Achter het Verguld Harnas 1 Den Bosch

Van: Jos
 • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
 • Rentevergoeding schijf 1 4,8%. 

Download Lees hier de financiële analyse van dit project

Achter het Verguld Harnas 1, ’s-Hertogenbosch  – Jos Besselink

Hoe leuk zou het zijn om te investeren in een van de mooiste panden van de Bossche binnenstad? Niet alleen het pand ziet er schitterend uit; ook de investeringsmogelijkheid is uniek te noemen.

Midden in de binnenstad van Den Bosch, op slechts enkele meters van de markt verwijderd bevindt zich een mooi eind 19e-eeuws pand, dat is gesplitst in 3 appartementsrechten, waarvan 1 in mijn bezit is en hier ter financiering wordt aangeboden. Graag stel ik mezelf en het pand aan u voor, maar vooraf eerst alvast even wat highlights.

 • Financiering minder dan 40% van de waarde in verhuurde staat
 • Prachtig pand met extreem hoge courantheid
 • Heel veel vraag naar huurappartementen in het centrum, maar vrijwel geen aanbod
 • Naast de huur ook zeer solide inkomensstroom bij de eigenaar, waarmee alle lasten zelfs zonder huurder makkelijk kunnen worden betaald.
 • Dit project heeft een looptijd van 5 jaar.
 • Rentevergoeding schijf 1 4,8%. 

Informatie aanvrager

Graag stel ik mezelf kort aan u voor. Mijn naam is Jos Besselink, ik ben 33 jaar en geboren in Den Bosch. Ik werk als ondernemer en heb samen met mijn compagnon Ron een financieel advieskantoor, NooitMeerProvisie, waarin we naast hypotheekadvies vooral veel werken voor ondernemers, op het gebied van Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Daarnaast besteed ik nog een klein gedeelte van mijn tijd aan enkele andere klussen, waardoor mijn inkomen zeer stabiel is. Ik woon samen met mijn vriendin die in vaste dienst werkzaam is. Nadat we jarenlang met heel veel plezier in dit appartement hebben gewoond, zijn wij verhuisd naar een wat ruimere plek, en wil ik het appartement graag gaan verhuren. Omdat de huidige geldverstrekker dit niet toestaat sluit ik de financiering graag over, en dat biedt u een mooie investeringskans.

Informatie pand

Het appartement bevindt zich in een van de mooie panden in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Het betreft een rijksmonument, waardoor onderhoud deels aftrekbaar is en het dus enorm loont het pand goed te onderhouden. Het buitenschilderwerk is de afgelopen maanden weer volledig vernieuwd, zodat het pand er schitterend bij staat. Van oorsprong bestond het pand uit twee losse huizen, wat aan de zijkant nog goed te zien is en zorgt voor een speelse indeling op verschillende lagen. De twee slaapkamers liggen onder elkaar, en op de tussenlaag bevindt zich de badkamer, die binnenkort gerenoveerd wordt. Het hoogtepunt is echter de zeer ruime woonkamer die met veel hoge ramen aan alle kanten mooi zicht op de stad heeft. Vanuit de mooie erker kijkt u uit op de markt. Zoals u begrijpt zijn er weinig van dit soort panden die te huur worden aangeboden in Den Bosch, en de vraag is dan ook enorm. Door mijn achtergrond als hypotheekadviseur zorg ik er uiteraard voor dat er een gedegen achtergrond check van de huurders wordt gedaan, zodat de situatie zowel voor u als mij zo solide mogelijk is.

Tip

Nog een leuke tip voor u na het investeren; ga vooral een keer naar Den Bosch en boek een tochtje over de Binnendieze. Dit voormalige riool is in de laatste 3 decennia volledig gerestaureerd, en in een fluisterbootje kunt u onder leiding van een gids een aantal prachtige tochtjes maken en de stad van onderaf bekijken. Als u daarbij de historische route boekt komt u precies onder de straat voor het pand door, en kan de gids u alles vertellen over de historische achtergrond van dit pand en de omgeving!   

Overige informatie

Graag som ik ten slotte nog wat aanvullende zaken voor u op, zodat u een goede inschatting kunt maken van de risico’s bij het investeren in deze financiering.

 • In de Bossche binnenstad is er een extreem hoge vraag naar huurappartementen. Er staat bijna niets te huur in de historische binnenstad, en zodra er iets online komt wordt er meteen massaal gereageerd. Kijk ook eens op de verschillende verhuursites hoe weinig aanbod er in Den Bosch is. Naar verwachting zal er dus nauwelijks leegstand zijn. Van alle plekken in Den Bosch is dit ook een van de mooiste, met de populaire Snellestraat en de verse bakker letterlijk voor de deur!
 • Desondanks kunnen de lasten van dit pand volledig uit eigen inkomen worden betaald, ook als er geen huurder zou zijn. De afgelopen maanden heeft het pand ook leeg gestaan omdat verhuur niet toegestaan was en dit was financieel geen enkel probleem.
 • Ook als het pand ooit verkocht zou worden is de courantheid extreem hoog. Gemiddeld staat een koopwoning in heel Den Bosch op dit moment 23 dagen te koop, in de binnenstad is dit aantal dagen nog veel lager. Hierbij is de waarde in verhuurde staat door de aantrekkelijkheid van de investering zelfs hoger dan de vrije verkoopwaarde!
 • Er wordt minder dan 40% van de waarde in verhuurde staat aan hypotheek gevraagd. Door mijn achtergrond als hypotheekadviseur heb ik alle scenario’s uiteraard grondig doorgerekend.
 • Al met al is dit een unieke kans om te investeren in een prachtig pand in de binnenstad. Hoe leuk is het als u vervolgens langs loopt of er onderdoor vaart en u kunt zeggen dat u dit pand mede gefinancierd hebt.

Taxatiewaardes en kenmerken

Zekerheden

Achter het Verguld Harnas 1

Samenvatting uit het taxatierapport gemaakt dd   7-9-2017 door   Nicolle Appeldoorn van Appeldoorn van Erven Makelaars                                                                                                                                         

 

Marktwaarde vrije verkoop

€   260.000,00

Waarde verhuurde staat

€   270.000,00

WOZ waarde  2015

€    162.000,00

Totale Financieringsbehoefte 

 

€    105.000,00

 

Schijf 1        

€     105.000,00

Looptijd:

Deze lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 Rentevast periode

De rentevast periode is 5 jaar.

Bouwjaar

1900

Gebruiks oppervlakte:    

 77 m²  

Beoordeling

 

Beoordeling locatie

Goed

Beoordeling Object

Goed

Staat van onderhoud binnenzijde  

Voldoende

Staat van onderhoud buitenzijde  

Voldoende

Courantheid

3 tot 6 maanen

Verhuurbaarheid       

De huidige marktomstandigheden zijn uitstekend voor dit type object in deze gemeente.

Verkoopbaarheid                                      

Goed

Opmerkingen in taxatierapport

Gelegen op zeer gewilde woonstand. Geen buitenruimte

Omgeving      

Stand en ligging 

                       

Op goede stand met alle dagelijkse voorzieningen op korte afstand.

Algemene beoordeling locatie en courantheid

Goed

Informatie over aanvrager

 

Leeftijd 

33

Woonsituatie   

Eigen woning

Beroep  

Zelfstandig ondernemer

BKR toets   

Geen bijzonderheden

 

 

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld