Aristotelesstraat 71 te Rotterdam

Van: David Law
  • € 67.000 van € 67.000
  • 64 investeerders
  • succesvol!
Investeer hier in schijf 1: 4,8 % € 46.140 van € 46.140
Investeer hier in schijf 2: 5,3% € 20.860 van € 20.860
  • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
  • Rentevergoeding schijf 1 4,8%. 
  • Rentevergoeding schijf 2 5,3%.

Download lees hier de financiële analyse van dit project

    

Informatie over aanvrager

Dit project wordt aan u voorgesteld door David Law en Barry Lai. Beiden werkzaam als zelfstandig ondernemer.

Daarnaast zijn wij investeerders in onroerend goed. De woningen die in de afgelopen periode zijn aangekocht, worden gerenoveerd en vervolgens verhuurd aan particulieren. Door de woningen niet te verkopen, maar te verhuren, wordt er een waardevaste portefeuille opgebouwd van verhuurd vastgoed. 

Object  

Driekamer hoekappartement aan de Aristotelesstraat 71 in de wijk Lombardijen, Rotterdam. In de gezellige en groene wijk Lombardijen vindt u dit aantrekkelijke 3-kamer hoekappartement. Het is gelegen aan een rustige weg met zowel aan de voor- als achterzijde een brede groenstrook. Het appartement bevindt zich op loopafstand van een gezellige buurtwinkelstraat. Het winkelcentrum Keizerswaard is gelegen op 10 minuten rijden. Tevens is het heel dichtbij NS station Lombardijen (tram- en bushalte) en diverse uitvalswegen gelegen. Aan de openbare weg is het vrij parkeren.

Aanvraag

Wij hebben de woning reeds aangekocht uit eigen middelen. Nu willen wij geld vrijmaken om een andere woning aan te kopen. Wij willen graag 80% financieren van de waarde in verhuurde staat. Het plan is om deze woning gemeubileerd voor zeer lange tijd aan te houden voor verhuur. De basis van de verhuur is kamerverhuur. Leegstand kennen wij niet. Soms dagelijks, maar zeker wekelijks, worden wij gebeld of we een kamer, studio of appartement hebben. Voor extra zekerheid betalen nieuwe huurders twee maanden borg. 

Voor het project wordt een hypotheek van € 67.000,- gevraagd. De inkomsten uit verhuur zijn nu hoger dan de uitgaven voor de financiering via crowdfunding. Doordat de huur geleidelijk zal stijgen, vanwege de jaarlijkse huurverhoging, zullen de inkomsten alleen maar verder toenemen.

Het appartement is zeer recent getaxeerd en vertegenwoordigd een bepaalde waarde. Wij gaan het hypotheekrecht geven als zekerheid/onderpand. De totale som van de gevraagde financiering is € 67.000.-, het onderpand vertegenwoordigt een waarde van  € 84.503,-  in verhuurde staat. 

Crowdfunding via SamenInGeld.
Wij kiezen voor crowdfunding via SamenInGeld, omdat dit in onze ogen de beste optie is voor zowel de investeerder als de belegger. Een win-win situatie wordt gecreëerd. De investeerder krijgt een mooie rente in een tijd, waarin er door banken niet of nauwelijks rente over spaargeld wordt gegeven. Wij als beleggers kunnen mede hierdoor cash vrijmaken om verder te investeren in een andere woning.

Informatie over onderpand

Zekerheden

 Aristotelesstraat 71

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd 14 februari 2017 door De heer A.H.  Mulder. Kantoor : Prachthuis Makelaardij B.V.  te Rotterdam

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   88.000,00

Marktwaarde in verh. staat 

€   84.503,00

WOZ waarde  

€ 105.000,00

Totale Financieringsbehoefte 

 

€   67.000,00

 

Schijf 1        

€   46.140,00

Schijf  2

€   20.860,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

De rentevast periode is 5 jaar.

 

Bouwjaar

1963

Gebruiks oppervlakte  70 m²     

Berging oppervlak        12 m²        

Balkon                              6 m²        

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende,  met aantekening over badkamer en WC. Projectaanvrager heeft aangegeven de benodigde € 1.500,-  daarvoor te zullen besteden

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

Goed, zeer betaalbare starterswoning

Verhuurbaarheid       

Goed

Verkoopbaarheid                                      

Goed 

Opmerkingen in taxatierapport

Omgeving            

Stand en ligging                                      

Goed bereikbaar en met in de nabije omgeving diverse openbare voorzieningen zoals; scholen, winkelcentrum en openbaar vervoer. Het appartement wordt belend door soortgelijke appartementen

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

41 en 49

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemers

BKR toets   

Geen bijzonderheden