 en 30

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer, commercieel medewerker en marketeer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld